Конференцијски састанак председника Александра Вучића с представницима српских политичких, културних и интелектуалних кругова из Црне Горе одржан је јутрос

- Сви који су требало да буду на састанку били су тамо, у Српској кући у Подгорици, коју је Србија изградила, били су политички представници, који су први пут заједно, уједињени, боре се за опастанак нашег народа - истакао је Вучић.

- Чуо сам и страх да неко хоће да решава проблем као што је решавано са нашим народом у другим крајевима бивше Југославије, у то не желим да верујем, нити верујем, али сам забринут као председник Србије. Ускороћемо се видети поново у Београду. Изразили су забринутост због хапшења владике Јоаникија, страх, бојазан за будућност српског народа у Црној Гори. Србија ће бити уз свој народ, поштује Црну Гору као државу, али не може да занеми пред оним што се догађа њеном народу.

Вођена је кампања, многи људи су уплашени били и нису се изјашњавали као Срби. У последњих годину и по дана дошло је до промене. Неки воде стратешку борбу да се смањи број Срба, да се људи изјашњавају другачије. Наш посао је да помогнемо очувању идентитета српског народа."

Мило Ђукановић и ја имамо различите позиције по овом питању, тешко да бисмо разумели један другог - рекао је Вучић.

"Плашим се да другачије разумемо позицију - он државе Црне Горе и људи које представља, и ја позицију српског народа за коју сам изузетно заинтересован. Тешко да бисмо разумели позиције и ставове један другог", рекао је Вучић за Прву телевизију.

(Тањуг)