Скоро 300 прекршаја у вријеме ванредног стања у Херцеговини

Од почетка ванредне ситуације и проглашења ванредног стања у РС, изазваног пандемијом вируса корона, Полицијска управа Требиње је евидентирала 141 нарушавања јавног реда и мира, а почињен 291 прекршај везан за непоштовање мјера у ванредном стању у источној Херцеговини.

Република Српска 20.05.2020 | 11:08
Скоро 300 прекршаја у вријеме ванредног стања у Херцеговини

Ово је на данашњој конференцији за новинаре рекао начелник ПУ Требиње Синиша Лакета.

Он је додао да је највише прекршаја евидентирано у Требињу, а ријеч је, углавном о кршењу полицијског часа и окупљања у већим групама, међу којима је било и окупљања малољетника у Требињу и Невесињу.

Пензионери у  источној Херцеговини су само у четири случаја прекршили прописане мјере о кретању Републичког и градског Штаба за ванредне ситуације.

Евидентиран је и један прекшрај изазивања панике, након што су на друштвеним мрежама омаловажавани полицијски службеници који проводе мјере везане за пандемију вируса корона.

Лакета је на данашњој конферецији за новинаре рекао да се у наредном периоду може очекивати већи прилив миграната на подручју источне Херцеговине, да ће мигранстске руте, вјероватно, остати исте, а да ће полиција појачати активности на спречавању илегалног пребацивања миграната.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЦИРКУС

20.05.2020 10:01

КОРОНА СЕ ,,ГАСИ .. Е САД ЦЕМО ОПЕТ О МИГРАНТИМА. ОВИ МИГРАНТИ СУ У ДОГОВОРУ СА КОРОНОМ. НЕ ПРОСИПАЈТЕ СЕ ВИСЕ ЦОВЈЕЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

20.05.2020 15:33

Сад це мали зелени, свемирци .