Ковид болница опет отворена, Врање жариште короне

У Врању је због повећања броја новообољелих поново отворена ковид 2 болница – одјељење старе хирургије. Та болница је била затворена крајем априла, али је током викенда регистровано педесет троје новообољелих.

Србија 18.05.2020 | 10:02
Ковид болница опет отворена, Врање жариште короне

Епидемиолошка ситуација у Врању је нестабилна јер се нагло повећао број обољелих од корана вируса. Највећи број њих је из фабрике намјештаја која је затворена прије неколико дана. Јуче су рађена нова тестирања. 

Епидемиолог Слађан Станковић је рекао да су узети узорци 130 радника фабрике намјештаја.

– Претходно се њих стотинак људи јавило само ради тестирања. Од 280 послатих, десет новообољелих је у фабрици намјештаја која је жариште епидемије. Дакле укупан број је 53 –  рекао је Станковић.

Истиче да постоји утисак да се локализује жариште епидемијског процеса у фабрици и да је мањи број обољелих него претходних дана.

– Оно што је најбитније је да се јављају обољели у другим објектима, као што су трговински објекти, и још неколико фирми у Врању. Имамо појединачне случајеве. Дошло је до контакта и у насељу Врањској бањи – навео је Станковић.

Напомиње да је епидемиолошка екипа стално на терену и да се траже новообољели. Сви чланови породице радника из фабрике намјештаја су тестирани и стављени у кућну изолацију.

Станковић је рекао да за сада само двије особе имају тешку клиничку слику са упалом плућа, а остали имају благу клиничку слику или асимптоматске облике болести.

(РТС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лазу

18.05.2020 16:34

Корона не постоји!

ОДГОВОРИТЕ