Uhapšen graničar zbog šverca državljanina CG

Na području Foče uhapšen policijski službenik Granične policije BiH zbog postojanja sumnje da je pokušao prokrijumčariti državljanina Crne Gore.

Republika Srpska 19.05.2020 | 13:44
Uhapšen graničar zbog šverca državljanina CG
Policijski službenici Centralnog istražnog odjeljenje Granične policije BiH i Mobilne jedinice za podršku i kontrolu TU Istok Višegrad na području Foče zaustavili su kombi vozilo kojim je upravljao policijski službenik Granične policije BiH. U kombi vozilu su zatečene još dvije osobe - jedan državljanin BiH i jedan državljanin Crne Gore.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krijumčarenje ljudi“ iz članka 189. Kaznenog zakona BiH, policijski službenici Centralnog istražnog ureda GP BiH lišili su slobode policijskog službenika Granične policije BiH P.V. i osobu R.M., državljanina BiH.

„Pored svih problema s kojima se susreće Granična policija BiH te pored ulaganja svih raspoloživih sredstava i ljudstva s ciljem prescijecanja krijumčarenja ljudi i nezakonitih prelazaka državne granice, sramotno je i poražavajuće da u takvim uslovima i izazovima s kojima se intenzivno borimo, imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine nezakonite radnje. Za ovakve pojedince biće preduzete sve mjere i sankcije, u skladu sa Zakonom, kako se
ovakvi slučajevi ne bi ponovili“, izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Protiv navedenih osoba će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a
državljanin Crne Gore je, uz prijedlog za protjerivanje, predan službenicima Službe za poslove sa strancima – TC Sarajevo. 
 
(Klix)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Prolaznik

19.05.2020 12:05

Prolazim neki dan pored crkve u Banjaluci i gledam. Sjede dvije žene čitaju neke novine, a pet policajaca oko njih nešto zapisuju. Priđem bliže i zagledam se, a jedan policajac me pogleda. Upitah ga; rako da vidim jeli sve živo i zdravo? Promrmlja "Da", E koji sam jad države vidio u zapisivanju tih ljudi. Baš smo pali, ali oni DNO još kopaju....

ODGOVORITE
Name

Policajac

19.05.2020 12:42

Prestanite traziti dlaku u jajetu i krenite prvo od sebe pa se onda zalite na druge ljude. 60% vas koji se zalite nema ni najmanju osnovu i pravo da se zali na dr ljude koji obavljaju taj posao koji im moze doci glave jer danas sutra svi koji pljujete na policajce ove drzave smatrajuci ih koruptivnima, pljujete i na ovu zemlju a i sami niste nista bolji. Kao sto davno rekoh, policija dolazi iz drustva te drzave a ne sa Marsa, kakvo drustvo takva i policija. Kakav si ti takav sam i ja. Veliki pozdrav (mada tako ne mislim)

Name

Prolaznik

19.05.2020 13:14

RE; Policajac, kao pojedinac radi na popravljanju institucije, policije u ovom smislu, ako možeš. Narod jeste izabrao ovu vlast i jesmo ogledalo iste, ali tvoje je da izgrađuješ svoju instituciju, ne narod. Policajaca ima mnogo više dobrih, ali rade po uputama, što je logično, mada se meni iz mase čini da im upute daju kriminalci. Kriminalce treba ganjati, to je zadatak policije, a ove žene, pomoći im da prenesu jabuke, hranu i slične potrebštine. Ja sam mislio donijeli policajci naočale, da lakše čitaju. To bi se radilo u normalnom društvu, kojem ćemo težiti. Jedna loša jabuka upropasti čitav sepet zdravih, budi zdrava jabuka. Želim ti dobro zdravlje i sreću ...

Name

Uhh

19.05.2020 12:10

Nece policija takve radnje raditi,pogresili ste.

ODGOVORITE
Name

Pauk

19.05.2020 13:01

E sta ih je drinu preslo camcem izmedju malog zvornika i loznice pa pojeo vuk magarca nikom nista

ODGOVORITE
Name

Sars

19.05.2020 18:11

Onaj ko se suprostavi naredbi najebe ,bezbroj primjera je gdje su policajci otkrili nesto oduzeli i procesuirali a kako su prosli prosli znaju samo oni o tome niko ne priča pogotovi svi oni kojima su puna usta policajac uzo ovo ono ili policija uradila ovo ono.

Name

Rob

19.05.2020 14:54

Sirijci mogu a naši ne mogu

ODGOVORITE
Name

Eee

19.05.2020 17:17

Ako krenu da hapse policiju ,nece imati toliko mjesta u zatvoru...a ostatak bi mogai da se izbroji prstima na jednoj ruci...bolje ih ne dirajte