Влада Швајцарске донирала помоћ Дому здравља Добој

Дому здравља Добој данас су уручени лична заштитна опрема и дезинфекциона средства за здравствене раднике који обављају кућне посјете пацијентима, обезбијеђена средствима Владе Швајцарске.

Република Српска 18.05.2020 | 17:52
Влада Швајцарске донирала помоћ Дому здравља Добој

Главна сестра Службе породичне медицине добојског Дома здравља Дарија Тадић рекла је да пакет заштитне опреме укључује заштитна одијела, капе, рукавице, маске, заштиту за обућу, те средства за дезинфекцију руку.

Ми смо И до сада на начин који смо могли успијевали бринути о нашим пацијентима који требају кућну његу . Међутим сада са овим средствима биће много лакше  приступити тим људима у кућним условима јер ћемо за сваку кућну посјету имати заштитно одјело, капе...самим тим И све остало што спада у једну заштиту . Тако ћемо спријечити преношење заразе из домаћинства у домаћинство И заштитити како наше пацијенте тако и нас.

Директор Фондације "Фами БиХ" Дејан Средић изјавио је да је ријеч о једнократној помоћи добојском Дому здравља, у оквиру помоћи за 16 домова здравља у БиХ у којима се реализује пројекат "Јачање сестринства у БиХ", који се спроводи посредством ове фондације и Женевске универзитетске болнице, а финансира га Влада Швајцарске.

Једноставно је било неопходно заштитимо медицинске сестре И пацијенте које посјећују.Ријеч је о 64.250 КМ за 16 домова здравља. Количине се испоручују према потребама домова здравља, односно кућним посјетама које обављају", рекао је Средић новинарима, додавши да су количине одређене у консултацији са надлежним у здравственим установама.

Добојски Дом здравља  у централној згради има 15 тимова породичне медицине и  13 теренских амбуланти  тако да на дневном нивоу сваки тим има најмање једну кућну посјету.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Милорад

18.05.2020 16:19

НЕ УЗИМАААААЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јова

19.05.2020 06:39

хахах што је џаба и богу је драго

Name

РЕ Милорад

19.05.2020 10:29

Бас тако. Не узимај то док велики возд не стигне да се слика са донацијским пакетима. ХАахахах

Name

Медицинар

18.05.2020 16:19

Који проценат си узео Средићу? Ти и твоја требица Инес? Драги мој народе увијек некаква муља! Спашавају свој пропали пројекат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

18.05.2020 17:39

Докторирали смо у просјачењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.05.2020 19:11

Тацно, докторирали. Хвала Влади Свицарске, али ме занима кад це ови неспособњаковици насим медицинарима изједнацити плате на опстинском и републицком нивоу, уплатити им доприносе и редовно поцети плату плацати.

Name

пијачар

19.05.2020 06:38

Ееее директор Дома Здравља је познат у просијачењу, а јавно пред свим медијима рекао како ће за помоћ привреди Добоја из свог џепа дати 5000 КМ а дао само 1000КМ, и то ми грађани не би знали да му се распоп није јавно захвалио на скромној донацији од 1000 КМ.А шта друго очекивати од човјека који нема појма о финансијам а води једну такву установу као што је Дом здравља Добој.Само да му се врати Тањица (Обренова кћерка) са породиљског добиће по ушима.

Name

Последњи кинески цар

18.05.2020 18:42

Не зна се шта је овдје јадније. Комби, или то мало просјатлука, или тројица мускетара са маскама који су вјероватно одушевљени, или четврти мускетар који то све слика? У овој вукоје*ини је најважније сликање. Само се сликај, што није усликано није ни било. Докле смо догурали мајко мила. Старлете савјетнице министрима који су понављали разреде, шетају из министарства у министарство, предају их један другом као штафету, други министри крше прописе уз алкохол и сликају се, подругљиво заје*авајући народ шаљући му поруку да поштују мјере док они шенлуче... Замислите колико смо ми као народ глупи, неписмени, блентави и шта још не, када све ово дозвољавамо и још подржавамо гласајући за ове и овакве. Сто пута сам рекао, нису они криви. Овдје нема напред, ми смо у живом блату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин Добоја

19.05.2020 06:34

Добој је иначе познат по томе, да се ови полтрони сликају за отварање свега зивога,почев од пуштања семафора, затим отварања вешераја у Ђачком дому, сад ће вјероватно ићи на отварање тротоара на Барама и тако...само да буду виђени.Ии тачно воле да су на сликама у првим редовима, мисле ако их неко види да стоје уз највећег издајника Обрена, да ће их грађани више поштовати....е јаде једне ни не слутите што вас људи више виђају по тим сликама, више сте им огавнији.

Name

Медицинар 2

20.05.2020 09:46

Процитавси ове коментаре који су мозда и вјероватно оправдавајуци за Директора Дома здравља није ми јасно засто то необјавите јавно,побуните се,скупите за његову смјену а не са кауца коментарисати и гледати.За господина Сердица којег не знам али видим да је ипак обезбједио да додје та донација у праве руке .А коментар Њега и неке Инес ,и њиховог пројекта то је вјероватно нела особа која оцито има лицни проблем са поменутим особама.Ако зна да несто муљају то зреба аргументима и транспарентно али на поменуту тему овог цланка.Тако да је тај коментар у најмању руку неумјесан,некултуран ..у насем миљеу махалски.И зао ми је те особе ако је то све сто зна реци .Види се интилигенција која је на јако ниском нивоу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

21.05.2020 16:18

Хвала на донацији.

ОДГОВОРИТЕ