Славна Лори иде у затвор: После 14 месеци признала кривицу о милионској превари!

Холивудска глумица Лори Лафлин (55) и њен супруг, модни дизајнер Мосимо Ђианули (56) су оптужени за учествовање у програму који је богатим родитељима омогућио да давањем мита и варањем омогуће својој деци сигуран упис на престижне Универзитете у САД-у попут "Yалеа", "Георгетоwна", и "Университy оф Соутхерн Цалифорниа".

Забава 21.05.2020 | 21:46
Славна Лори иде у затвор: После 14 месеци признала кривицу о милионској превари!

Наиме, Лори и Мосимо су оптужени за превару и заверу прања новца. Глумица и њен супруг су оптужени за давање мита у износу од 500.000 долара како би се њихове ћерке уписале на Универзитет у Јужној Калифорнији као веслачице, иако се ниједна од њих не бави веслањем.

Још неколико славних родитеља је признало кривицу и одслужило казну због исте ствари, Глумица Фелисити Хафман, која се прославила у серији "Очајне домаћице" и још 12 родитеља су такође признали кривицу.

Лори и Мосимо су последњи од славних родитељха који су се договорили да признају кривицу за оптужбе. Лори ће бити два месеца у затвору, а Мосимо пет.

Она ће одлужити затворску казну, али мора да плати држави 150.000 долара и две године да се бави друштвено корисним радом.

Мосимо ће одслужити 5 месеци у затвору и треба да плати 250.000 долара, као и да одради 250 сати друштвено корисног рада.

- Према данашњим споразумима о признању кривице, ови оптужени ц́е издржавати затворске казне због учествовања у завери и корупцији за пријем на колеџ и који су у складу са претходним казнама у сличним предметима – рекао је државни тужилац у изјави.

Извор: Телеграф.рс Фото: профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар