И даље нема нових именовања на позицијама БиХ

- Кадровска рјешења која су била везана за завршетак процеса именовања директора нису завршена, казао је Тегелтија, наводећи да се то односи на Сипу, РАК....

Босна и Херцеговина 21.05.2020 | 16:13
И даље нема нових именовања на позицијама БиХ

-Током идуће седмице требао би бити уасглашен став за улазак држављана из сусједних земаља у БиХ и то ће бити први корак ка отварању граница. Тако је закључено на сједници Савјета министара БиХ, потврдио је предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија.

Према ономе што је испричао видљиво је да се о свим важнијим питањима није догворалао нити коначно донијело рјешење. 

Како је истакао чека се ријеч стручњака и да ће здравство одлучивати о условима за улазак у БиХ.

"Али како сад ствари стоје тај улазак ће бити доста ригорозан", истакао је Тегелтија.

Говорећи о Приејдлогу буџету за финансирање институција БиХ за 2020. годину, Тегелтија је казао да је буџет тренутно у Министарству финансија и трезора БиХ.

"Оног тренутка када га усвоји Савјет министара пустићемо га у процедуру према Предсједништву БиХ. Биће сљедеће седмице на сједници Савјета министара БиХ и у року ћемо га доставити Предсједништву БиХ, а они Парламентарној скупштини – рекао је Тегелтија.

 На питање да ли је именован директор СИПА-е, Тегелтија је одговорио да сва кадровска рјешења која су била везена за завршетак процеса именовања директора нису завршена.

"Није било спремности представника Бошњака да гласају за те одлуке. Тако да није именован ни директор СИПА-е, као ни директори РАК-а, Службеног гласника, Агенције за школовање полицијских кадрова... Извршили смо само именовање вршиоца дужности директора одређених институција на мандатни период од три мјесеца до завршетка конкурсне процедуре јер су тим људима истекли мандати – појаснио је Тегелтија.

Ни на данашњој сједници Савјета министара БиХ није донесена потребна одлука о расподјели средстава од ММФ-а 641 милион КМ који су прије скоро мјесец уплаћена на рачун Централне банке БиХ. 

Иако су након јучерашњих састанака главни актери предсједници СДА, ХДЗ БиХ и СНСД-а Бакир Изетбеговић, Драган Човић и Милорад Додик истакли да је потребан договор у Савјету министара како би се средства распоредила, данас од предсједавајућег потпуно супротна изјава.

“Савјет министара нема потребу да разматра расподјелу средстава ММФ-а и Савјет министара завршило је све што је било потребно у вези с тим”, казао је Тегелтија. 

Но, Тегелтију демантује Одлука коју је потписао 23. априла и која је објављена у Службеном листу број 26/20. 

У члану 2. Одлуке наводи се да ће средства од ММФ-а бити повучена на основу Промисорне ноте посебном одлуком Савјета министара БиХ сходно потписаном Писму намјере. 

(Патриа)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бец

21.05.2020 14:30

Мигранти улазе како зеле њима ниста не тразите

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

21.05.2020 15:27

најгора власт од постојања републике српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

21.05.2020 15:28

Ха,ха ста вам бакир и себија раде,немозете никог именовати док вам они не аминују!Мектиц,Црнадак а поготово Саровиц су доктори наука за ову репрезентацију српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАА

21.05.2020 16:39

Цуј полуписмени полтрон Милиновиц да додје на цело РАК-а.!?

ОДГОВОРИТЕ