И на нашим просторима фото-кабина, кутак добре забаве, смијеха..

Сцене из америчких филмова са фото-кабинама, у којима за свега неколико секунди добијете одштампан сет колажних фотографија - на којима је забиљежен моменат добре забаве и смијеха, сада се могу видјети и на прославама на нашим просторима. На томе можемо захвалити неколико младих људи са добром идејом.

Република Српска 21.05.2020 | 14:51
И на нашим просторима фото-кабина, кутак добре забаве, смијеха..

У стварању незаборавних успомена са важних догађаја и забава, иновације су стално присутне. Једну је на наше просторе, фото-кабину или Инстабоx, кутак добре забаве, смијеха, лудих поза и нових познанстава, али и мјесто гдје се повезују генерације, донио 22-годишњи студент информационих технологија Сретен Крстић.

“Идеја је настала још у средњој школи, и дуго је била у фиоци на папиру. Крајем прошле године сам се одлучио да реализујем пројекат и хвала Богу све иде како треба. Кутија садржи фотоапарат, тоуцх-сцреен екран и и штампач који, у року од десетак секунди израђује слике, које сте у том тренутку фотографисали”, каже Сретен.

Најчешћи формат који се тражи је уски филм-стрип, мада су присутни и већи, а као лијепа успомена може се израдити и фото-албум.

“Широка је намјена, од рођендана до корпоративних дешавања. Сарађујемо и са ноћним клубовима, како у Бијељини, тако и Брчком, те Јахорини. Ако вирус корона дозволи, надамо се да ћемо бити и дио манифестације “Циркус у Чачку” за коју имамо позив. Ту су и бројни реквизити да употпуне причу, да буде што забавније на дешавањима на којима смо присутни,” каже овај иновативни младић.

Сретен је иначе волонтер у Црвеном крсту преко 15 година. Каже да је лијепо радити са људима у тренуцима њихове највеће среће, и бити дио тога, те да је имао и велику подршку околине да се упусти у овај пројекат.

“Имам велику подршку у свему овоме, како од породице, оца, мајке и сестре, али и од пријатеља и сви ми помажу. Инстабоx чини тим младих људи, махом студената, а са нама је и један ученик основне школе који помаже око читаве реализације.”

За убудуће најављују још изненађења и пројеката који су при крају, као што су-фотоwалл и принтање фотографија уз помоћ хасхтаг-а. Ова екипа учествовала је и на двије хуманитарне акције, трци Деда Мразева, и хуманитарној журки Пољопривредно-медицинске школе. 

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

XXЛ

21.05.2020 14:22

БРАВО ЗА НАСЕ ИТ СТРУЦЊАКЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За нас на Балкану

22.05.2020 11:35

...треба забранити забаву и шалу! Толико смо генетски створени да се само зезамо и да ништа не радимо то је страшно!

ОДГОВОРИТЕ