Ко кога овдје врти у круг и обмањује цијелу јавност?!

„Опрема се налази на аеродрому, док ће у понедјељак или уторак стићи подови и хируршке столице. Сви имају сад добру вољу, али се административно вртимо у круг. Ја лично губим кредибилитет без разлога и мени је највише у циљу да ставимо на ово тачку“, каже Ристић.

Република Српска 17.05.2020 | 21:59
Ко кога овдје врти у круг и обмањује цијелу јавност?!

Огромну пажњу у јавности изазвала је мобилна болница коју је Влада Републике Српске издвојила 4,2 милиона са ПДВ-ом.

Много је питања и даље без одговора, а многе интересује шта је то што је РС добила.

За сада су у бањалучком насељу Залужани постављени шатори за мобилну болницу, док се још увијек чека на медицинску опрему.

Портпарол Управе за индиректно опорезивање БиХ Ратко Ковачевић рекао је за БУКУ да је обављен само дио увоза опреме за покретну болницу.

„Царински поступак увоза првог дијела опреме за покретну болницу обављен је 24.04.2020. године. Увозник је компанија Балкан Глобал д.о.о. Бијељина. Царинска процедура увоза обављена је у Царинској испостави Аеродром Бањалука. Радило се о шаторима, креветима, мадрацима, ормарима, столовима, расвјетним тијелима, оптичким кабловима, електричним агрегатима“, рекао је Ковачевић.

Он објашњава да је остатак опреме стигао у БиХ и да још увијек није поднесена царинска пријава за увоз.

„На аеродром Бањалука стигла је и додатна медицинска опрема за покретну болницу. До овог тренутка још увијек није поднесена царинска пријава за увозно царињење ове опреме. Претпоставка је да се чека дозвола коју издаје Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ, јер се ради о медицинској опреми, која поред све остале документације неопходне у царинском поступку, треба имати и поменуту дозволу“, рекао је Ковачевић.

Директор Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александар Золак потврдио је за БУКУ да је након увида у службену документацију утврђено да званичан захтјев везан за увоз покретне болнице и пратеће опреме није стигао у Агенцију.

Ипак, претходно је премијер РС Радован Вишковић рекао да је сва опрема за покретну болницу Републике Српске стигла и ускоро ће бити уграђена у Залужанима, гдје је већ монтиран објекат болнице.

Вишковић је рекао да је допремљено све што је требало и да се чека сагласност Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ за пратећу медицинску опрему.

“Јутрос сам разговарао са испоручиоцима опреме и они са представницима Агенције за лијекове и медицинска средства данас у Бањалуци рјешавају питања у вези са царињењем опреме. Чим то буде завршено, опрема ће бити монтирана”, истакао је Вишковић.

А кад би то могло да се деси рекао нам је Славен Ристић, власник фирме Технички ремонт Братунац и Глобал Балкан која је и добављач цијеле покретне болнице. Он је за БУКУ казао да је код куповине мобилне болнице све транспарентно и да очекује да ће ускоро бити завршена и набавка остатка опреме.

„Ви имате мобилне болнице истог и мањег типа које су плаћене по 4,5 милиона евра и више. Ми смо ову болницу дали без профита. Ту смо болницу практично отели из Њемачке. За медицинксу опрему требали смо добити од Агенције за лијекове дозволу за царињење. Тражили смо да због ванредног стања увеземо робу па да накнадно доставимо и документацију, али то није било могуће. Зато и нисмо могли одмах да довеземо ту робу, јер би били у царинском прекршају.

Агенција и поред добре воље није могла да нам да ту сагласност, јер морамо да уђемо у редовну процедуру која захтјева достављање све и једног документа о све и једном медицинском уређају. Сва опрема долази из Њемачке и Италије и због ситуације тамо био нам је проблем да тако брзо добијемо сву документацију. Ми се трудино да до понедјељка прибавимо како знамо и умијемо да прибавимо сву документацију и да то предамо Агенцији“, рекао нам је Ристић. 

Он наводи да је медицинска опрема у Републици Српској, тачније на аеродрому у Маховљанима, те да у току сљедеће седмице очекује да ће стићи и задња пошиљка.

„Опрема се налази на аеродрому, док ће у понедјељак или уторак стићи подови и хируршке столице. Сви имају сад добру вољу, али се административно вртимо у круг. Ја лично губим кредибилитет без разлога и мени је највише у циљу да ставимо на ово тачку“, каже Ристић.

Он подсјећа да ова болница има 50 кревета интензивне његе са свом припадајућом опремом и 450 кревета са опремом за прихват осталих пацијената. 

„Оно што сам запамтио да се од опреме увезло јесу монитори за праћење виталних функција, хируршке столице, опреационе столице, опрема за докторе, медицинске сестре... По мени је то потребно, можда не данас, али не знамо шта нам доноси будућност“, каже Ристић.

Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите РС такође је прокоментарисао ситуацију у вези са покретном болницом. Он је компликације у вези са постављањем болнице објаснио проблемима у државама из којих се увози.

„Морамо схватити да је ванредно стање и ванредна ситуација и то није само у Републици Српској. Видјели сте да су се сви огласили поводом компликација не само код нас, него и у Италији и у Њемачкој и то свакако требамо узети у обзир“, рекао је министар.

(Бука)

Коментари / 144

Оставите коментар
Name

Судбина

17.05.2020 07:19

Спремају саторе за мигранте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.05.2020 07:52

Несретној опозицији смета све сто уради власт јер су они сами неспособни за све осим за издају у Сарајеву као сто је било у прослом Савјету министара.

Name

Зеки Пресс

17.05.2020 07:56

Драги моји, то да не морамо употребити сатор-болницу је нас успјех. А то мало пара моземо да обрнемо малом привредом или изнајмљивањем саторског простора насим гастарбајтерима због близине аеродрома. Фактицки, болан..

Name

Ре ре

17.05.2020 08:34

Ахахаха....па ста су издали у Сарајеву???СНСД је за пар мјесеци прихватио пут у Нато,границу нато савеза на Дрини,Блајбург...Велики србин Косарац дернеци по Сарајеву са Муслиманима за време пол.цаса....војни имовину це уписати на БиХ...боли те истина пријатељу....ахахаха

Name

Лео

17.05.2020 09:06

Какве имигранте, јањци и прасићи, пред изборе

Name

ЗА РЕ

17.05.2020 09:25

КАД ПРИЦАС О ИЗДАЈИ ТРЕБА ДА ТЕ ЈЕ СРАМОТА ЦРНЕ ЗЕМЉЕ КОЈОМ ХОДАС. И ТЕБЕ И ОНЕ КОЈЕ БРАНИС А ВИДИ СЕ ДА ПОЈМА НЕМАС НИ ЗАСТО ТО РАДИС НИ СТА СЕ ДЕСАВА У ,,САРАЈЕВУ,,. ТВОЈИ ИДОЛИ ЦЕ БИТИ ЗАПИСАНИ У ИСТОРИЈИ О ИЗДАЈИ СРПСКОГ ИНТЕРЕСА У САРАЈЕВУ ,ОД ПРИСТУПАЊА НАТОУ, ПА САД ДО МИСЕ УСТАСАМА. ЗНАМ ЈА ДА ТИ ОВО НИСТА НЕ РАЗУМИЈЕС АЛИ МОЗДА НЕКО ДРУГИ ПРОЦИТА КО РАЗУМИЈЕ. ЗА ТЕБЕ ЈЕ КАСНО. ТИ СИ ГОТОВ. ТВОЈ МОЗАК, ДУХ И ДУСА СУ МРТВИ.

Name

Е мој Славене

17.05.2020 09:48

Не разумијем што је теби требало да се петљаш са црвеном сектом. Ко год је са њима ушао у коло остао је без капитала а неки и без главе. Зар ти нису довољни примјери Душанића, Миће Калдере, Слободана Павловића, Бате Бобара и још многих других. Секта је то болан Славене и док ти све не отму неће те пустити из својих канџи. Бар теби није требало да петљаш са њима... А сад, нека ти је Бог на помоћи.

Name

Биља

17.05.2020 10:00

Да је опозиција којим слуцајем на власти никад не би купила вјетнамску болницу , успут Вијетнам има мање од 500 обољелих од короне ,ниједног мртвог и скоро 80 милиона становника , питање откуд борба с њима за болницу кад су они без короне , ко то лазе господине Ристицу, сверцеру орузија ?

Name

Ре Ре

17.05.2020 10:01

Наведи један примјер издаје претходне власти.

Name

За ре бос

17.05.2020 10:17

Не знам сто са сугом улазите у расправу и објасњавање,цовјек је болестан.Овоземаљска гњида.

Name

А гдје

17.05.2020 10:22

Су овчице побјегле???

Name

Тврда линија

17.05.2020 10:29

Ма овај шатор иде у објекат робних резерви који је празан, ја већих лопова од ових наших нема, па за све ове преваре књига се треба написати, километар ауто пута по неколико пута скупљи од реалног, узимају тендере на исти начин и онда подизвођач ради исти посао по далеко нижој цијени и то не само Проинтер него сви, а овамо велике патриоте, па највећи непријатељ не би овако пустошио буџет.

Name

Милко

17.05.2020 10:31

Ботови су се унервозили, а то знаци да се дирнуло у осиње гнијездо. Изгледа је овај Славен зрео за робије и то одмах послихе октобарских избора.

Name

Тврда линија

17.05.2020 10:38

Ана и Ре читајући ваше коментаре виде се да сте слијепи, глупи и то мало вам мозга испрала РТРС, ма да код нас је све бајно и сјајно кад би слушали режимске медије.

Name

Ре За Ану

17.05.2020 10:41

Опет стрлета мудрује.ха,ха

Name

глинени голуб у слободном паду

17.05.2020 10:52

Ово ако и када све смонтирају одмах ће се почети и размонтиравати и сложити у хангар робних резерви

Name

Питање за господина Славена

17.05.2020 11:13

Господине Славене,шта сте Ви и Игор Додик, син српског члана предсједништва БиХ Милорада Додика договарали у ресторану Нешковић у Бијељини 2.марта ове године у пријеподневним сатима и зашто је Игор Додик приватно дошао у Бијељину хеликоптером Владе РС и одмах након 1 сат тим истим хеликоптером вратио се у Бањалуку!? Чудно је да Игор Додик, приватник и бизнисмен долази владиним хеликоптером и то само да би се видио са Вама!?

Name

ре судбина

17.05.2020 11:28

Тачно, РС преузима мигранте који АВ пред изборе праве проблем, па их брат АВ пребацује преко Дрине брату ДМ на бригу и чување доброг домаћина . Зато су и постаљени шатори , лафо болница и купљени кревете, а Цовид 19 отишао у историју. Само нама стиже мигрантска " крема" , а ДМ овај пут неће да неће, већ Богами хоће.

Name

ре Ре

17.05.2020 12:08

Не сјећам се да су ови прошли нешто издали али знам сигурно да од ових сад нико није учествовао у стварању РС сигурно.

Name

ДД

17.05.2020 13:08

Биљо, што је то он шверцер оружја?.Човјек има легалну фирму, ради ,помаже људима . Више него било који јел' човјек има, и нормално да је добар са представницима власти.И то је разлог да га ти пљујеш.Иди мијеси питу,остави се Славена.

Name

Нострадамус

17.05.2020 16:55

За Ре ре.Ма све сте рекли браво јос када би то народ разумио Снсд би комплет био у Фоци.

Name

ЗА РЕ

18.05.2020 06:07

ДАЈ ЈАДАН БАР ЈЕДАН ПРИМЈЕР. САМО СЕ ТИ ТЈЕШИ. НИСМО МИ СВИ ЛУДИ И ГЛУПИ КАО ТИ. СВЕ СУ ТИ ТВОЈИ ЦРВЕНИ ПОТПИСАЛИ, ИЗДАЛИ А У ВРИЈЕМЕ КОРОНЕ ПРАВЕ СЛАВЉЕ И ТО ЈАДАН НА КОЈИ ДАН И ИМАШ ОБРАЗА ДА ПРИЧАШ.

Name

Ре за ре

18.05.2020 13:18

О каквом натоу прицас па то ви прицате своју прицу јер зелите тако ви сте инамјестили туцтему да би поцинили Милорада све сте прије договорили са Бакиром И другим непријатељима рс јел једина опасност у Бих по васим изданицима била рс србске патриоте измисљали сте цетнике ко је прицо вицеве о правим људима рс Карадзицу и Младицу ко је затаско терористицки напад у сребреници ко су руски Бајкери И да ненабрајам то је издаја

Name

Јаффа

17.05.2020 07:21

Сви докторирали уграђивање. Није тема да ли нам треба или не (треба наравно), већ колико је лове из буџета отишло у приватне џепове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јафа

17.05.2020 08:25

На питање да ли нам треба ово мој одговор је наравно да нам не треба.Ово никад неће бити у функцији.Ти сви знамо

Name

МИРОМИЛ

17.05.2020 11:14

Ре је ,Резимски експерт, и мрзи све сто је против резима и додика брани све неуспјехе резима и сте приписује опозицији

Name

Горан БЛ

17.05.2020 07:24

За годину дана це нестати најбољи уредјаји из болнице,за годину и по остала опрема,а за двије године це нестати и носаци за сатор...зиви били па видјели.А ви са БН цете негдје у неком магацину наци цераду бацену у цосак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

17.05.2020 09:49

А шаторе ће узети Цицо Глобус, за свадбе и сахране.

Name

Ре Семберко

17.05.2020 10:33

Цицо се вец распитивао по влади посто би могао купити тај сатор. Нудио је 50.000 за њега.

Name

Неце

19.05.2020 07:30

Нема никаквих уредјаја па не могу ни нестати

Name

Ас

17.05.2020 07:28

Цуј отели од Њемацке. Они су сретни сто сте купили. За те паре могли сте саградити болницу са 200 лезаја и сву опрему купити. Е сто је неко добро захватио. Сад се перете. Није народ будала и цорав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.05.2020 07:46

Није та болница Њемацке видјела .У њемацкој боље саторе бацају

Name

За ас

17.05.2020 08:14

Јесте. Народ је ћорав и блентав. Ја тако мислим, на жалост.

Name

Ре Ас

17.05.2020 13:09

Хахах отео од њемачке...пародија. Најгоре је што има људи који му верују. Треба му орден доделити

Name

Рале

17.05.2020 07:31

Ста је стварна намјена те болнице, вирус пролази, да неце пилице дрзати у тим саторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рекао бих

17.05.2020 07:56

Пре да ће свиње уци у шаторе. Свињско месо се све више тражи, а ми имамо довољно. Понајвише страшних вепрова.

Name

Ре Рале

17.05.2020 07:57

Бас ти имас пиллеци мозак

Name

Дервента

17.05.2020 08:02

Овдје се Додик највисе уградио па то зна свак задње му било у њој бозе сконцо фукара

Name

Бијељинка

18.05.2020 04:12

Ово је све Додиково дјело јер нуста нема гдје се он није уградио он је све опљацкао па поглддајте његову дјецу ста раде а истали немају ниста. Свакоме је пљацка остала пуста и њему це

Name

Цицерон

17.05.2020 07:35

Ја шта излафина човјек и оста жив. Поента је само једна, по сваку цијену до укидања ванредног стања ставити “склопоцију” у “функцију”. Тако је рекао Миле. ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашид

17.05.2020 07:35

Треба их распоредити(шаторе)по општинама и отворити јавну кухињу за народ,који и онако нема шта јести.наравно,осим тих шатора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД ЛОПОВИ

17.05.2020 07:39

Биједни сте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

17.05.2020 07:59

Како бииједни када имамо болнииицу за недај бозр,висте биједни сто само блебецете гадите се народу

Name

кисо

17.05.2020 08:29

Мислим да они цекају пред изборе.Када они пензионерима поцну прицати како је то посљедње достигнуце медицине,да то такво нигдје нема,па 50 км,па остале лаже и њихове бомбе.Ето им побједе.Све је код њих испланирано.А ова наса опозиција ухватила се ухљеба у Сарајеву.Опет це катастрофално изгубити.Али им и није вазно.Срање су и једни и други.Сви само гледају своје фотеље,и једни и други.Нико не каже ништа конкретно.

Name

Ре

17.05.2020 08:57

У низу глупост и пљацки јос једна. Ста оцекивати од нато коалиције

Name

ЗА СНСД

17.05.2020 10:38

Ми још немамо болницу за хитне случајеве, а хоћемо ли је имати то ћемо видјети.

Name

Директ

17.05.2020 14:18

СНСД, оно је више шатор за Гоци бенд, неголи за недај боже. :)))

Name

Директ

17.05.2020 14:21

Кисо, гдје ћеш конкретније од тога да је неко узео милионе КМ за нешто што се може купити и овдје и то за много мање паре. :)))

Name

Анонyмоус

17.05.2020 07:46

Развлаце састављање до пред изборе,па да онда могу свецано да пресеку врпцу. Да се скупе поени. Није им сада у интересу да се та болница заврси,јер це људи заборавити до избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

17.05.2020 07:49

Те шаторе ће Додо и његова банда изкористити за изборе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.05.2020 09:15

Слажем се.. А опозиција ћути, Фуј сви. Овај народ није нормалан. Почињем од себе. Све знамо, а само блебећемо.

Name

Ре ре

17.05.2020 10:44

Опозиција не сути. Она само упозорава на криминал.

Name

Ненад

17.05.2020 11:19

А ста ви оцекујете од опозиције да се бију са лоповима,а ви би и даље навијали за владајуце.Неколико пута вас је позивала на протесте а ви гледате и мислите се на коју страну па мало код опозиције мало код позиције.Тако не постоји опозиција која би са таквим народом било ста могла да промијени.Па њима је добро сто би се борила да вама буде боље ако ви то нецете.Зато и има тих прелетаца јер виде да је народу свеједно.

Name

Директ

17.05.2020 14:24

Ре, опозиција не ћути, само очигледно је да је актуелна власт изгубила сваки осјећај за народ, ако су га икад и имали.

Name

Реган

17.05.2020 07:50

Ја и даље мислим(знам) да је ово један обичан шатор,плаћен мало-минимално,наплаћен 10 пута више него што вриједи,а лопови секташки стрпали паре у џепове и ништа,спрдају се јавно ,зајебавају се,али ничија није до зоре сијала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

17.05.2020 11:11

Мене занима ко це радити у тој болници

Name

Ре: Реган

17.05.2020 11:46

Управо тако.

Name

али

18.05.2020 02:16

још се не гаси,

Name

демобилисани борац

17.05.2020 07:51

Криминалну власт затворит у те саторе све са 100 марака за јахорину..опстим вам са родбином

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

17.05.2020 07:53

Сачекајте мало са (злонамјерним) коментарима , не трчите пред руду , знате да је ванредна ситуација у цијелом свијету , вријеме је пред нама све ће изаћи на видјело .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ана

17.05.2020 08:59

Ето Ана ти истрца пред руду. Имас сатор за своје наступе.

Name

Ре

17.05.2020 09:48

Нема ста да изадје на видјело , ко хоце да види јасно му је одавно све . Само вама, који браните овај пљацкаски резим, је дзаба објасњавати јер сте дволицне , продане дусе које немају ( уствари , мозда и имају али не смију реци ) своје мисљење . Објасни нам , молим те , како је витални интерес Пељески мост а није , рецимо Трговска Гора или миса устасама у СА. Колико цовјек мора бити зависан или глуп да прихвати овакво стање ствари које презентује резим.

Name

Ре

17.05.2020 10:05

Опет ти Ана са својим небулозама... Ајде, де, нек су је купили, нек се нико није ни уградио... Која је сврха уопсте да је сад монтирају? Ста це нам то? УКЦ полупразан, стара хирургија полупразна, пулмологија такодје... Кога цемо смјестити у Залузане, "паметнице"???

Name

Ре ре

17.05.2020 10:07

Теско је то све објаснити једној старлети као сто је Ана. Он њих само забавља и стити.

Name

Ана за Ре

17.05.2020 10:40

За све одговор који немају ни један аргумент , зато су вам коментари пуни лажи , псовки , вулгарности ,подразумијева се да сте полуписмени . Жалосно .

Name

Станимир

17.05.2020 11:15

Ситуација са короном је неоредвидива свугдхе у свјету не само код бас. Сматрам да је потребна мобилна болница, да смо се у моментима кад је била највеца криза, сви осјецали сигурније кад смо знали да це је набавити. Лако је сад критиковати.

Name

Ре Ана

17.05.2020 12:44

За сатор се Ана старлета нај висе обрадовала. Ту це јој бити радно мјесто,када бурле буде пјевао.

Name

Ре Станимир

17.05.2020 12:56

Која глупост од тебе. Сви се осјецали сигурније када су за сатор бацили 4 500 000км. Глупост године.

Name

Директ

17.05.2020 14:25

Ако већ није.

Name

Јован

18.05.2020 08:25

Ти то озбиљно?

Name

Ре

19.05.2020 07:33

Увазена Ана, нисте добри са главом, оцигледно сте за овај сатор први кандидат Молим вас покосте око кревета

Name

град бл.

17.05.2020 07:53

Ово је предизборни сатор пре пар дана су биле и овце дотјеране да виде гдје це заврсити.Над је преседник бих реко да је купио стоцни фонд за изборе сто је и показо пре пар дана кад је овце дотјеро. А предизборни скупови града бањалуке бице доле одрзавани по распореду за сваку мјесну заједницу.Ниста ми народ нисмо бољи од ових оваца нас це сисати ко и до сад а њих гоје да буду сто дебље јер им је доле добра испаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

17.05.2020 07:54

Поред многих промасаја које је ова Власт уцинила,ово је врх.Била је безпотребна набавка ове болнице која неце слузити ницему сем сатора за предизборне кампање,а неко це узети много оара за складистење те опреме,која це пропасти тако складистена.Ако додје да морамо користити те саторе у слуцају пандемије онда нас неце ни бити.Поред оволикп празних објеката који се могу користити за слуцај природних катастрофа или заразних болести,Власт баца паре у воду,а како да не кад дрзаву виде неспособни,не квалификовани и људи са купљеним диплинама као и са сумљивом прослосцу и слабим и скоро никаквим моралом.Овдје је битноо да се искористи сваки трен за пуњење властити дзепова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рад

17.05.2020 08:48

Мене занима једно.Није било застоја око плацања,није било застоја око превоза,све то исло глатко,али сад кад се треба све покрит папирима,ех ту је застој.Нормално,кад су цијене пренапухане.Зато и јест слузило вантедно стање,да могу узимат лопатом без покрица..

Name

Ре Зоки

17.05.2020 10:58

Како промасај кад су силне милионе зарадили и подијелили измедју себе.. за њих је то одлицан потез а овај сто се сваки дан по порталима правда и демантује и свадја са свима који имају другације мисљење, то је фаца која не подноси неистомисљенике, нарцис коме се сви морају дивити, позер који прозива Станивуковица и породицу због имовине а не зна одговорити како је он сам за пар година стекао толике милионе и од цега је кренуо, ко му даде поцетни капитал, прозива момка ција је породица изгубила цлана- уцесника у стварању РС док је он по иностранству сетао дупе.. све ово је одвратно и да актери имају имало образа бар би цутали.

Name

Ре: Зоки

17.05.2020 11:53

Не бацају они паре у воду, већ у СВОЈЕ НЕЗАСИТЕ ЏЕПОВЕ. Та шклопоција није коштала ни милион, а они кажу да кошта 4,2 мил., и једноставно ту разлику отму од народа.

Name

модрицанин

17.05.2020 12:51

Ова болница је у рангу електрицног аутомобила за Њемацке посте. Лоповлук без мјере, стида и срама оних који дају изјаве и бране неодбрањиво.

Name

Мањача

17.05.2020 07:56

Види нама Ристића, види нам карактера???. Ристицу посто казеа да си успјесан бизнисмен, знас како иде. Тразена роба се испоруцује, транспарентно, познат купац, продавац, произвођач, рокови??? А овако останеш Гоогле трговчић и додикове бизмисмен, ниво Чечаве код Добоја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ладњаца

17.05.2020 10:26

Ако је успјесан задто он није купио свом народу болницу ?

Name

Јово

17.05.2020 08:01

Јово брод ови сатори иду за пред изборну кампању да додик мозе да пјева посто несмије да покисне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

17.05.2020 09:22

Коментар ти је , као и правопис , никакав!!!

Name

Ре Ана

17.05.2020 10:23

Ето ти знас за правопис. А знате и добро красти од народа.

Name

Раки

17.05.2020 08:03

Кад је отварање шатора и ко пјева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Раки

17.05.2020 09:01

Ана старлета зна за датум. Она це ту наступати.

Name

Ана за Ре Раки

17.05.2020 11:40

Ништа паметно и не очекујем од таквих ликова који немају основно васпитање, културу , али тјеши се ниси ти крив .

Name

Ре: Раки

17.05.2020 11:55

Можда ће служит и мису за усташе, па тек онда дернечит.

Name

Ре Ана

17.05.2020 12:47

Када се миса заврси. Поцисти све у сатору,погледај по трави да неком није испала која марка.

Name

Ана за Ре Ана

17.05.2020 18:53

Што да потражим коју марку , да ти је донесем, е туго ,..

Name

Лаз

17.05.2020 08:14

Док се за лаз не буде казњавало нема напред у добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.05.2020 14:28

Коју лаж?

Name

РЕ

17.05.2020 08:26

Казе Славен Ристиц, да не губи кредибилитет.!!! О цему ти бре прицас, сви видимо да си ти богатији за пар милиона. Испратицемо ми све ово, видјецемо да смо били у праву. Е а видјецемо ко це за ово да одговара.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ре

17.05.2020 11:06

Он и његов кредибилитет и кад казе да је хуманитарац који помазе свом народу, како, јел тако сто насим парама плаца овај скец и јос и добро заради на њему, нисмо ни луди ни глупи а знамо да ови његови тапсаци и подрска су они који раде за њег па људи драги немојте се бас толико понизавати, ваљда ту плату радом добијате а у слободно вријеме бар цутите не бламирајте се кад вец не смијете имати свој став...пссст

Name

мими53

17.05.2020 08:26

Да су од самог настанка РС своју Уставну дузност радиле САМО ТРИ ИНСТИТУЦИЈЕ ,МУП, ТУЗИЛАСТВО и РУГИП ми би смо били богатији од "Сwитзе",овако свакодневно цитамо скандале пљацке преваре намјестаљке ,а народ зиви горе него у Зимбабве у ,али то нам и треба. Бирали сте гледајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврда линија

17.05.2020 10:16

Ови на власи кад би купили коњска кола и изјавили да коштају 100000 КМ, овај би народ повјеровао и заборавио шта је било за неких 10 дана, тако да секта може наставити даље растурање РС-а а још испадају некакве патриоте, па то нема нигдје на свијету.

Name

Децко

17.05.2020 08:47

Ово није никаква болница, ово је Додиков сатор за прасеци и јагњеци аранзман пред изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.дечко

17.05.2020 12:24

Јасно к'о дан! Право у мету, дечко! :))

Name

Перица

17.05.2020 08:58

Одговора политика и власт да сви се петља око 4,2 миљона КМ а медувремена се крада 400 миљона на друга страна..а то нико непримети. Овце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

17.05.2020 09:07

Неби улазио у дискусију дали је исправно или није, дали је потребно или није, скупо или није итд. Али би скренуо пажњу на то како ниједна куповина или продаја код нас немозе проћи без коментара ко се колико уградио. Није то само када се нешто коментарисе о врху државе то је и у свакој кући или установи. Ми смо постали лоповско друштво од врха власти преко опозиције па до најмањег и најобицнијег човека. Нама је на овом просторима у ДНК лоповлук крадја и криминал и свако зазире од свакога И свако само размишља како да превари другога. Е то показује да смо ми прво као народ у великом блату моралном и то је опасније од било каквих економских криза или природних катастрофа. Само јединствена фамилија, само јединствен народ који је спреман притеци у помоц и веровати у оне око себе и који су са њим има будућност, а онај који у сваког и све сумња нема среће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Зоран

17.05.2020 12:22

Не СВАКО Зоране, не свако! Огромна већина су лажљивци, лопови и преваранти - али има и врло, врло ријетких изнимки.

Name

Директ

17.05.2020 14:32

Када видиш цијену и шта се за ту цијену купило, не треба да будеш геније, да би схватио да је најмање новца отишло на набавку, а највише у нечији џеп или у нечије џепове.

Name

Семберац

17.05.2020 09:23

Свака цаста за набавку овако вриједне градјевине, само праве патриоте (а ми семберци то свакако јесмо) могу да се одлуце на овакав подухват а нисмо морали. Видицу вас како цете коментарисати када се то ако Бог да намонтира. Поздрав за Славенка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сенберија

17.05.2020 10:25

Заради и ти сендвиц,а славенко 4 500 000км.

Name

Ре Семберац

17.05.2020 11:47

Људи који никад у животу нису урадили ни једну добру ствар ни за себе ни друштво и који то не знају се хране негативном енергијом и критикама, јер некако се на тај начин тјесе да су и они нешто вриједни И нешто знају. Такви људи су небитни и у својој породици а камоли у друштву и таквим људима само небитни дају простор и публицитет.

Name

Ре: Семберац

17.05.2020 12:20

То није грађевина, то је најобичнији шатор, јадан не био, Зар не знаш разлику? Чуј, грађевина. Нисам примијетила да сте нешто специјално родољубиви, поготово према расељенима, али сам примијетила да сте изнимно материјалистични. Част ријетким изузецима, махом из околних села.

Name

Директ

17.05.2020 14:38

Семберац, ако су ти је овај шатор вриједна опрема, онда и танга-гаће из Куала Лумпура вриједе као Армани одијело. :)))

Name

Директ

17.05.2020 14:41

Ре Семберац, их шта сам ти ја шатора за свог живота дигао и под истим био и опет се не хвалим. :)))

Name

Домаци странац

17.05.2020 09:33

На цију регистрацију се увозо опрема? Ово несто као са" Малином сребрном".

ОДГОВОРИТЕ
Name

555

17.05.2020 10:20

Па код нас Малина има за пуну гајбу, колико је било разних афера, верзирани лопови са мало школе али у паре се разумију, свака инвестиција по три пута скупља, да се сви намире и зараде, за лијек вам требале а лијек вам не помогао, умријећете гладни.

Name

Директ

17.05.2020 14:44

Ако продаш неисправну робу или на други начин обманеш купца, то је подложно одређеним законским санкцијама.

Name

Тривун

17.05.2020 10:13

Ух што овај Ристић лаже, хоће нас убиједити да су њемачки добављачи испоручили опрему без пратеће документације! Лаж је и да РЗБ увози без профита - зарада је у робама које су са добављачем компензиране за "медицинску" опрему. Патриоте његовог типа су увијек на "губитку" какав 20 година трпи његов шеф па је тако осиромашио! И он нема среће, истина му образ уништи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

17.05.2020 10:18

Нико у свијету не лијечи обољеле у шаторима. Купујемо их а болнице и касарне зјапе празне. Да се ради само о профитерству, пронађите на интернету слике модерних шатора и упоредите са овим вашарско-зборовским. Ово су раније наручени предизборни шатори које је снсд искористио за извлачење пара из буџета зарад предстојеће предизборне кампање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

17.05.2020 11:24

Саторе треба предати Цици Глобус у Дворовима у Бн.Па нека цовјек ради и искористи као до сада

Name

Ацим

17.05.2020 10:47

Срамота а малинар Фикрет је у веома кратком року добио потребне дозволе од агенције за љекове . изгледа да је та агенција анти српска . затразити укидање агенције те оснивање исте на нивоу ентитета те ако је потребно и референдум о раду и повјерењу у агеницију за љекове . не мозе то тако Фикрету Малинару одмах се издају дозволе за увоз респиратора а за насу болницу упуцују нас на дуге процедуре .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКУД

17.05.2020 10:50

ОЦЈЕНА О НЕЦИЈОЈ НЕСПОСОБНОСТЕ КАД ТИ ИСТИ У ОПЗИЦИЈИ НЕМАЈУ НИКАКАКВЕ ПОЛУГЕ ДА БИЛО СТА УРАДЕ.ОТКУД ЗНАС ДА НЕБИ БИЛО БОЉЕ ИПОСТЕНИЈЕ.КОМЕТАРИСЕТЕ БЕЗ ИКАКВОГ РЕЗОНА ЈЕЛ ИМАТЕ ОГРАНИЦЕЊА У ГЛАВИ ТО ЈЕСТ ЛУПЕТАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.05.2020 14:48

Лопова има свуда и на све стране, само ови што краду оволико и на овим ставкама, очигледно тестирају праг толеранције народа или шта већ.

Name

слазем

17.05.2020 11:02

Се са судбином ти сатори су намјењени за прихват миграната онај ко је примио новац мора да одради посао па замислите имали логике толико сатора да буде покретна болница а пандемија пролази а то јос није у функцији? Само незнам када ти мигранти добију дрзављанство за кога це гласати јер они не мрзе енглеске агенте ! На коју фору це њих зајебти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.05.2020 14:50

Ово је неусловно и за смјештај миграната, а камоли за смјештај обољелих од Корона вируса.

Name

????

17.05.2020 11:06

Тузиластво БиХ да се под хитно укључи у ову аферу прања И тросења новца грасс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.05.2020 11:58

Хаххаххахх! Које бре, тужилаштво? Оно потковано, је ли? :)))

Name

Једном ријечју

17.05.2020 11:42

Мафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

17.05.2020 11:49

Само ове ријеци Ристица у изјави ми нису бас најјасније:" и да очекује да ће ускоро бити завршена и набавка остатка опреме."?!Да ли то знаци да це бити доплате?!Ваљда набављам(купујем)оно сто немам,а ваљда би требало да буде"транспорт остатка опреме" јер је то довозење оног сто сам платио?Пих,опет уградња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

17.05.2020 12:03

Е мој народе, нека нам је Бог у помоћи са оваквим политичарима!!! Каква црна болница,а немамо основних ствари у болницама!!! Занима ме само докле ће ово све ићи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

17.05.2020 12:10

МА КОЈА ЦРНА ПОКРЕТНА БОЛНИЦА ОБИЦНИ СЕОСКИ САТОР ЦУЈ ОПРЕМА КРЕВЕТИ ОРМАРИ ОПТИЦКИ КАБЛОВИ ХАХАХХАХАХАХ ДАЈ СЕЉАЦИНЕ КРЕЗАВЕ ТА ПРИЦА ПРОЛАЗИ КОД ВУЛИЋКЕ И ОСТАЛИХ МУТАВАЦА САМО КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ДОЦЕ ВРИЈЕМЕ КАД ЦЕ ВЕЦИНА ВАС БИТАНГИ ДА ОДГОВАРА ЗА ПОКРАДЕНО .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Правда

17.05.2020 12:41

Хахха! Пролази им та прича само код надрогираних.

Name

WХО

17.05.2020 12:34

Цуј опрема из Италије и Њемацке,Италија продаје у вријеме пандемије а њима потребнија как никоме у свијету.Овдје неко несто лазе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дразенко

17.05.2020 13:06

Док се ви свадјате једни према другом и исправља те коментаре годинама, они раде свој посао и тако укруг у недоглед, нису они толико паметни колико смо ми глупи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зуx

17.05.2020 13:28

Ако цемо постено и рат смо прегурали без мобилне болнице, а тада је најпотребнија...сад заиста нема никакве сврхе куповати ову скаламерију која це стајати 10 година у магацину и вецина те опреме тада неце бити функционална, нити це бити у складу са временом...ово је цисто бацање пара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

17.05.2020 13:43

Каква црна болница покретна.Јадо,немају болнице основно,сталке за инфузију,а ти купујеш ко фол покретну болницу.Пензионери од 80год са 3 неизлечиве болести купују инфузију од 160км пензије.Нека вас је срамота и дабогда добили оно што заслужујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куд са шатором

17.05.2020 14:43

Може ли ми неко објаснити, шта ће да буде с тим свим шаторима, подовима столицама, креветима кад падне снијег или киша па буде блата. Гдје ће то смјестити. Нису могли јасеноваћкој грађи да нађу мјесто, па гдје ће са овим. Да ли можда плаћају и закуп?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сербфоревер

17.05.2020 18:43

Ево ја цу ти реци Несто сто није потребно мозе и да се прода поново?. Добро је да није непокретна ствар,као "градјевина"сто реце господин изнад. Према томе како си купио испод цијене,реце да сее нисте уградили,онда ладно то и продајте даље,Вијетнам Канбодза,Занзибар,Укулеле,Тадзикистан,Кокузистан итд. Кладим се у ста хоцес да они вапе за оваким нецим,цак и ако се мало оклизне доле са цијеном није страсно,опет се цупа главница пара ?

Name

Милан

17.05.2020 18:13

Јајаре, уништиоци Републике Српске. Највеће зло у РС, секта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад З.

17.05.2020 21:07

Ја бих волио да нам неко поштен и разуман искрено каже због чега нам стварно треба ова мобилна болница? За ову пандемију - не. Она и пролази, а болница и не треба. А за сутра неку евентуалну невољу? Па јесмо ли стварно данас толико богати? Хоће ли пропасти прије него нам затреба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндемагед

17.05.2020 21:11

Бице са овим Ристицем као са Вуцетицем кад пукне балон са ТРЗом нестаце у Њемацкој са бисагама пуним насих пара, истрага це трајати годинама, а кад се конацно заврси и расписе потјерница добицемо одговор да Њемацка не изруцује своје градјане. Наравно нико у тузиластву се "неце сјетити" да покуса да препусти слуцај њемацком тузиластву да му суде тамо, сљам на власти це реци како су они урадили све и да нико није претпостављао да це у пандемији неко покусати да направи профит, народ це то све прогутати и наставити да блеји, а господин це од кеса који је сиротињи из уста отет по монденским љетовалистима водати старлете, јести скампе и пити сампањац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

17.05.2020 21:48

Који је рок плаћања ове назови болнице?Надам се да није аванс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гокс мüнцхен

17.05.2020 21:50

брате, све брука и срамота. земља недодјија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

метеоролог

17.05.2020 22:15

само да не дуне каки вјетар одосе ови сатори на мањацу,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

18.05.2020 03:50

Ево нашег Фикрета Хоџића. Радио без профита, за добробит отаџбине и свеколиког српства. Дижи му споменик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

18.05.2020 04:12

Мени ово лици као кад купујес лед усред зиме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

18.05.2020 04:38

Цитам коментаре и видим да има доста оних који подрзавају неспособну власт, па ваљда више су добили од владајућих него за што су способни па се боје промјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

18.05.2020 04:45

Нема потребе да се ми медјусобно надмудрујемо, вриједјамо, понижавано и томе случно. Ако се нешто требало учинити по питању , да тако кажем, катаклизми, онда је то у реду. Са толико новца могла се набавити опрем за “ не дај Боже” на неколико локација у РС а објекте имамо почевши од школа полупразних и фабричких хала а не шатор. Све би то мање коштало а било сигурно. Па наши људи су направили свадбене салоне по цијелој држави. Ти су људи оатрите, свако би у тешкој ситуацији понудио свој објекат. У памет , сви! Ово је пљачка и лични интерес а ми немамо капацитет да му се супроставимо и сва прича је узалудна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

18.05.2020 06:34

Све сто се ради,па и набавка сатора је у корист народа и на томе треба бити захвалан.И у овом слуцају,борби против вируса влада је показала велику одговорност и треба им цеститат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се спреми за предизборну

19.05.2020 07:28

Поставили су таблу Молимо пацијенте да покосе око кревета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајстор Лале

19.05.2020 16:49

Укида се ванредно стање изазвано корона вирусом, а монтира се болница. Ко је ту сада луд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Задро!!!

20.05.2020 07:25

Наса мала клиника!!!