"Vlada ne smije dozvoliti smanjenje plata u privredi"

Sindikat metalaca i rudara Republike Srpske traži od Vlade Republike Srpske da nađe načina i ne dozvoli da se smanje plate u privredi zbog epidemije virusa korona, kako to najavljuju neki poslodavci, rekao je danas Srni predsjednik ovog sindikata Obrad Belenzada.

Republika Srpska 21.05.2020 | 11:03
"Vlada ne smije dozvoliti smanjenje plata u privredi"

Belenzada je naglasio da je Sindikat metalaca i rudara Republike Srpske posljednjih dana dobio više informacija iz nekih preduzeća da se pokušavaju smanjiti lična primanja. 

On je istakao da takvo ponašanje pojedinih poslodavaca radnici ne mogu i neće trpjeti, dok se neki drugi, pa i neodovorni poslodavci, ničega ne odriču.

– Zbog toga tražimo od Vlade Republike Srpske da nađe načina i ne dozvoli smanjenje plata radnika u privredi jer Sindikat metalaca i rudara i njegovi članovi neće prihvatiti neodgovorne poteze poslodavaca u pogledu smanjenja plata – rekao je Belenzada.

On je naglasio da se teret krize izazvane epidemijom mora podnositi ravnomjerno.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Andric

21.05.2020 09:13

Pa mora se podnositi ravnomjerno,naravno.Pa nije privredniku pala dobit za 3 hiljade,pa ce on od 30 radnika uzeti po 100km,i to je to.Ako ce uzeti od radnika po 100km,onda racunajte da je i on laksi bar za svoje dvije hiljade.To je jedno.A drugo,pa ako cemo trpiti ravnomjerno,pa daj onda da trpi i javni sektor kao i realni,a ne da javni sektor ne trpi nista,vi radnici isto necete da trpite nista,pa udri po poslodavcu da on sve trpi.Pa je li to fer???

ODGOVORITE
Name

1000KM

21.05.2020 09:36

Nije smijela da dozvoli da dodje do otpustanja radnika i prekida radnih odnosa ali je doslo !!! Nije smijela da podjeli ni po 1000KM ljudima koji to nisu zasluzili ali je dozvolila ITD ITD ITD

ODGOVORITE
Name

Modrica

21.05.2020 09:50

Vlasnici firmi: Alfa,Komo i Tema ( sve obucarske) vec su najavili snizavanje plata . Kao i poravnanje plata ( odbijanje od sledecih) za april i mart(nisu radili punim kapacitetom ili nisu radili sve subote). Vec su i neki dobili otkaze. Bau centar( velika prodavnica gradjevinskog materijala) prepolovila je broj radnika( oko 8 radnika) Ove informacije su iz prve ruke. U jednoj od njih i sam radim ,a ostalim blizi clanovi familije.

ODGOVORITE
Name

nil

21.05.2020 09:52

Belzanda ko Titto! Dozivotni predsjednik

ODGOVORITE
Name

Manipulatoru

21.05.2020 11:13

Prasinu u oci radnicima realnog sektora da bi i dačje radili za bijedne plate dok se nerwalni sektor bahati na njihovoj grbaci....

ODGOVORITE
Name

Direkt

21.05.2020 11:23

Ova vlada gleda samo svoje (veoma uske) interese. Ako im zafali na novca, oteče pare i od boga oca, samo da bi i dalje nesmetano podmirivali svoje apetite i apetite svojih ljudi.

ODGOVORITE