Због пандемије у Америци цвјета продаја алкохола

Продаја алкохола цвјета у Сједињеним Америчким Државама за вријеме пандемије коронавируса, док се Американци у карантину боре са досадом и анксиозношћу.

Свијет 18.05.2020 | 07:33
Због пандемије у Америци цвјета продаја алкохола

– Људи који би обично купили једну флашу вина излазе са неколико боца па чак и цијелим сандуком – рекао је један менаџер продавнице вина и пива у Александрији у Вирџинији, преноси Глас Америке.

Продаја се у овој продавници, која сада износи робу купцима на улицу и доставља на кућне адресе, повећала се најмање 30 посто у протеклих неколико мјесеци.

– Људе брине да ће се заразити, а пошто многи у овом крају раде од куће, лакше им је да попију чашу вина раније током дана него што би обично био случај – навео је.

Управо у томе је проблем, упозорава Џорџ Куб, директор Националног института за злоупотребу алкохола и алкохолизам у Националним институтима за здравље у Бетезди у Мериленду.

– Пошто пандемија изазива изолацију и анксиозност, појединци повећавају конзумирање алкохола да би избрисали негативна осјећања и користе га као механизам да се носе са проблемима – каже Куб.

Брине га да би “тамна страна” употребе алкохола могла да порасте код 14,5 милиона људи у САД који пате од зависности од алкохола.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

18.05.2020 07:26

И у нас је иста ствар. Међутим, корона је донијела још једну ствар, људи су схватили да за једно попивено пиво у кафани могу попити чак три код куће или на клупи у парку. Зато нема гужви по кафанама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

18.05.2020 11:05

Алкохол је веће зло од короне! Све болесник до болесника.

ОДГОВОРИТЕ