Ko koga ovdje vrti u krug i obmanjuje cijelu javnost?!

„Oprema se nalazi na aerodromu, dok će u ponedjeljak ili utorak stići podovi i hirurške stolice. Svi imaju sad dobru volju, ali se administrativno vrtimo u krug. Ja lično gubim kredibilitet bez razloga i meni je najviše u cilju da stavimo na ovo tačku“, kaže Ristić.

Republika Srpska 17.05.2020 | 21:59
Ko koga ovdje vrti u krug i obmanjuje cijelu javnost?!

Ogromnu pažnju u javnosti izazvala je mobilna bolnica koju je Vlada Republike Srpske izdvojila 4,2 miliona sa PDV-om.

Mnogo je pitanja i dalje bez odgovora, a mnoge interesuje šta je to što je RS dobila.

Za sada su u banjalučkom naselju Zalužani postavljeni šatori za mobilnu bolnicu, dok se još uvijek čeka na medicinsku opremu.

Portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević rekao je za BUKU da je obavljen samo dio uvoza opreme za pokretnu bolnicu.

„Carinski postupak uvoza prvog dijela opreme za pokretnu bolnicu obavljen je 24.04.2020. godine. Uvoznik je kompanija Balkan Global d.o.o. Bijeljina. Carinska procedura uvoza obavljena je u Carinskoj ispostavi Aerodrom Banjaluka. Radilo se o šatorima, krevetima, madracima, ormarima, stolovima, rasvjetnim tijelima, optičkim kablovima, električnim agregatima“, rekao je Kovačević.

On objašnjava da je ostatak opreme stigao u BiH i da još uvijek nije podnesena carinska prijava za uvoz.

„Na aerodrom Banjaluka stigla je i dodatna medicinska oprema za pokretnu bolnicu. Do ovog trenutka još uvijek nije podnesena carinska prijava za uvozno carinjenje ove opreme. Pretpostavka je da se čeka dozvola koju izdaje Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, jer se radi o medicinskoj opremi, koja pored sve ostale dokumentacije neophodne u carinskom postupku, treba imati i pomenutu dozvolu“, rekao je Kovačević.

Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak potvrdio je za BUKU da je nakon uvida u službenu dokumentaciju utvrđeno da zvaničan zahtjev vezan za uvoz pokretne bolnice i prateće opreme nije stigao u Agenciju.

Ipak, prethodno je premijer RS Radovan Višković rekao da je sva oprema za pokretnu bolnicu Republike Srpske stigla i uskoro će biti ugrađena u Zalužanima, gdje je već montiran objekat bolnice.

Višković je rekao da je dopremljeno sve što je trebalo i da se čeka saglasnost Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH za prateću medicinsku opremu.

“Jutros sam razgovarao sa isporučiocima opreme i oni sa predstavnicima Agencije za lijekove i medicinska sredstva danas u Banjaluci rješavaju pitanja u vezi sa carinjenjem opreme. Čim to bude završeno, oprema će biti montirana”, istakao je Višković.

A kad bi to moglo da se desi rekao nam je Slaven Ristić, vlasnik firme Tehnički remont Bratunac i Global Balkan koja je i dobavljač cijele pokretne bolnice. On je za BUKU kazao da je kod kupovine mobilne bolnice sve transparentno i da očekuje da će uskoro biti završena i nabavka ostatka opreme.

„Vi imate mobilne bolnice istog i manjeg tipa koje su plaćene po 4,5 miliona evra i više. Mi smo ovu bolnicu dali bez profita. Tu smo bolnicu praktično oteli iz Njemačke. Za medicinksu opremu trebali smo dobiti od Agencije za lijekove dozvolu za carinjenje. Tražili smo da zbog vanrednog stanja uvezemo robu pa da naknadno dostavimo i dokumentaciju, ali to nije bilo moguće. Zato i nismo mogli odmah da dovezemo tu robu, jer bi bili u carinskom prekršaju.

Agencija i pored dobre volje nije mogla da nam da tu saglasnost, jer moramo da uđemo u redovnu proceduru koja zahtjeva dostavljanje sve i jednog dokumenta o sve i jednom medicinskom uređaju. Sva oprema dolazi iz Njemačke i Italije i zbog situacije tamo bio nam je problem da tako brzo dobijemo svu dokumentaciju. Mi se trudino da do ponedjeljka pribavimo kako znamo i umijemo da pribavimo svu dokumentaciju i da to predamo Agenciji“, rekao nam je Ristić. 

On navodi da je medicinska oprema u Republici Srpskoj, tačnije na aerodromu u Mahovljanima, te da u toku sljedeće sedmice očekuje da će stići i zadnja pošiljka.

„Oprema se nalazi na aerodromu, dok će u ponedjeljak ili utorak stići podovi i hirurške stolice. Svi imaju sad dobru volju, ali se administrativno vrtimo u krug. Ja lično gubim kredibilitet bez razloga i meni je najviše u cilju da stavimo na ovo tačku“, kaže Ristić.

On podsjeća da ova bolnica ima 50 kreveta intenzivne njege sa svom pripadajućom opremom i 450 kreveta sa opremom za prihvat ostalih pacijenata. 

„Ono što sam zapamtio da se od opreme uvezlo jesu monitori za praćenje vitalnih funkcija, hirurške stolice, opreacione stolice, oprema za doktore, medicinske sestre... Po meni je to potrebno, možda ne danas, ali ne znamo šta nam donosi budućnost“, kaže Ristić.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS takođe je prokomentarisao situaciju u vezi sa pokretnom bolnicom. On je komplikacije u vezi sa postavljanjem bolnice objasnio problemima u državama iz kojih se uvozi.

„Moramo shvatiti da je vanredno stanje i vanredna situacija i to nije samo u Republici Srpskoj. Vidjeli ste da su se svi oglasili povodom komplikacija ne samo kod nas, nego i u Italiji i u Njemačkoj i to svakako trebamo uzeti u obzir“, rekao je ministar.

(Buka)

Komentari / 144

Ostavite komentar
Name

Sudbina

17.05.2020 07:19

Spremaju satore za migrante

ODGOVORITE
Name

Re

17.05.2020 07:52

Nesretnoj opoziciji smeta sve sto uradi vlast jer su oni sami nesposobni za sve osim za izdaju u Sarajevu kao sto je bilo u proslom Savjetu ministara.

Name

Zeki Press

17.05.2020 07:56

Dragi moji, to da ne moramo upotrebiti sator-bolnicu je nas uspjeh. A to malo para mozemo da obrnemo malom privredom ili iznajmljivanjem satorskog prostora nasim gastarbajterima zbog blizine aerodroma. Fakticki, bolan..

Name

Re re

17.05.2020 08:34

Ahahaha....pa sta su izdali u Sarajevu???SNSD je za par mjeseci prihvatio put u Nato,granicu nato saveza na Drini,Blajburg...Veliki srbin Kosarac derneci po Sarajevu sa Muslimanima za vreme pol.casa....vojni imovinu ce upisati na BiH...boli te istina prijatelju....ahahaha

Name

Leo

17.05.2020 09:06

Kakve imigrante, janjci i prasići, pred izbore

Name

ZA RE

17.05.2020 09:25

KAD PRICAS O IZDAJI TREBA DA TE JE SRAMOTA CRNE ZEMLJE KOJOM HODAS. I TEBE I ONE KOJE BRANIS A VIDI SE DA POJMA NEMAS NI ZASTO TO RADIS NI STA SE DESAVA U ,,SARAJEVU,,. TVOJI IDOLI CE BITI ZAPISANI U ISTORIJI O IZDAJI SRPSKOG INTERESA U SARAJEVU ,OD PRISTUPANJA NATOU, PA SAD DO MISE USTASAMA. ZNAM JA DA TI OVO NISTA NE RAZUMIJES ALI MOZDA NEKO DRUGI PROCITA KO RAZUMIJE. ZA TEBE JE KASNO. TI SI GOTOV. TVOJ MOZAK, DUH I DUSA SU MRTVI.

Name

E moj Slavene

17.05.2020 09:48

Ne razumijem što je tebi trebalo da se petljaš sa crvenom sektom. Ko god je sa njima ušao u kolo ostao je bez kapitala a neki i bez glave. Zar ti nisu dovoljni primjeri Dušanića, Miće Kaldere, Slobodana Pavlovića, Bate Bobara i još mnogih drugih. Sekta je to bolan Slavene i dok ti sve ne otmu neće te pustiti iz svojih kandži. Bar tebi nije trebalo da petljaš sa njima... A sad, neka ti je Bog na pomoći.

Name

Bilja

17.05.2020 10:00

Da je opozicija kojim slucajem na vlasti nikad ne bi kupila vjetnamsku bolnicu , usput Vijetnam ima manje od 500 oboljelih od korone ,nijednog mrtvog i skoro 80 miliona stanovnika , pitanje otkud borba s njima za bolnicu kad su oni bez korone , ko to laze gospodine Risticu, sverceru oruzija ?

Name

Re Re

17.05.2020 10:01

Navedi jedan primjer izdaje prethodne vlasti.

Name

Za re bos

17.05.2020 10:17

Ne znam sto sa sugom ulazite u raspravu i objasnjavanje,covjek je bolestan.Ovozemaljska gnjida.

Name

A gdje

17.05.2020 10:22

Su ovčice pobjegle???

Name

Tvrda linija

17.05.2020 10:29

Ma ovaj šator ide u objekat robnih rezervi koji je prazan, ja većih lopova od ovih naših nema, pa za sve ove prevare knjiga se treba napisati, kilometar auto puta po nekoliko puta skuplji od realnog, uzimaju tendere na isti način i onda podizvođač radi isti posao po daleko nižoj cijeni i to ne samo Prointer nego svi, a ovamo velike patriote, pa najveći neprijatelj ne bi ovako pustošio budžet.

Name

Milko

17.05.2020 10:31

Botovi su se unervozili, a to znaci da se dirnulo u osinje gnijezdo. Izgleda je ovaj Slaven zreo za robije i to odmah poslihe oktobarskih izbora.

Name

Tvrda linija

17.05.2020 10:38

Ana i Re čitajući vaše komentare vide se da ste slijepi, glupi i to malo vam mozga isprala RTRS, ma da kod nas je sve bajno i sjajno kad bi slušali režimske medije.

Name

Re Za Anu

17.05.2020 10:41

Opet strleta mudruje.ha,ha

Name

glineni golub u slobodnom padu

17.05.2020 10:52

Ovo ako i kada sve smontiraju odmah će se početi i razmontiravati i složiti u hangar robnih rezervi

Name

Pitanje za gospodina Slavena

17.05.2020 11:13

Gospodine Slavene,šta ste Vi i Igor Dodik, sin srpskog člana predsjedništva BiH Milorada Dodika dogovarali u restoranu Nešković u Bijeljini 2.marta ove godine u prijepodnevnim satima i zašto je Igor Dodik privatno došao u Bijeljinu helikopterom Vlade RS i odmah nakon 1 sat tim istim helikopterom vratio se u Banjaluku!? Čudno je da Igor Dodik, privatnik i biznismen dolazi vladinim helikopterom i to samo da bi se vidio sa Vama!?

Name

re sudbina

17.05.2020 11:28

Tačno, RS preuzima migrante koji AV pred izbore prave problem, pa ih brat AV prebacuje preko Drine bratu DM na brigu i čuvanje dobrog domaćina . Zato su i postaljeni šatori , lafo bolnica i kupljeni krevete, a Covid 19 otišao u istoriju. Samo nama stiže migrantska " krema" , a DM ovaj put neće da neće, već Bogami hoće.

Name

re Re

17.05.2020 12:08

Ne sjećam se da su ovi prošli nešto izdali ali znam sigurno da od ovih sad niko nije učestvovao u stvaranju RS sigurno.

Name

DD

17.05.2020 13:08

Biljo, što je to on švercer oružja?.Čovjek ima legalnu firmu, radi ,pomaže ljudima . Više nego bilo koji jel' čovjek ima, i normalno da je dobar sa predstavnicima vlasti.I to je razlog da ga ti pljuješ.Idi mijesi pitu,ostavi se Slavena.

Name

Nostradamus

17.05.2020 16:55

Za Re re.Ma sve ste rekli bravo jos kada bi to narod razumio Snsd bi komplet bio u Foci.

Name

ZA RE

18.05.2020 06:07

DAJ JADAN BAR JEDAN PRIMJER. SAMO SE TI TJEŠI. NISMO MI SVI LUDI I GLUPI KAO TI. SVE SU TI TVOJI CRVENI POTPISALI, IZDALI A U VRIJEME KORONE PRAVE SLAVLJE I TO JADAN NA KOJI DAN I IMAŠ OBRAZA DA PRIČAŠ.

Name

Re za re

18.05.2020 13:18

O kakvom natou pricas pa to vi pricate svoju pricu jer zelite tako vi ste inamjestili tuctemu da bi pocinili Milorada sve ste prije dogovorili sa Bakirom I drugim neprijateljima rs jel jedina opasnost u Bih po vasim izdanicima bila rs srbske patriote izmisljali ste cetnike ko je prico viceve o pravim ljudima rs Karadzicu i Mladicu ko je zatasko teroristicki napad u srebrenici ko su ruski Bajkeri I da nenabrajam to je izdaja

Name

Jaffa

17.05.2020 07:21

Svi doktorirali ugrađivanje. Nije tema da li nam treba ili ne (treba naravno), već koliko je love iz budžeta otišlo u privatne džepove.

ODGOVORITE
Name

Re Jafa

17.05.2020 08:25

Na pitanje da li nam treba ovo moj odgovor je naravno da nam ne treba.Ovo nikad neće biti u funkciji.Ti svi znamo

Name

MIROMIL

17.05.2020 11:14

Re je ,Rezimski ekspert, i mrzi sve sto je protiv rezima i dodika brani sve neuspjehe rezima i ste pripisuje opoziciji

Name

Goran BL

17.05.2020 07:24

Za godinu dana ce nestati najbolji uredjaji iz bolnice,za godinu i po ostala oprema,a za dvije godine ce nestati i nosaci za sator...zivi bili pa vidjeli.A vi sa BN cete negdje u nekom magacinu naci ceradu bacenu u cosak.

ODGOVORITE
Name

Semberko

17.05.2020 09:49

A šatore će uzeti Cico Globus, za svadbe i sahrane.

Name

Re Semberko

17.05.2020 10:33

Cico se vec raspitivao po vladi posto bi mogao kupiti taj sator. Nudio je 50.000 za njega.

Name

Nece

19.05.2020 07:30

Nema nikakvih uredjaja pa ne mogu ni nestati

Name

As

17.05.2020 07:28

Cuj oteli od Njemacke. Oni su sretni sto ste kupili. Za te pare mogli ste sagraditi bolnicu sa 200 lezaja i svu opremu kupiti. E sto je neko dobro zahvatio. Sad se perete. Nije narod budala i corav.

ODGOVORITE
Name

re

17.05.2020 07:46

Nije ta bolnica Njemacke vidjela .U njemackoj bolje satore bacaju

Name

Za as

17.05.2020 08:14

Jeste. Narod je ćorav i blentav. Ja tako mislim, na žalost.

Name

Re As

17.05.2020 13:09

Hahah oteo od njemačke...parodija. Najgore je što ima ljudi koji mu veruju. Treba mu orden dodeliti

Name

Rale

17.05.2020 07:31

Sta je stvarna namjena te bolnice, virus prolazi, da nece pilice drzati u tim satorima.

ODGOVORITE
Name

Rekao bih

17.05.2020 07:56

Pre da će svinje uci u šatore. Svinjsko meso se sve više traži, a mi imamo dovoljno. Ponajviše strašnih veprova.

Name

Re Rale

17.05.2020 07:57

Bas ti imas pilleci mozak

Name

Derventa

17.05.2020 08:02

Ovdje se Dodik najvise ugradio pa to zna svak zadnje mu bilo u njoj boze skonco fukara

Name

Bijeljinka

18.05.2020 04:12

Ovo je sve Dodikovo djelo jer nusta nema gdje se on nije ugradio on je sve opljackao pa poglddajte njegovu djecu sta rade a istali nemaju nista. Svakome je pljacka ostala pusta i njemu ce

Name

Ciceron

17.05.2020 07:35

Ja šta izlafina čovjek i osta živ. Poenta je samo jedna, po svaku cijenu do ukidanja vanrednog stanja staviti “sklopociju” u “funkciju”. Tako je rekao Mile. ?

ODGOVORITE
Name

Rašid

17.05.2020 07:35

Treba ih rasporediti(šatore)po opštinama i otvoriti javnu kuhinju za narod,koji i onako nema šta jesti.naravno,osim tih šatora.

ODGOVORITE
Name

СНСД ЛОПОВИ

17.05.2020 07:39

Биједни сте...

ODGOVORITE
Name

SNSD

17.05.2020 07:59

Kako biijedni kada imamo bolniiicu za nedaj bozr,viste bijedni sto samo blebecete gadite se narodu

Name

kiso

17.05.2020 08:29

Mislim da oni cekaju pred izbore.Kada oni penzionerima pocnu pricati kako je to posljednje dostignuce medicine,da to takvo nigdje nema,pa 50 km,pa ostale laže i njihove bombe.Eto im pobjede.Sve je kod njih isplanirano.A ova nasa opozicija uhvatila se uhljeba u Sarajevu.Opet ce katastrofalno izgubiti.Ali im i nije vazno.Sranje su i jedni i drugi.Svi samo gledaju svoje fotelje,i jedni i drugi.Niko ne kaže ništa konkretno.

Name

Re

17.05.2020 08:57

U nizu glupost i pljacki jos jedna. Sta ocekivati od nato koalicije

Name

ZA SNSD

17.05.2020 10:38

Mi još nemamo bolnicu za hitne slučajeve, a hoćemo li je imati to ćemo vidjeti.

Name

Direkt

17.05.2020 14:18

SNSD, ono je više šator za Goci bend, negoli za nedaj bože. :)))

Name

Direkt

17.05.2020 14:21

Kiso, gdje ćeš konkretnije od toga da je neko uzeo milione KM za nešto što se može kupiti i ovdje i to za mnogo manje pare. :)))

Name

Anonymous

17.05.2020 07:46

Razvlace sastavljanje do pred izbore,pa da onda mogu svecano da preseku vrpcu. Da se skupe poeni. Nije im sada u interesu da se ta bolnica zavrsi,jer ce ljudi zaboraviti do izbora.

ODGOVORITE
Name

Mrki

17.05.2020 07:49

Te šatore će Dodo i njegova banda izkoristiti za izbore .

ODGOVORITE
Name

Re

17.05.2020 09:15

Slažem se.. A opozicija ćuti, Fuj svi. Ovaj narod nije normalan. Počinjem od sebe. Sve znamo, a samo blebećemo.

Name

Re re

17.05.2020 10:44

Opozicija ne suti. Ona samo upozorava na kriminal.

Name

Nenad

17.05.2020 11:19

A sta vi ocekujete od opozicije da se biju sa lopovima,a vi bi i dalje navijali za vladajuce.Nekoliko puta vas je pozivala na proteste a vi gledate i mislite se na koju stranu pa malo kod opozicije malo kod pozicije.Tako ne postoji opozicija koja bi sa takvim narodom bilo sta mogla da promijeni.Pa njima je dobro sto bi se borila da vama bude bolje ako vi to necete.Zato i ima tih preletaca jer vide da je narodu svejedno.

Name

Direkt

17.05.2020 14:24

Re, opozicija ne ćuti, samo očigledno je da je aktuelna vlast izgubila svaki osjećaj za narod, ako su ga ikad i imali.

Name

Regan

17.05.2020 07:50

Ja i dalje mislim(znam) da je ovo jedan običan šator,plaćen malo-minimalno,naplaćen 10 puta više nego što vrijedi,a lopovi sektaški strpali pare u džepove i ništa,sprdaju se javno ,zajebavaju se,ali ničija nije do zore sijala

ODGOVORITE
Name

Pero

17.05.2020 11:11

Mene zanima ko ce raditi u toj bolnici

Name

Ре: Реган

17.05.2020 11:46

Управо тако.

Name

ali

18.05.2020 02:16

još se ne gasi,

Name

demobilisani borac

17.05.2020 07:51

Kriminalnu vlast zatvorit u te satore sve sa 100 maraka za jahorinu..opstim vam sa rodbinom

ODGOVORITE
Name

Ana

17.05.2020 07:53

Sačekajte malo sa (zlonamjernim) komentarima , ne trčite pred rudu , znate da je vanredna situacija u cijelom svijetu , vrijeme je pred nama sve će izaći na vidjelo .

ODGOVORITE
Name

Re Ana

17.05.2020 08:59

Eto Ana ti istrca pred rudu. Imas sator za svoje nastupe.

Name

Re

17.05.2020 09:48

Nema sta da izadje na vidjelo , ko hoce da vidi jasno mu je odavno sve . Samo vama, koji branite ovaj pljackaski rezim, je dzaba objasnjavati jer ste dvolicne , prodane duse koje nemaju ( ustvari , mozda i imaju ali ne smiju reci ) svoje misljenje . Objasni nam , molim te , kako je vitalni interes Peljeski most a nije , recimo Trgovska Gora ili misa ustasama u SA. Koliko covjek mora biti zavisan ili glup da prihvati ovakvo stanje stvari koje prezentuje rezim.

Name

Re

17.05.2020 10:05

Opet ti Ana sa svojim nebulozama... Ajde, de, nek su je kupili, nek se niko nije ni ugradio... Koja je svrha uopste da je sad montiraju? Sta ce nam to? UKC poluprazan, stara hirurgija poluprazna, pulmologija takodje... Koga cemo smjestiti u Zaluzane, "pametnice"???

Name

Re re

17.05.2020 10:07

Tesko je to sve objasniti jednoj starleti kao sto je Ana. On njih samo zabavlja i stiti.

Name

Ana za Re

17.05.2020 10:40

Za sve odgovor koji nemaju ni jedan argument , zato su vam komentari puni laži , psovki , vulgarnosti ,podrazumijeva se da ste polupismeni . Žalosno .

Name

Stanimir

17.05.2020 11:15

Situacija sa koronom je neoredvidiva svugdhe u svjetu ne samo kod bas. Smatram da je potrebna mobilna bolnica, da smo se u momentima kad je bila najveca kriza, svi osjecali sigurnije kad smo znali da ce je nabaviti. Lako je sad kritikovati.

Name

Re Ana

17.05.2020 12:44

Za sator se Ana starleta naj vise obradovala. Tu ce joj biti radno mjesto,kada burle bude pjevao.

Name

Re Stanimir

17.05.2020 12:56

Koja glupost od tebe. Svi se osjecali sigurnije kada su za sator bacili 4 500 000km. Glupost godine.

Name

Direkt

17.05.2020 14:25

Ako već nije.

Name

Jovan

18.05.2020 08:25

Ti to ozbiljno?

Name

Re

19.05.2020 07:33

Uvazena Ana, niste dobri sa glavom, ocigledno ste za ovaj sator prvi kandidat Molim vas pokoste oko kreveta

Name

grad bl.

17.05.2020 07:53

Ovo je predizborni sator pre par dana su bile i ovce dotjerane da vide gdje ce zavrsiti.Nad je presednik bih reko da je kupio stocni fond za izbore sto je i pokazo pre par dana kad je ovce dotjero. A predizborni skupovi grada banjaluke bice dole odrzavani po rasporedu za svaku mjesnu zajednicu.Nista mi narod nismo bolji od ovih ovaca nas ce sisati ko i do sad a njih goje da budu sto deblje jer im je dole dobra ispasa.

ODGOVORITE
Name

Zoki

17.05.2020 07:54

Pored mnogih promasaja koje je ova Vlast ucinila,ovo je vrh.Bila je bezpotrebna nabavka ove bolnice koja nece sluziti nicemu sem satora za predizborne kampanje,a neko ce uzeti mnogo oara za skladistenje te opreme,koja ce propasti tako skladistena.Ako dodje da moramo koristiti te satore u slucaju pandemije onda nas nece ni biti.Pored ovolikp praznih objekata koji se mogu koristiti za slucaj prirodnih katastrofa ili zaraznih bolesti,Vlast baca pare u vodu,a kako da ne kad drzavu vide nesposobni,ne kvalifikovani i ljudi sa kupljenim diplinama kao i sa sumljivom prosloscu i slabim i skoro nikakvim moralom.Ovdje je bitnoo da se iskoristi svaki tren za punjenje vlastiti dzepova.

ODGOVORITE
Name

Rad

17.05.2020 08:48

Mene zanima jedno.Nije bilo zastoja oko placanja,nije bilo zastoja oko prevoza,sve to islo glatko,ali sad kad se treba sve pokrit papirima,eh tu je zastoj.Normalno,kad su cijene prenapuhane.Zato i jest sluzilo vantedno stanje,da mogu uzimat lopatom bez pokrica..

Name

Re Zoki

17.05.2020 10:58

Kako promasaj kad su silne milione zaradili i podijelili izmedju sebe.. za njih je to odlican potez a ovaj sto se svaki dan po portalima pravda i demantuje i svadja sa svima koji imaju drugacije misljenje, to je faca koja ne podnosi neistomisljenike, narcis kome se svi moraju diviti, pozer koji proziva Stanivukovica i porodicu zbog imovine a ne zna odgovoriti kako je on sam za par godina stekao tolike milione i od cega je krenuo, ko mu dade pocetni kapital, proziva momka cija je porodica izgubila clana- ucesnika u stvaranju RS dok je on po inostranstvu setao dupe.. sve ovo je odvratno i da akteri imaju imalo obraza bar bi cutali.

Name

Ре: Зоки

17.05.2020 11:53

Не бацају они паре у воду, већ у СВОЈЕ НЕЗАСИТЕ ЏЕПОВЕ. Та шклопоција није коштала ни милион, а они кажу да кошта 4,2 мил., и једноставно ту разлику отму од народа.

Name

modricanin

17.05.2020 12:51

Ova bolnica je u rangu elektricnog automobila za Njemacke poste. Lopovluk bez mjere, stida i srama onih koji daju izjave i brane neodbranjivo.

Name

Manjača

17.05.2020 07:56

Vidi nama Ristića, vidi nam karaktera???. Risticu posto kazea da si uspjesan biznismen, znas kako ide. Trazena roba se isporucuje, transparentno, poznat kupac, prodavac, proizvođač, rokovi??? A ovako ostaneš Google trgovčić i dodikove bizmismen, nivo Čečave kod Doboja.

ODGOVORITE
Name

Ladnjaca

17.05.2020 10:26

Ako je uspjesan zadto on nije kupio svom narodu bolnicu ?

Name

Jovo

17.05.2020 08:01

Jovo brod ovi satori idu za pred izbornu kampanju da dodik moze da pjeva posto nesmije da pokisne

ODGOVORITE
Name

Ana

17.05.2020 09:22

Komentar ti je , kao i pravopis , nikakav!!!

Name

Re Ana

17.05.2020 10:23

Eto ti znas za pravopis. A znate i dobro krasti od naroda.

Name

Раки

17.05.2020 08:03

Кад је отварање шатора и ко пјева.

ODGOVORITE
Name

Re Raki

17.05.2020 09:01

Ana starleta zna za datum. Ona ce tu nastupati.

Name

Ana za Re Raki

17.05.2020 11:40

Ništa pametno i ne očekujem od takvih likova koji nemaju osnovno vaspitanje, kulturu , ali tješi se nisi ti kriv .

Name

Ре: Раки

17.05.2020 11:55

Можда ће служит и мису за усташе, па тек онда дернечит.

Name

Re Ana

17.05.2020 12:47

Kada se misa zavrsi. Pocisti sve u satoru,pogledaj po travi da nekom nije ispala koja marka.

Name

Ana za Re Ana

17.05.2020 18:53

Što da potražim koju marku , da ti je donesem, e tugo ,..

Name

Laz

17.05.2020 08:14

Dok se za laz ne bude kaznjavalo nema napred u dobro

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.05.2020 14:28

Koju laž?

Name

RE

17.05.2020 08:26

Kaze Slaven Ristic, da ne gubi kredibilitet.!!! O cemu ti bre pricas, svi vidimo da si ti bogatiji za par miliona. Ispraticemo mi sve ovo, vidjecemo da smo bili u pravu. E a vidjecemo ko ce za ovo da odgovara.!!!

ODGOVORITE
Name

Za Re

17.05.2020 11:06

On i njegov kredibilitet i kad kaze da je humanitarac koji pomaze svom narodu, kako, jel tako sto nasim parama placa ovaj skec i jos i dobro zaradi na njemu, nismo ni ludi ni glupi a znamo da ovi njegovi tapsaci i podrska su oni koji rade za njeg pa ljudi dragi nemojte se bas toliko ponizavati, valjda tu platu radom dobijate a u slobodno vrijeme bar cutite ne blamirajte se kad vec ne smijete imati svoj stav...pssst

Name

mimi53

17.05.2020 08:26

Da su od samog nastanka RS svoju Ustavnu duznost radile SAMO TRI INSTITUCIJE ,MUP, TUZILASTVO i RUGIP mi bi smo bili bogatiji od "Switze",ovako svakodnevno citamo skandale pljacke prevare namjestaljke ,a narod zivi gore nego u Zimbabve u ,ali to nam i treba. Birali ste gledajte.

ODGOVORITE
Name

Tvrda linija

17.05.2020 10:16

Ovi na vlasi kad bi kupili konjska kola i izjavili da koštaju 100000 KM, ovaj bi narod povjerovao i zaboravio šta je bilo za nekih 10 dana, tako da sekta može nastaviti dalje rasturanje RS-a a još ispadaju nekakve patriote, pa to nema nigdje na svijetu.

Name

Decko

17.05.2020 08:47

Ovo nije nikakva bolnica, ovo je Dodikov sator za praseci i jagnjeci aranzman pred izbore!

ODGOVORITE
Name

Ре.дечко

17.05.2020 12:24

Јасно к'о дан! Право у мету, дечко! :))

Name

Perica

17.05.2020 08:58

Odgovora politika i vlast da svi se petlja oko 4,2 miljona KM a meduvremena se krada 400 miljona na druga strana..a to niko neprimeti. Ovce...

ODGOVORITE
Name

Zoran

17.05.2020 09:07

Nebi ulazio u diskusiju dali je ispravno ili nije, dali je potrebno ili nije, skupo ili nije itd. Ali bi skrenuo pažnju na to kako nijedna kupovina ili prodaja kod nas nemoze proći bez komentara ko se koliko ugradio. Nije to samo kada se nešto komentarise o vrhu države to je i u svakoj kući ili ustanovi. Mi smo postali lopovsko društvo od vrha vlasti preko opozicije pa do najmanjeg i najobicnijeg čoveka. Nama je na ovom prostorima u DNK lopovluk kradja i kriminal i svako zazire od svakoga I svako samo razmišlja kako da prevari drugoga. E to pokazuje da smo mi prvo kao narod u velikom blatu moralnom i to je opasnije od bilo kakvih ekonomskih kriza ili prirodnih katastrofa. Samo jedinstvena familija, samo jedinstven narod koji je spreman priteci u pomoc i verovati u one oko sebe i koji su sa njim ima budućnost, a onaj koji u svakog i sve sumnja nema sreće.

ODGOVORITE
Name

Ре: Зоран

17.05.2020 12:22

Не СВАКО Зоране, не свако! Огромна већина су лажљивци, лопови и преваранти - али има и врло, врло ријетких изнимки.

Name

Direkt

17.05.2020 14:32

Kada vidiš cijenu i šta se za tu cijenu kupilo, ne treba da budeš genije, da bi shvatio da je najmanje novca otišlo na nabavku, a najviše u nečiji džep ili u nečije džepove.

Name

Semberac

17.05.2020 09:23

Svaka casta za nabavku ovako vrijedne gradjevine, samo prave patriote (a mi semberci to svakako jesmo) mogu da se odluce na ovakav poduhvat a nismo morali. Vidicu vas kako cete komentarisati kada se to ako Bog da namontira. Pozdrav za Slavenka!

ODGOVORITE
Name

Re Senberija

17.05.2020 10:25

Zaradi i ti sendvic,a slavenko 4 500 000km.

Name

Re Semberac

17.05.2020 11:47

Ljudi koji nikad u životu nisu uradili ni jednu dobru stvar ni za sebe ni društvo i koji to ne znaju se hrane negativnom energijom i kritikama, jer nekako se na taj način tjese da su i oni nešto vrijedni I nešto znaju. Takvi ljudi su nebitni i u svojoj porodici a kamoli u društvu i takvim ljudima samo nebitni daju prostor i publicitet.

Name

Ре: Семберац

17.05.2020 12:20

То није грађевина, то је најобичнији шатор, јадан не био, Зар не знаш разлику? Чуј, грађевина. Нисам примијетила да сте нешто специјално родољубиви, поготово према расељенима, али сам примијетила да сте изнимно материјалистични. Част ријетким изузецима, махом из околних села.

Name

Direkt

17.05.2020 14:38

Semberac, ako su ti je ovaj šator vrijedna oprema, onda i tanga-gaće iz Kuala Lumpura vrijede kao Armani odijelo. :)))

Name

Direkt

17.05.2020 14:41

Re Semberac, ih šta sam ti ja šatora za svog života digao i pod istim bio i opet se ne hvalim. :)))

Name

Domaci stranac

17.05.2020 09:33

Na ciju registraciju se uvozo oprema? Ovo nesto kao sa" Malinom srebrnom".

ODGOVORITE
Name

555

17.05.2020 10:20

Pa kod nas Malina ima za punu gajbu, koliko je bilo raznih afera, verzirani lopovi sa malo škole ali u pare se razumiju, svaka investicija po tri puta skuplja, da se svi namire i zarade, za lijek vam trebale a lijek vam ne pomogao, umrijećete gladni.

Name

Direkt

17.05.2020 14:44

Ako prodaš neispravnu robu ili na drugi način obmaneš kupca, to je podložno određenim zakonskim sankcijama.

Name

Trivun

17.05.2020 10:13

Uh što ovaj Ristić laže, hoće nas ubijediti da su njemački dobavljači isporučili opremu bez prateće dokumentacije! Laž je i da RZB uvozi bez profita - zarada je u robama koje su sa dobavljačem kompenzirane za "medicinsku" opremu. Patriote njegovog tipa su uvijek na "gubitku" kakav 20 godina trpi njegov šef pa je tako osiromašio! I on nema sreće, istina mu obraz uništi.

ODGOVORITE
Name

VRS

17.05.2020 10:18

Niko u svijetu ne liječi oboljele u šatorima. Kupujemo ih a bolnice i kasarne zjape prazne. Da se radi samo o profiterstvu, pronađite na internetu slike modernih šatora i uporedite sa ovim vašarsko-zborovskim. Ovo su ranije naručeni predizborni šatori koje je snsd iskoristio za izvlačenje para iz budžeta zarad predstojeće predizborne kampanje.

ODGOVORITE
Name

Milenko

17.05.2020 11:24

Satore treba predati Cici Globus u Dvorovima u Bn.Pa neka covjek radi i iskoristi kao do sada

Name

Acim

17.05.2020 10:47

Sramota a malinar Fikret je u veoma kratkom roku dobio potrebne dozvole od agencije za ljekove . izgleda da je ta agencija anti srpska . zatraziti ukidanje agencije te osnivanje iste na nivou entiteta te ako je potrebno i referendum o radu i povjerenju u ageniciju za ljekove . ne moze to tako Fikretu Malinaru odmah se izdaju dozvole za uvoz respiratora a za nasu bolnicu upucuju nas na duge procedure .

ODGOVORITE
Name

OKUD

17.05.2020 10:50

OCJENA O NECIJOJ NESPOSOBNOSTE KAD TI ISTI U OPZICIJI NEMAJU NIKAKAKVE POLUGE DA BILO STA URADE.OTKUD ZNAS DA NEBI BILO BOLJE IPOSTENIJE.KOMETARISETE BEZ IKAKVOG REZONA JEL IMATE OGRANICENJA U GLAVI TO JEST LUPETATE.

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.05.2020 14:48

Lopova ima svuda i na sve strane, samo ovi što kradu ovoliko i na ovim stavkama, očigledno testiraju prag tolerancije naroda ili šta već.

Name

slazem

17.05.2020 11:02

Se sa sudbinom ti satori su namjenjeni za prihvat migranata onaj ko je primio novac mora da odradi posao pa zamislite imali logike toliko satora da bude pokretna bolnica a pandemija prolazi a to jos nije u funkciji? Samo neznam kada ti migranti dobiju drzavljanstvo za koga ce glasati jer oni ne mrze engleske agente ! Na koju foru ce njih zajebti!!!

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.05.2020 14:50

Ovo je neuslovno i za smještaj migranata, a kamoli za smještaj oboljelih od Korona virusa.

Name

????

17.05.2020 11:06

Tuzilastvo BiH da se pod hitno uključi u ovu aferu pranja I trosenja novca grass.

ODGOVORITE
Name

Ре

17.05.2020 11:58

Хаххаххахх! Које бре, тужилаштво? Оно потковано, је ли? :)))

Name

Једном ријечју

17.05.2020 11:42

Мафија.

ODGOVORITE
Name

Jing jang

17.05.2020 11:49

Samo ove rijeci Ristica u izjavi mi nisu bas najjasnije:" i da očekuje da će uskoro biti završena i nabavka ostatka opreme."?!Da li to znaci da ce biti doplate?!Valjda nabavljam(kupujem)ono sto nemam,a valjda bi trebalo da bude"transport ostatka opreme" jer je to dovozenje onog sto sam platio?Pih,opet ugradnja.

ODGOVORITE
Name

Ratko

17.05.2020 12:03

E moj narode, neka nam je Bog u pomoći sa ovakvim političarima!!! Kakva crna bolnica,a nemamo osnovnih stvari u bolnicama!!! Zanima me samo dokle će ovo sve ići....

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

17.05.2020 12:10

MA KOJA CRNA POKRETNA BOLNICA OBICNI SEOSKI SATOR CUJ OPREMA KREVETI ORMARI OPTICKI KABLOVI HAHAHHAHAHAH DAJ SELJACINE KREZAVE TA PRICA PROLAZI KOD VULIĆKE I OSTALIH MUTAVACA SAMO KRIVIČNE PRIJAVE DOCE VRIJEME KAD CE VECINA VAS BITANGI DA ODGOVARA ZA POKRADENO .

ODGOVORITE
Name

Ре: Правда

17.05.2020 12:41

Хахха! Пролази им та прича само код надрогираних.

Name

WHO

17.05.2020 12:34

Cuj oprema iz Italije i Njemacke,Italija prodaje u vrijeme pandemije a njima potrebnija kak nikome u svijetu.Ovdje neko nesto laze

ODGOVORITE
Name

Drazenko

17.05.2020 13:06

Dok se vi svadjate jedni prema drugom i ispravlja te komentare godinama, oni rade svoj posao i tako ukrug u nedogled, nisu oni toliko pametni koliko smo mi glupi

ODGOVORITE
Name

Zux

17.05.2020 13:28

Ako cemo posteno i rat smo pregurali bez mobilne bolnice, a tada je najpotrebnija...sad zaista nema nikakve svrhe kupovati ovu skalameriju koja ce stajati 10 godina u magacinu i vecina te opreme tada nece biti funkcionalna, niti ce biti u skladu sa vremenom...ovo je cisto bacanje para...

ODGOVORITE
Name

Хахахахихихихохохо

17.05.2020 13:43

Каква црна болница покретна.Јадо,немају болнице основно,сталке за инфузију,а ти купујеш ко фол покретну болницу.Пензионери од 80год са 3 неизлечиве болести купују инфузију од 160км пензије.Нека вас је срамота и дабогда добили оно што заслужујете.

ODGOVORITE
Name

Kud sa šatorom

17.05.2020 14:43

Može li mi neko objasniti, šta će da bude s tim svim šatorima, podovima stolicama, krevetima kad padne snijeg ili kiša pa bude blata. Gdje će to smjestiti. Nisu mogli jasenovaćkoj građi da nađu mjesto, pa gdje će sa ovim. Da li možda plaćaju i zakup?

ODGOVORITE
Name

Serbforever

17.05.2020 18:43

Evo ja cu ti reci Nesto sto nije potrebno moze i da se proda ponovo?. Dobro je da nije nepokretna stvar,kao "gradjevina"sto rece gospodin iznad. Prema tome kako si kupio ispod cijene,rece da see niste ugradili,onda ladno to i prodajte dalje,Vijetnam Kanbodza,Zanzibar,Ukulele,Tadzikistan,Kokuzistan itd. Kladim se u sta hoces da oni vape za ovakim necim,cak i ako se malo oklizne dole sa cijenom nije strasno,opet se cupa glavnica para ?

Name

Milan

17.05.2020 18:13

Jajare, uništioci Republike Srpske. Najveće zlo u RS, sekta.

ODGOVORITE
Name

Milorad Z.

17.05.2020 21:07

Ja bih volio da nam neko pošten i razuman iskreno kaže zbog čega nam stvarno treba ova mobilna bolnica? Za ovu pandemiju - ne. Ona i prolazi, a bolnica i ne treba. A za sutra neku eventualnu nevolju? Pa jesmo li stvarno danas toliko bogati? Hoće li propasti prije nego nam zatreba?

ODGOVORITE
Name

braindemaged

17.05.2020 21:11

Bice sa ovim Risticem kao sa Vuceticem kad pukne balon sa TRZom nestace u Njemackoj sa bisagama punim nasih para, istraga ce trajati godinama, a kad se konacno zavrsi i raspise potjernica dobicemo odgovor da Njemacka ne izrucuje svoje gradjane. Naravno niko u tuzilastvu se "nece sjetiti" da pokusa da prepusti slucaj njemackom tuzilastvu da mu sude tamo, sljam na vlasti ce reci kako su oni uradili sve i da niko nije pretpostavljao da ce u pandemiji neko pokusati da napravi profit, narod ce to sve progutati i nastaviti da bleji, a gospodin ce od kesa koji je sirotinji iz usta otet po mondenskim ljetovalistima vodati starlete, jesti skampe i piti sampanjac.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

17.05.2020 21:48

Koji je rok plaćanja ove nazovi bolnice?Nadam se da nije avans.

ODGOVORITE
Name

goks münchen

17.05.2020 21:50

brate, sve bruka i sramota. zemlja nedodjija.

ODGOVORITE
Name

meteorolog

17.05.2020 22:15

samo da ne dune kaki vjetar odose ovi satori na manjacu,

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

18.05.2020 03:50

Evo našeg Fikreta Hodžića. Radio bez profita, za dobrobit otadžbine i svekolikog srpstva. Diži mu spomenik!

ODGOVORITE
Name

Mitar

18.05.2020 04:12

Meni ovo lici kao kad kupujes led usred zime

ODGOVORITE
Name

Apolo 11

18.05.2020 04:38

Citam komentare i vidim da ima dosta onih koji podrzavaju nesposobnu vlast, pa valjda više su dobili od vladajućih nego za što su sposobni pa se boje promjena.

ODGOVORITE
Name

disident

18.05.2020 04:45

Nema potrebe da se mi medjusobno nadmudrujemo, vrijedjamo, ponižavano i tome slučno. Ako se nešto trebalo učiniti po pitanju , da tako kažem, kataklizmi, onda je to u redu. Sa toliko novca mogla se nabaviti oprem za “ ne daj Bože” na nekoliko lokacija u RS a objekte imamo počevši od škola polupraznih i fabričkih hala a ne šator. Sve bi to manje koštalo a bilo sigurno. Pa naši ljudi su napravili svadbene salone po cijeloj državi. Ti su ljudi oatrite, svako bi u teškoj situaciji ponudio svoj objekat. U pamet , svi! Ovo je pljačka i lični interes a mi nemamo kapacitet da mu se suprostavimo i sva priča je uzaludna.

ODGOVORITE
Name

Miki

18.05.2020 06:34

Sve sto se radi,pa i nabavka satora je u korist naroda i na tome treba biti zahvalan.I u ovom slucaju,borbi protiv virusa vlada je pokazala veliku odgovornost i treba im cestitat.

ODGOVORITE
Name

Da se spremi za predizbornu

19.05.2020 07:28

Postavili su tablu Molimo pacijente da pokose oko kreveta!

ODGOVORITE
Name

Majstor Lale

19.05.2020 16:49

Ukida se vanredno stanje izazvano korona virusom, a montira se bolnica. Ko je tu sada lud?

ODGOVORITE
Name

Zadro!!!

20.05.2020 07:25

Nasa mala klinika!!!