Чекали су 15 година на дете, а онда због коронавируса не могу по њега!

После деценије и по покушаја да постану родитељи, један аргентински пар одлучио је да путем сурогатства добије дете, а чак ни 12.800 километара од Буенос Ајреса, где живе, до украјинске престонице Кијева их није спречило у њиховој намери, пише Би-Би-Си.

Занимљивости 19.05.2020 | 18:50
Чекали су 15 година на дете, а онда због коронавируса не могу по њега!

Флавија Лаворино и Хозе Перез заједно су већ 15 година, а до сада су на све начине покушавали да постану родитељи. Флавија је после бројних сложених и болних процедура успела и да затрудни, али, нажалост, није успела да до краја изнесе трудноћу.

„Ово је била наша последња прилика. Престали смо да покушавамо када ми је колегиница рекла да ће постати родитељ путем сурогатства. Када смо добили потврду да наш сурогат добро подноси трудноћу и да све тече како треба, били смо пресрећни“, каже Флавија.

Оно на шта нису рачунали, међутим, да ће у тренутку рођења њихова беба остати одвојена од њих на другој страни Атлантског океана због пандемије коронавируса.

Њихов син Мануел сада има седам недеља, али они тек треба да га виде.

„Ово је најгора ноћна мора. Замислите да чекате толико дуго и онда да када коначно мислите да је крај, морате још да чекате без икакве идеје када би вам могло бити омогућено да путујете“, каже Хозе.

Украјина, као и велики број других држава, затворила је своје границе за становнике других држава како би спречила ширење ковида 19. Због тога је десетина беба, рођених путем сурогат мајки у тој земљи, остало у болницама да чека родитеље да дођу по њих.

Аргентина је такође увела и забрану свих комерцијалних летова до септембра као део стриктних мера против коронавируса, због чега је Флавији и Хозеу постало немогуће да планирају пут за Украјину у скоријој будућности.

„Физички контакт је сада кључан, треба да буде са нама и ми са њим“, каже новопечени отац.

Флавија и Хозе су започели процес сурогатства у децембру 2018. године, а четири месеца касније отпутовали у Кијев како би од његове сперме и њених јајних ћелија направили ембрион.

Ембрион је онда пребачен у материцу сурогат-мајке која је пронађена посредством клинике.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар