400 Срба скоро три мјесеца заробљени на броду код Мајамија

Око 400 Срба је већ два и по месеца заробљено је на броду компаније „Ројал карибијан“ код Мајамија, са ког не могу да изађу иако нису заражени корона вирусом

Свијет 16.05.2020 | 22:55
400 Срба скоро три мјесеца заробљени на броду код Мајамија

Уместо авионом, челници компаније су им понудили да се за Европу врате овим бродом старим преко 30 година, који никада није прешао океан, каже Београђанин М. С. (28).

- Говоре нам да нема летова и да је једина опција да се вратимо крузером, који је старији од мене! У питању је брод који никада није прешао Атлантик и који се буквално распада. Сви чланови посаде су ту опцију одбили, а због игнорисања наших захтева ступили смо у штрајк. Нисмо са брода изашли два и по месеца - наводи млади Београђанин.

Како истиче , на броду „Мајестy оф тхе Сеа“, на којем се налазе Срби, због ситуације у којој су се нашли након проглашења пандемије коронавируса неки од чланова посаде су починили самоубиство.

- Многи су попустили психички јер готово три месеца нису сишли са брода, због чега не чуди што су подигли руку на себе. Међутим, ни жртве нису биле довољне да би послушали наше захтеве. Сањам дан када ћу се вратити у Србију, ово је неиздрживо - каже млади Београђанин.

На броду имају храну и новац, али да је ситуација постала неиздржива.

(Курир)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Семберац на броду

17.05.2020 03:15

Срамота је да вјерујете појединцима са бродова који плацу и стварају негативну слику о стварности. Ја се тренутно налазим на истом броду. Брод је у веома добром стању, а посади је дозвољен приступ било којем делу брода и прописана је новцана надокнада за сву посаду која није у могуцности повратка куци. Компанија није лако обезбједити авионске линије за повратак двадесет хиљада људи када су скоро све земље затворене. Замолио бих вас да не сирите негативне и нетацне информације јер доста су насе породице излозене стесу због исцекивања насег повратка. Овакве информације само нам отезавају да смиримо вољене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истрајте

17.05.2020 03:32

Време искусења.Мора се издрзати.Бице боље, даце Бог.Цовек не сме дизати руку на себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пw161064

17.05.2020 04:38

Дјеца су отисла да раде и истекли су им уговори са компанијом, надам се да це све владе из бивсих република YУ да апелују на компанију да организују нормалан транспорт за њих, ако их је уопсте брига.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.05.2020 05:24

Јадни људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

лет3

17.05.2020 05:42

ДА, нема летова из америке за ЕУ, нема их 400, и Колумбо је препловио у оном дрвеном цамцицу, наспрам брода на којему су они. То да НЕСМИЈУ и лици на српске плаци...ке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац на броду

17.05.2020 13:23

Боље је на броду него вецој половини људи у Републици Српској. Обезбедјен сведски сто са цетри оброка дневно. И ако не радим ништа добијам мјесецно скоро као просецну плату у Републици Српској. Док је цијели свет био у карантину ми смо хватали сунце и купали се у базену по цијели дан. Сад кад је све поцело куци плацу сто нису доле.

ОДГОВОРИТЕ