Vlada Švajcarske donirala pomoć Domu zdravlja Doboj

Domu zdravlja Doboj danas su uručeni lična zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva za zdravstvene radnike koji obavljaju kućne posjete pacijentima, obezbijeđena sredstvima Vlade Švajcarske.

Republika Srpska 18.05.2020 | 17:52
Vlada Švajcarske donirala pomoć Domu zdravlja Doboj

Glavna sestra Službe porodične medicine dobojskog Doma zdravlja Darija Tadić rekla je da paket zaštitne opreme uključuje zaštitna odijela, kape, rukavice, maske, zaštitu za obuću, te sredstva za dezinfekciju ruku.

Mi smo I do sada na način koji smo mogli uspijevali brinuti o našim pacijentima koji trebaju kućnu njegu . Međutim sada sa ovim sredstvima biće mnogo lakše  pristupiti tim ljudima u kućnim uslovima jer ćemo za svaku kućnu posjetu imati zaštitno odjelo, kape...samim tim I sve ostalo što spada u jednu zaštitu . Tako ćemo spriječiti prenošenje zaraze iz domaćinstva u domaćinstvo I zaštititi kako naše pacijente tako i nas.

Direktor Fondacije "Fami BiH" Dejan Sredić izjavio je da je riječ o jednokratnoj pomoći dobojskom Domu zdravlja, u okviru pomoći za 16 domova zdravlja u BiH u kojima se realizuje projekat "Jačanje sestrinstva u BiH", koji se sprovodi posredstvom ove fondacije i Ženevske univerzitetske bolnice, a finansira ga Vlada Švajcarske.

Jednostavno je bilo neophodno zaštitimo medicinske sestre I pacijente koje posjećuju.Riječ je o 64.250 КM za 16 domova zdravlja. Кoličine se isporučuju prema potrebama domova zdravlja, odnosno kućnim posjetama koje obavljaju", rekao je Sredić novinarima, dodavši da su količine određene u konsultaciji sa nadležnim u zdravstvenim ustanovama.

Dobojski Dom zdravlja  u centralnoj zgradi ima 15 timova porodične medicine i  13 terenskih ambulanti  tako da na dnevnom nivou svaki tim ima najmanje jednu kućnu posjetu.

BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Milorad

18.05.2020 16:19

NE UZIMAAAAAJ!

ODGOVORITE
Name

jova

19.05.2020 06:39

hahah što je džaba i bogu je drago

Name

RE Milorad

19.05.2020 10:29

Bas tako. Ne uzimaj to dok veliki vozd ne stigne da se slika sa donacijskim paketima. HAahahah

Name

Medicinar

18.05.2020 16:19

Koji procenat si uzeo Srediću? Ti i tvoja trebica Ines? Dragi moj narode uvijek nekakva mulja! Spašavaju svoj propali projekat!

ODGOVORITE
Name

Bl

18.05.2020 17:39

Doktorirali smo u prosjačenju.

ODGOVORITE
Name

Re

18.05.2020 19:11

Tacno, doktorirali. Hvala Vladi Svicarske, ali me zanima kad ce ovi nesposobnjakovici nasim medicinarima izjednaciti plate na opstinskom i republickom nivou, uplatiti im doprinose i redovno poceti platu placati.

Name

pijačar

19.05.2020 06:38

Eeee direktor Doma Zdravlja je poznat u prosijačenju, a javno pred svim medijima rekao kako će za pomoć privredi Doboja iz svog džepa dati 5000 KM a dao samo 1000KM, i to mi građani ne bi znali da mu se raspop nije javno zahvalio na skromnoj donaciji od 1000 KM.A šta drugo očekivati od čovjeka koji nema pojma o finansijam a vodi jednu takvu ustanovu kao što je Dom zdravlja Doboj.Samo da mu se vrati Tanjica (Obrenova kćerka) sa porodiljskog dobiće po ušima.

Name

Poslednji kineski car

18.05.2020 18:42

Ne zna se šta je ovdje jadnije. Kombi, ili to malo prosjatluka, ili trojica musketara sa maskama koji su vjerovatno oduševljeni, ili četvrti musketar koji to sve slika? U ovoj vukoje*ini je najvažnije slikanje. Samo se slikaj, što nije uslikano nije ni bilo. Dokle smo dogurali majko mila. Starlete savjetnice ministrima koji su ponavljali razrede, šetaju iz ministarstva u ministarstvo, predaju ih jedan drugom kao štafetu, drugi ministri krše propise uz alkohol i slikaju se, podrugljivo zaje*avajući narod šaljući mu poruku da poštuju mjere dok oni šenluče... Zamislite koliko smo mi kao narod glupi, nepismeni, blentavi i šta još ne, kada sve ovo dozvoljavamo i još podržavamo glasajući za ove i ovakve. Sto puta sam rekao, nisu oni krivi. Ovdje nema napred, mi smo u živom blatu.

ODGOVORITE
Name

građanin Doboja

19.05.2020 06:34

Doboj je inače poznat po tome, da se ovi poltroni slikaju za otvaranje svega zivoga,počev od puštanja semafora, zatim otvaranja vešeraja u Đačkom domu, sad će vjerovatno ići na otvaranje trotoara na Barama i tako...samo da budu viđeni.Ii tačno vole da su na slikama u prvim redovima, misle ako ih neko vidi da stoje uz najvećeg izdajnika Obrena, da će ih građani više poštovati....e jade jedne ni ne slutite što vas ljudi više viđaju po tim slikama, više ste im ogavniji.

Name

Medicinar 2

20.05.2020 09:46

Procitavsi ove komentare koji su mozda i vjerovatno opravdavajuci za Direktora Doma zdravlja nije mi jasno zasto to neobjavite javno,pobunite se,skupite za njegovu smjenu a ne sa kauca komentarisati i gledati.Za gospodina Serdica kojeg ne znam ali vidim da je ipak obezbjedio da dodje ta donacija u prave ruke .A komentar Njega i neke Ines ,i njihovog projekta to je vjerovatno nela osoba koja ocito ima licni problem sa pomenutim osobama.Ako zna da nesto muljaju to zreba argumentima i transparentno ali na pomenutu temu ovog clanka.Tako da je taj komentar u najmanju ruku neumjesan,nekulturan ..u nasem miljeu mahalski.I zao mi je te osobe ako je to sve sto zna reci .Vidi se intiligencija koja je na jako niskom nivou

ODGOVORITE
Name

Igor

21.05.2020 16:18

Hvala na donaciji.

ODGOVORITE