Пријатељи и колеге одржали четворогодишњи помен великој глумачкој легенди Бати!

Да сећање на Велимира Бату Живојиновића никад неће избледети, посведочили су бројни пријатељи, глумци и сарадници који су јуче дошли на четворогодишњи помен великана нашег глумишта који почива у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Забава 23.05.2020 | 20:47
Пријатељи и колеге одржали четворогодишњи помен великој глумачкој легенди Бати!

Због ванредних мера ни син Миљко ни ћерка Јелена нису могли да се врате из иностранства, тако да су помену од породице присуствовали само унука и Лулин брат.

- Без обзира на то што је прошло четири године, лик, име, дело и значај онога што је оставио српском народу, култури и кинематографији не бледи. Имао сам срећу да на почетку своје каријере радим са Батом Живојиновићем. Урадили смо 15 филмова континуирано и то је створило једно дубоко пријатељство. И данас и вечно ћу осећати велико поштовање према Бати Живојиновићу. Глумци који су играли са Батом су у великој привилегији, а сви они који стицајем околности нису били у прилици да макар у једном кадру буду са њим на великом су губитку. Ради се о једном човеку који је увео огроман број данас веома познатих, афирмисаних, великих глумаца и глумица српске кинематографије. На известан начин на данашњи дан сам и сетан, али, са друге стране, и миран и задовољан јер видим да је толико људи дошло на четворогодишњи помен. То је јако, јако важно - рекао је Радош Бајић за наш лист.

Нашој глумачкој громади се крајем прошле године придружила и његова Лула, која је била стуб њихове породице, али и његова духовна потпора и чија је велика жеља била да буде сахрањена поред супруга, па ће јучерашњи помен, на захтев породице, бити и последњи помен Бати Живојиновићу у Алеји заслужних грађана. Легендарни глумац ће почивати поред супруге у порти Цркве Свете Тројице у Кораћици, Батином родном месту.

- Батина ексхумација, која је требало да буде 20. јуна, одложена је, с обзиром на то да због ванредних мера ни син ни ћерка нису могли да се врате из иностранства. Мислим да ће тек на јесен Батини остаци бити положени поред његове Луле у порту Цркве Свете Тројице, коју само ограда дели од Батине родне куће. Црква је и подигнута на земљи коју су Батини преци даровали цркви и били њени велики донатори - казала је Батина и Лулина породична пријатељица докторка Ђорић.

Извор: Република.рс Фото: Е-стоцк

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Легенде

23.05.2020 22:02

Никада не умиру.Вјецна му слава и хвала за све оно сто је оставио иза себе.

ОДГОВОРИТЕ