Usvojene odluke o poravnanjima PDV-a između entiteta

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH usvojio je danas pojedinačne odluke o privremenim poravnanjima među entitetima od raspodjele indirektnih poreza s jedinstvenog računa za period od 2012. do kraja 2019. godine, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Bosna i Hercegovina 18.05.2020 | 13:39
Usvojene odluke o poravnanjima PDV-a između entiteta

"Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za period od aprila do jula 2020. godine, čime je prekint skoro dvogodšnji zastoj u donošenju ovih odluka", kaže se u saopštenju i dodaje: 

"Članovi UO danas su razmatrali inicijativu Vlade Federacije BiH o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) kojim se predviđalo pomjeranje roka plaćanja PDV-a."

"Nakon detaljnih analiza izvršenih u UINO utvrđeno je da ovakve dopune ne bi imale efekta nego bi bile kontraproduktivne te nisu usvojene predložene zakonske izmjene2", saopšteno je.

Iz UIO BiH ističu da su Članovi UO UINO danas su usvojili i odluku o visini stope kompenzacione kamate za period 1. jul – 31. decembar 2020. godine koja ostaje nepromijenjena i obračunavaće se po stopi od 12 posto.

UO UINO usvojio je danas prvilnike o primjeni zakona o PDV-u te prinudnoj naplati indirekntih poreza, a usvojeno je i izvještaj o izvršenju proračuna UNO za prošlu godinu. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Smrt fasizmu,

18.05.2020 15:16

Sloboda privrednicima i narodu!

ODGOVORITE