Drugi dan bez žrtava virusa korona u Srbiji

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 67 novih slučajeva koronavirusa. Od tog broja, 28 njih je iz Smedereva. U poslednja 24 časa bez žrtava.

Srbija 24.05.2020 | 15:11
Drugi dan bez žrtava virusa korona u Srbiji

U Srbiji su od poslednjeg izveštaja testirane 3.644 osobe, od koji je 67 bilo pozitivno na koronavirus. U poslednja 24 časa nije bilo perminulih od kovida 19.

Epidemija korona virusa se stišava, ali se i dalje povremeno javljaju lokalna žarišta i to uglavnom u radnim kolektivima, jer su zatvoreni prostori u kojima ljudi provode više sati - najrizičniji, objašnjavaju epidemiolozi.

Jedno od manjih žarišta trenutno je u Zaječaru, u tamošnjem pozorištu ukupno je 14 zaraženih, ali niko nema težu kliničku sliku.

Prema poslednjim podacima u turskoj fabrici "Kajzen" u Smederevu kod još dve osobe potvrđeno je prisustvo koronavirusa, tako da u je toj fabrici do sada potvrđeno ukupno 23 slučaja. Svi su hospitalizovani. Za još oko 50 njih se čekaju rezultati. 

Imunolog Srđa Janković rekao je za RTS da je epidemiološka situacija povoljna, ali da sporo opada broj novootkrivenih slučajeva na dnevnom nivou. Rekao je da se nada će tokom leta da bude dan bez novoobolelih od kovida 19.

(RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mislim

24.05.2020 13:16

Kod nas je coronu zaustavila policija a u Srbiji vojska.

ODGOVORITE
Name

ATLANTIDA

24.05.2020 13:54

Tako Vučić kaže,odjednom virus pobjegao u mišiju rupu!Njegovi poltroni iz Kriznog štaba samo su klimnuli glavom uz znak odobravanja i virus nestane i ode na "put bez povratka".Kon će biti unaprijeđen u cin generala,a Kisićka već sebe vidi u fotelji ministra zdravlja.!Tako se to radi,uspeli su slomiti "kičmu"nasem neprijatelju koji je celo svet bacio u očaj,virusu zvanom Korona!Cestitke na tako velikom poduhvatu,uz blagoslov Predsednika Srbije!

ODGOVORITE