Ухапшен граничар због шверца држављанина ЦГ

На подручју Фоче ухапшен полицијски службеник Граничне полиције БиХ због постојања сумње да је покушао прокријумчарити држављанина Црне Горе.

Република Српска 19.05.2020 | 13:44
Ухапшен граничар због шверца држављанина ЦГ
Полицијски службеници Централног истражног одјељење Граничне полиције БиХ и Мобилне јединице за подршку и контролу ТУ Исток Вишеград на подручју Фоче зауставили су комби возило којим је управљао полицијски службеник Граничне полиције БиХ. У комби возилу су затечене још двије особе - један држављанин БиХ и један држављанин Црне Горе.

Због постојања основа сумње да је почињено казнено дјело „кријумчарење људи“ из чланка 189. Казненог закона БиХ, полицијски службеници Централног истражног уреда ГП БиХ лишили су слободе полицијског службеника Граничне полиције БиХ П.В. и особу Р.М., држављанина БиХ.

„Поред свих проблема с којима се сусреће Гранична полиција БиХ те поред улагања свих расположивих средстава и људства с циљем пресцијецања кријумчарења људи и незаконитих прелазака државне границе, срамотно је и поражавајуће да у таквим условима и изазовима с којима се интензивно боримо, имамо неодговорне и непрофесионалне појединце који свјесно чине незаконите радње. За овакве појединце биће предузете све мјере и санкције, у складу са Законом, како се
овакви случајеви не би поновили“, изјавио је директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић.

Против наведених особа ће бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу, а
држављанин Црне Горе је, уз приједлог за протјеривање, предан службеницима Службе за послове са странцима – ТЦ Сарајево. 
 
(Клиx)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Пролазник

19.05.2020 12:05

Пролазим неки дан поред цркве у Бањалуци и гледам. Сједе двије жене читају неке новине, а пет полицајаца око њих нешто записују. Приђем ближе и загледам се, а један полицајац ме погледа. Упитах га; рако да видим јели све живо и здраво? Промрмља "Да", Е који сам јад државе видио у записивању тих људи. Баш смо пали, али они ДНО још копају....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

19.05.2020 12:42

Престаните тразити длаку у јајету и крените прво од себе па се онда залите на друге људе. 60% вас који се залите нема ни најмању основу и право да се зали на др људе који обављају тај посао који им мозе доци главе јер данас сутра сви који пљујете на полицајце ове дрзаве сматрајуци их коруптивнима, пљујете и на ову земљу а и сами нисте ниста бољи. Као сто давно рекох, полиција долази из друства те дрзаве а не са Марса, какво друство таква и полиција. Какав си ти такав сам и ја. Велики поздрав (мада тако не мислим)

Name

Пролазник

19.05.2020 13:14

РЕ; Полицајац, као појединац ради на поправљању институције, полиције у овом смислу, ако можеш. Народ јесте изабрао ову власт и јесмо огледало исте, али твоје је да изграђујеш своју институцију, не народ. Полицајаца има много више добрих, али раде по упутама, што је логично, мада се мени из масе чини да им упуте дају криминалци. Криминалце треба гањати, то је задатак полиције, а ове жене, помоћи им да пренесу јабуке, храну и сличне потребштине. Ја сам мислио донијели полицајци наочале, да лакше читају. То би се радило у нормалном друштву, којем ћемо тежити. Једна лоша јабука упропасти читав сепет здравих, буди здрава јабука. Желим ти добро здравље и срећу ...

Name

Ухх

19.05.2020 12:10

Неце полиција такве радње радити,погресили сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паук

19.05.2020 13:01

Е ста их је дрину пресло цамцем измедју малог зворника и лознице па појео вук магарца ником ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарс

19.05.2020 18:11

Онај ко се супростави наредби најебе ,безброј примјера је гдје су полицајци открили несто одузели и процесуирали а како су просли просли знају само они о томе нико не прича поготови сви они којима су пуна уста полицајац узо ово оно или полиција урадила ово оно.

Name

Роб

19.05.2020 14:54

Сиријци могу а наши не могу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еее

19.05.2020 17:17

Ако крену да хапсе полицију ,неце имати толико мјеста у затвору...а остатак би могаи да се изброји прстима на једној руци...боље их не дирајте