Посланици НСРС почели расправу о задужењу Српске

- Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас посланичком расправом о Приједлогу одлуке о измјени одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за ову годину у максималном износу до 678 милиона КМ.

Република Српска 23.05.2020 | 10:18
Посланици НСРС почели расправу о задужењу Српске

На дневном реду је и приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци - Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање пројеката регистрације некретнина /908-БА/.

Посланици су јуче размотрили скупштинску тачку о потврђивању аката које је донио предсједник Републике за вријеме ванредног стања и доношењу одлуке о престанку важења уредби са законском снагом.

По хитном поступку су размотрени су Приједлог ребаланса буџета за ову годину, којим је буџет повећан за 188 милиона КМ и износи 3,613 милијарди КМ, као и Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Српске за 2020. годину.

Народна скупштина Републике Српске је у оквиру 13. посебне сједнице усвојила одлуку о укидању ванредног стања на територији Републике Српске јер је стављена под контролу епидемиолошка ситуација која се односи на вирус корона.

Посебна сједница одржава се у конференцијској сали Владе Републике Српске која задовољава епидемиолошке услове проузроковане вирусом корона.

(Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

XX

23.05.2020 09:00

Пратим нешто мало ову скупштину ови дана, ајде уреду расправе и све то што треба,али ови посланици владајуће партије долазе само да бране Додика,,Додик ради(требало би бар по закону) у Сарајеву, (зај. преседнишво) каве он везе има са РС са овим редовним пословима,натурио се он овим својим посланицима и министрима на кости и доноси све законе у име њих, то види свако, (најсмјшнија и нај глупља ствар) а и закински и уставно нерегуларно, и чему онда скупштина и засједања и полемика ако иде тако,, још ова задња кад са прстом дигнутим премијеру каже,, мора бити тако,, морате то,, и начин како каже и како се обраћа за говорницом(ријечник) а каже и поноси се што је преседник(као) српског народа,, чему скупшина људи,, имали ико нормалан да нам објасни, настрану ко кога воли,, убјеђен сам да га се и рођена дјеца стиде(алииии) у оном издању,, дај људи да се укине скупштина и сви ти трошкови око ње а нек човјек влада како и влада,, да они посланици неиспадају овце,, немрзим ја њи али брате оно је лелек и шпрндање,, ако овако натаве ЧКАЉА ОДЕ У ЗАБОРАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

23.05.2020 10:31

Подржавам ваш праведан коментар! Свака част!

Name

ПАРА ИМА ХАДЗИЈА

23.05.2020 09:11

Нек вам је сретно и берицетно,СТЕТОЦИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

23.05.2020 09:15

Ма ситница...55% будзета...хахаха. С тим да је изврсена малверзација у обрацунима и реално је око 70%. Будзет је повецан за 20 до 25 % када су пензионери и остали корисници пресли на фамозно трезорско исплацивање ..тако се смањио дуг у процентуалном обрацуну али у сустини је агонија XXXЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац

23.05.2020 09:34

Ма вама нико неће дати паре осим штампача пара ММФ-а а и они ће ускоро престати јер би морали своју штампарију прењети овде колико смо пропали због ових мо струма на власти.

ОДГОВОРИТЕ