Званично почео упис првачића у Брчком

Упис дјеце у први разред основне школе званично је почео у Брчко дистрикту. Стручна лица провјеравају спремност дјеце за полазак у школу уз придржавање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Босна и Херцеговина 23.05.2020 | 18:55
Званично почео упис првачића у Брчком

Имајући у виду повољнију епидемиолошку ситуацију, почело је тестирање малишана који полазе у први разред. Прије уписа важно је провјерити спремност дјеце за полазак у школу, кажу у Брчко дистрикту, гдје је започето тестирање будућих ђака у које су укључени стручни сарадници и љекари.

“Раније су дјеца која похађају вртић тестирања имала у предшколској установи, а сада ће школе позивати родитеље у зависности од тога гдје су евидентирани и рећи ће им вријеме када треба да доведу дијете. С обзиром на то да не смије бити много дјеце и родитеља на једном мјесту свако ће добити свој термин”, истакла је Мара Маткић, шеф Пододјељења за предшколско и основно образовање Брчко дистрикта.

Основне школе у Брчком уписаће више од 600 дјеце која ће на јесен ове године сјести у школске клупе.

“Посљедње двије године било је око 700 малишана, док је претходних осам година било између 620 и 670, тако да и ове године очекујемо толики број дјеце”, напомињу из Пододјељења за предшколско и основно образовање Брчко дистрикта.

Основне школе су у обавези да приликом организовања тестирања строго воде рачуна о свим препорукама и мјерама заштите које су издале надлежне институције. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар