Prijatelji i kolege održali četvorogodišnji pomen velikoj glumačkoj legendi Bati!

Da sećanje na Velimira Batu Živojinovića nikad neće izbledeti, posvedočili su brojni prijatelji, glumci i saradnici koji su juče došli na četvorogodišnji pomen velikana našeg glumišta koji počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Zabava 23.05.2020 | 20:47
Prijatelji i kolege održali četvorogodišnji pomen velikoj glumačkoj legendi Bati!

Zbog vanrednih mera ni sin Miljko ni ćerka Jelena nisu mogli da se vrate iz inostranstva, tako da su pomenu od porodice prisustvovali samo unuka i Lulin brat.

- Bez obzira na to što je prošlo četiri godine, lik, ime, delo i značaj onoga što je ostavio srpskom narodu, kulturi i kinematografiji ne bledi. Imao sam sreću da na početku svoje karijere radim sa Batom Živojinovićem. Uradili smo 15 filmova kontinuirano i to je stvorilo jedno duboko prijateljstvo. I danas i večno ću osećati veliko poštovanje prema Bati Živojinoviću. Glumci koji su igrali sa Batom su u velikoj privilegiji, a svi oni koji sticajem okolnosti nisu bili u prilici da makar u jednom kadru budu sa njim na velikom su gubitku. Radi se o jednom čoveku koji je uveo ogroman broj danas veoma poznatih, afirmisanih, velikih glumaca i glumica srpske kinematografije. Na izvestan način na današnji dan sam i setan, ali, sa druge strane, i miran i zadovoljan jer vidim da je toliko ljudi došlo na četvorogodišnji pomen. To je jako, jako važno - rekao je Radoš Bajić za naš list.

Našoj glumačkoj gromadi se krajem prošle godine pridružila i njegova Lula, koja je bila stub njihove porodice, ali i njegova duhovna potpora i čija je velika želja bila da bude sahranjena pored supruga, pa će jučerašnji pomen, na zahtev porodice, biti i poslednji pomen Bati Živojinoviću u Aleji zaslužnih građana. Legendarni glumac će počivati pored supruge u porti Crkve Svete Trojice u Koraćici, Batinom rodnom mestu.

- Batina ekshumacija, koja je trebalo da bude 20. juna, odložena je, s obzirom na to da zbog vanrednih mera ni sin ni ćerka nisu mogli da se vrate iz inostranstva. Mislim da će tek na jesen Batini ostaci biti položeni pored njegove Lule u portu Crkve Svete Trojice, koju samo ograda deli od Batine rodne kuće. Crkva je i podignuta na zemlji koju su Batini preci darovali crkvi i bili njeni veliki donatori - kazala je Batina i Lulina porodična prijateljica doktorka Đorić.

Izvor: Republika.rs Foto: E-stock

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Legende

24.05.2020 00:02

Nikada ne umiru.Vjecna mu slava i hvala za sve ono sto je ostavio iza sebe.

ODGOVORITE