Усвојене одлуке о поравнањима ПДВ-а између ентитета

Управни одбор Управе за индиректно/неизравно опорезивање (УО УИНО) БиХ усвојио је данас појединачне одлуке о привременим поравнањима међу ентитетима од расподјеле индиректних пореза с јединственог рачуна за период од 2012. до краја 2019. године, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Босна и Херцеговина 18.05.2020 | 13:39
Усвојене одлуке о поравнањима ПДВ-а између ентитета

"На данашњој сједници усвојена је и одлука о утврђивању привремених коефицијената за расподјелу средстава с јединственог рачуна за период од априла до јула 2020. године, чиме је прекинт скоро двогодшњи застој у доношењу ових одлука", каже се у саопштењу и додаје: 

"Чланови УО данас су разматрали иницијативу Владе Федерације БиХ о измјенама и допунама Закона о порезу на додану вриједност (ПДВ) којим се предвиђало помјерање рока плаћања ПДВ-а."

"Након детаљних анализа извршених у УИНО утврђено је да овакве допуне не би имале ефекта него би биле контрапродуктивне те нису усвојене предложене законске измјене2", саопштено је.

Из УИО БиХ истичу да су Чланови УО УИНО данас су усвојили и одлуку о висини стопе компензационе камате за период 1. јул – 31. децембар 2020. године која остаје непромијењена и обрачунаваће се по стопи од 12 посто.

УО УИНО усвојио је данас првилнике о примјени закона о ПДВ-у те принудној наплати индирекнтих пореза, а усвојено је и извјештај о извршењу прорачуна УНО за прошлу годину. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Смрт фасизму,

18.05.2020 15:16

Слобода привредницима и народу!

ОДГОВОРИТЕ