"Влада не смије дозволити смањење плата у привреди"

Синдикат металаца и рудара Републике Српске тражи од Владе Републике Српске да нађе начина и не дозволи да се смање плате у привреди због епидемије вируса корона, како то најављују неки послодавци, рекао је данас Срни предсједник овог синдиката Обрад Белензада.

Република Српска 21.05.2020 | 11:03
"Влада не смије дозволити смањење плата у привреди"

Белензада је нагласио да је Синдикат металаца и рудара Републике Српске посљедњих дана добио више информација из неких предузећа да се покушавају смањити лична примања. 

Он је истакао да такво понашање појединих послодаваца радници не могу и неће трпјети, док се неки други, па и неодоворни послодавци, ничега не одричу.

– Због тога тражимо од Владе Републике Српске да нађе начина и не дозволи смањење плата радника у привреди јер Синдикат металаца и рудара и његови чланови неће прихватити неодговорне потезе послодаваца у погледу смањења плата – рекао је Белензада.

Он је нагласио да се терет кризе изазване епидемијом мора подносити равномјерно.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Андриц

21.05.2020 09:13

Па мора се подносити равномјерно,наравно.Па није привреднику пала добит за 3 хиљаде,па це он од 30 радника узети по 100км,и то је то.Ако це узети од радника по 100км,онда рацунајте да је и он лакси бар за своје двије хиљаде.То је једно.А друго,па ако цемо трпити равномјерно,па дај онда да трпи и јавни сектор као и реални,а не да јавни сектор не трпи ниста,ви радници исто нецете да трпите ниста,па удри по послодавцу да он све трпи.Па је ли то фер???

ОДГОВОРИТЕ
Name

1000КМ

21.05.2020 09:36

Није смијела да дозволи да додје до отпустања радника и прекида радних односа али је досло !!! Није смијела да подјели ни по 1000КМ људима који то нису заслузили али је дозволила ИТД ИТД ИТД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрица

21.05.2020 09:50

Власници фирми: Алфа,Комо и Тема ( све обуцарске) вец су најавили снизавање плата . Као и поравнање плата ( одбијање од следецих) за април и март(нису радили пуним капацитетом или нису радили све суботе). Вец су и неки добили отказе. Бау центар( велика продавница градјевинског материјала) преполовила је број радника( око 8 радника) Ове информације су из прве руке. У једној од њих и сам радим ,а осталим близи цланови фамилије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нил

21.05.2020 09:52

Белзанда ко Титто! Дозивотни предсједник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулатору

21.05.2020 11:13

Прасину у оци радницима реалног сектора да би и дачје радили за биједне плате док се нерwални сектор бахати на њиховој грбаци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

21.05.2020 11:23

Ова влада гледа само своје (веома уске) интересе. Ако им зафали на новца, отече паре и од бога оца, само да би и даље несметано подмиривали своје апетите и апетите својих људи.

ОДГОВОРИТЕ