Kiša, pljuskovi i grmljavina, dnevna temperatura do 19

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, te dnevnom temperaturom od 13 do 19 stepeni Celzijusovih.

Republika Srpska 20.05.2020 | 08:38
Kiša, pljuskovi i grmljavina, dnevna temperatura do 19

Jutro je oblačno sa kišom i pljuskovima u većini predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se povećanje nestabilnosti i jači intenzitet padavina u centralnim predjelima, uz pljuskove sa grmljavinom, a moguća je pojava grada i sugradice. Povremeno će biti i kraćih sunčanih perioda na jugu.

Kasnije poslije podne doći će do slabljenja i djelimičnog prestanka padavina, prvo na sjeveru. Uveče i tokom noći biće promjenljivo oblačno, sa kišom na istoku, jugu i u centralnim krajevima. Do jutra se očekuje slabljenje i prestanak padavina.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica sedam, Han Pijesak 10, Čemerno 11, Sokolac i Ivan sedlo 12, Gacko, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Bihać, Drvar i Livno 14, Banjaluka, Srebrenica, Zvornik, Gradačac, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 15, Bileća, Višegrad, Bijeljina i Doboj 16, Trebinje i Neum 19, te Mostar 21 stepen Celzijusov.

Padavine u protekla 24 časa: Ribnik 29 litara po metru kvadratnom, Doboj 27, Banjaluka 25, Prijedor 23, Novi Grad 21, Srbac 20, Bijeljina 19, Zvornik 18, Mrkonjić Grad 17, te Srebrenica 15 litara. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar