Bijeljina: Protest zbog oslobađajuće presude za ubistvo

“Ko štiti ubice Saleta Pantića”, upitali su danas članovi porodice i oko stotinjak navijača Partizana i građana Bijeljine izražavajući nezadovoljstvo zbog oslobađajuće presude za Marka Zarića i Petra Bujinovića. Nećemo stati dok počinioci ovog zlodjela ne budu kažnjeni, poručile su sestre ubijenog Aleksandra Pantića.

Republika Srpska 23.05.2020 | 20:25
Bijeljina: Protest zbog oslobađajuće presude za ubistvo

U mirnoj protestnoj šetnji, sestre pokojnog Aleksandra Pantića sa oko stotinu navijača Partizana I građana Bijeljine došle su na gradski trg, odakle su vijenac I krst sa natpisom Pravda odnijele ispred zgrade Okružnog suda.

Tim činom su na simboličan način pokazale da je sa oslobađajućom presudom za optužene za ubistvo njihovog brata, sahranjena i pravda. 

“Znam da moj brat nije prvi, znam da ga ničim neću vratiti, ali hoću da budem sigurna da je poslednji. Ubice su puštene, ubice se šetaju, hiljade majki me zove da me pita gdje živi taj ubica, da znam da ne puštam svoje dijete.”, kaće Danijela Pantić, sestra pokojnog Aleksandra Pantića.

“Sudskom vijeću su ruke bile vezane od strane tužuilaštva, od njihove traljave istrage, od skrivanja dokaza, namještanja svjedoka i ostalih stvari koje su se dešavale u sudnici na trećem spratu ove ustanove”, ističe druga sestra pokojnog Saleta, Aleksandra Pantić.

Porodica ubijenog mladića u ovom procesu nije angažovala advokata, jer ih je tužilac uvjeravala da za tim nema potrebe, da će ih ona zastupati I dali su joj povjerenje tvrdi Aleksandra Pantić. Poslije svega ostala je gorčina i razočarenje u pravosudni sistem. Ali poručuju da neće stati dok pravda ne bude zadovoljena. 

Noseći transparent „Ko štiti ubice Saleta Pantića“ i uzvikujući „Pravda za Saleta“, učesnici protesta su istakli da je ovakva presuda sramna.

Aleksandar Pantić ubijen je 15. septembra 2018. godine, na parking prostoru ispred hotela Sveti Sftefan u Dvorovima kod Bijeljine, u tuči navijača Partizana i Zvezde. 

Novi mirni protestni skup zbog oslobađujuće presude za Marka Zarića i Petra Bujinovića, koji su bili optuženi sa ubistvo Aleksandra Pantića, zakazan je za utorak 26. maj u 12:00 časova. 

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Rale

23.05.2020 20:47

Tako malo ljudi, nek se stide, i boje,jer ne znaju kome se jos moze desiti tragedija.

ODGOVORITE
Name

Delija

23.05.2020 22:11

Delija sam i sramota me nemilog dogadjaja i tragedije, boga molim da porodici "da snagu",. PORODICI ISKRENO OD SRCA I IZ DUŠE... SAUČEŠĆE!, Onaj ko ga je ubio i saučesnici trebaju bit iza rešetaka, to nisu navijači, nit delije, vredja me to što se takvi monstrumi nazivaju navijačima, takodje rad tužilaštva i suda je grijeh, toliko su nesposobni da su "grešni" od toga, otkaze treba da podnesu ako mrvicu obraza imaju, BRUKA OD NESPOSOBLUKA, DA SE JA PITAM NI ČISTAČICE U SUDU I TUŽILAŠTVU NEBI BILI, I ZA TO SU NESPOSOBNI

ODGOVORITE
Name

Miso

24.05.2020 08:24

Podrska porodici ubijenog ovo je dno pravde ali morate biti obazrivi nedozvolite da vas podrzaju oni koji su podrzavali Davora kad dodju otjerajte gamad samo iskreno I bez politike

Name

Lesinar

24.05.2020 08:25

Drasko vec trlja ruke evo prilike da dobije koji glas

Name

E moj Lesinaru!

24.05.2020 11:47

Dobili ste dop od znas koga, da ga dilate...i odjednom volite Mesara i Krampa!

Name

samo

23.05.2020 22:20

pravdu u svoje ruke, ali prvo prema sudijama, tuziocima...oni su najkorumpiraniji i najveci sljam ovog sistema...

ODGOVORITE
Name

Penzioner

24.05.2020 09:23

Tako je to kada na mjesto dođu tužioci po stranačkoj pripadnosti ili rođačkoj a možda i sa falš diplomom.

Name

Lord

23.05.2020 22:41

Sramota, trg treba da bude prepun ljudi. Ovo nije njihova drzava, dajte neke znake zivota. Tice se svih nas, juce Sasa, sutra neko od nas!

ODGOVORITE
Name

Eh Srbi

24.05.2020 00:06

ŠTA UBICA I DANAS HODA SLOBODNO RS- om. IMA IH NA SVAKOM KORAKU, U SVAKOJ INSTITUCIJI. ČEMU SE VI DOBROM NADATE?

ODGOVORITE
Name

P R A V D A

24.05.2020 01:24

Strašno ovim.činom.je zaista sahranjena pravda i pravosuđe u Republici Srpskoj i BiH.Ovo je alarm da nešto ne valja i da mora mjenjati sve iz korjena kako god.

ODGOVORITE