Киша, пљускови и грмљавина, дневна температура до 19

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати претежно облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, те дневном температуром од 13 до 19 степени Целзијусових.

Република Српска 20.05.2020 | 08:38
Киша, пљускови и грмљавина, дневна температура до 19

Јутро је облачно са кишом и пљусковима у већини предјела, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се повећање нестабилности и јачи интензитет падавина у централним предјелима, уз пљускове са грмљавином, а могућа је појава града и суградице. Повремено ће бити и краћих сунчаних периода на југу.

Касније послије подне доћи ће до слабљења и дјелимичног престанка падавина, прво на сјеверу. Увече и током ноћи биће промјенљиво облачно, са кишом на истоку, југу и у централним крајевима. До јутра се очекује слабљење и престанак падавина.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни вјетар, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница седам, Хан Пијесак 10, Чемерно 11, Соколац и Иван седло 12, Гацко, Мркоњић Град, Нови Град, Бихаћ, Дрвар и Ливно 14, Бањалука, Сребреница, Зворник, Градачац, Приједор, Сарајево и Тузла 15, Билећа, Вишеград, Бијељина и Добој 16, Требиње и Неум 19, те Мостар 21 степен Целзијусов.

Падавине у протекла 24 часа: Рибник 29 литара по метру квадратном, Добој 27, Бањалука 25, Приједор 23, Нови Град 21, Србац 20, Бијељина 19, Зворник 18, Мркоњић Град 17, те Сребреница 15 литара. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар