Kovid bolnica opet otvorena, Vranje žarište korone

U Vranju je zbog povećanja broja novooboljelih ponovo otvorena kovid 2 bolnica – odjeljenje stare hirurgije. Ta bolnica je bila zatvorena krajem aprila, ali je tokom vikenda registrovano pedeset troje novooboljelih.

Srbija 18.05.2020 | 10:02
Kovid bolnica opet otvorena, Vranje žarište korone

Epidemiološka situacija u Vranju je nestabilna jer se naglo povećao broj oboljelih od korana virusa. Najveći broj njih je iz fabrike namještaja koja je zatvorena prije nekoliko dana. Juče su rađena nova testiranja. 

Epidemiolog Slađan Stanković je rekao da su uzeti uzorci 130 radnika fabrike namještaja.

– Prethodno se njih stotinak ljudi javilo samo radi testiranja. Od 280 poslatih, deset novooboljelih je u fabrici namještaja koja je žarište epidemije. Dakle ukupan broj je 53 –  rekao je Stanković.

Ističe da postoji utisak da se lokalizuje žarište epidemijskog procesa u fabrici i da je manji broj oboljelih nego prethodnih dana.

– Ono što je najbitnije je da se javljaju oboljeli u drugim objektima, kao što su trgovinski objekti, i još nekoliko firmi u Vranju. Imamo pojedinačne slučajeve. Došlo je do kontakta i u naselju Vranjskoj banji – naveo je Stanković.

Napominje da je epidemiološka ekipa stalno na terenu i da se traže novooboljeli. Svi članovi porodice radnika iz fabrike namještaja su testirani i stavljeni u kućnu izolaciju.

Stanković je rekao da za sada samo dvije osobe imaju tešku kliničku sliku sa upalom pluća, a ostali imaju blagu kliničku sliku ili asimptomatske oblike bolesti.

(RTS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lazu

18.05.2020 16:34

Korona ne postoji!

ODGOVORITE