Бијељина: Протест због ослобађајуће пресуде за убиство

“Ко штити убице Салета Пантића”, упитали су данас чланови породице и око стотињак навијача Партизана и грађана Бијељине изражавајући незадовољство због ослобађајуће пресуде за Марка Зарића и Петра Бујиновића. Нећемо стати док починиоци овог злодјела не буду кажњени, поручиле су сестре убијеног Александра Пантића.

Република Српска 23.05.2020 | 20:25
Бијељина: Протест због ослобађајуће пресуде за убиство

У мирној протестној шетњи, сестре покојног Александра Пантића са око стотину навијача Партизана И грађана Бијељине дошле су на градски трг, одакле су вијенац И крст са натписом Правда однијеле испред зграде Окружног суда.

Тим чином су на симболичан начин показале да је са ослобађајућом пресудом за оптужене за убиство њиховог брата, сахрањена и правда. 

“Знам да мој брат није први, знам да га ничим нећу вратити, али хоћу да будем сигурна да је последњи. Убице су пуштене, убице се шетају, хиљаде мајки ме зове да ме пита гдје живи тај убица, да знам да не пуштам своје дијете.”, каће Данијела Пантић, сестра покојног Александра Пантића.

“Судском вијећу су руке биле везане од стране тужуилаштва, од њихове траљаве истраге, од скривања доказа, намјештања свједока и осталих ствари које су се дешавале у судници на трећем спрату ове установе”, истиче друга сестра покојног Салета, Александра Пантић.

Породица убијеног младића у овом процесу није ангажовала адвоката, јер их је тужилац увјеравала да за тим нема потребе, да ће их она заступати И дали су јој повјерење тврди Александра Пантић. Послије свега остала је горчина и разочарење у правосудни систем. Али поручују да неће стати док правда не буде задовољена. 

Носећи транспарент „Ко штити убице Салета Пантића“ и узвикујући „Правда за Салета“, учесници протеста су истакли да је оваква пресуда срамна.

Александар Пантић убијен је 15. септембра 2018. године, на паркинг простору испред хотела Свети Сфтефан у Дворовима код Бијељине, у тучи навијача Партизана и Звезде. 

Нови мирни протестни скуп због ослобађујуће пресуде за Марка Зарића и Петра Бујиновића, који су били оптужени са убиство Александра Пантића, заказан је за уторак 26. мај у 12:00 часова. 

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Рале

23.05.2020 18:47

Тако мало људи, нек се стиде, и боје,јер не знају коме се јос мозе десити трагедија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Делија

23.05.2020 20:11

Делија сам и срамота ме немилог догадјаја и трагедије, бога молим да породици "да снагу",. ПОРОДИЦИ ИСКРЕНО ОД СРЦА И ИЗ ДУШЕ... САУЧЕШЋЕ!, Онај ко га је убио и саучесници требају бит иза решетака, то нису навијачи, нит делије, вредја ме то што се такви монструми називају навијачима, такодје рад тужилаштва и суда је гријех, толико су неспособни да су "грешни" од тога, отказе треба да поднесу ако мрвицу образа имају, БРУКА ОД НЕСПОСОБЛУКА, ДА СЕ ЈА ПИТАМ НИ ЧИСТАЧИЦЕ У СУДУ И ТУЖИЛАШТВУ НЕБИ БИЛИ, И ЗА ТО СУ НЕСПОСОБНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

24.05.2020 06:24

Подрска породици убијеног ово је дно правде али морате бити обазриви недозволите да вас подрзају они који су подрзавали Давора кад додју отјерајте гамад само искрено И без политике

Name

Лесинар

24.05.2020 06:25

Драско вец трља руке ево прилике да добије који глас

Name

Е мој Лесинару!

24.05.2020 09:47

Добили сте доп од знас кога, да га дилате...и одједном волите Месара и Крампа!

Name

само

23.05.2020 20:20

правду у своје руке, али прво према судијама, тузиоцима...они су најкорумпиранији и највеци сљам овог система...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

24.05.2020 07:23

Тако је то када на мјесто дођу тужиоци по страначкој припадности или рођачкој а можда и са фалш дипломом.

Name

Лорд

23.05.2020 20:41

Срамота, трг треба да буде препун људи. Ово није њихова дрзава, дајте неке знаке зивота. Тице се свих нас, јуце Саса, сутра неко од нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех Срби

23.05.2020 22:06

ШТА УБИЦА И ДАНАС ХОДА СЛОБОДНО РС- ом. ИМА ИХ НА СВАКОМ КОРАКУ, У СВАКОЈ ИНСТИТУЦИЈИ. ЧЕМУ СЕ ВИ ДОБРОМ НАДАТЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

П Р А В Д А

23.05.2020 23:24

Страшно овим.чином.је заиста сахрањена правда и правосуђе у Републици Српској и БиХ.Ово је аларм да нешто не ваља и да мора мјењати све из корјена како год.

ОДГОВОРИТЕ