Трамп са кинеским предсједником не жели разговарати!

Амерички предсједник Доналд Трамп је додатно пооштрио тон према Кини и запријетио прекидом свих односа с том земљом због њезина вођења кризе корона вируса те рекао да више не жели разговарати с кинеским предсједником Си Ђипингом,

Свијет 14.05.2020 | 23:03
Трамп са кинеским предсједником не жели разговарати!

Трамп седмицама наглашава да су се тешке посљедице цовида-19, готово 300.000 мртвих у свијету, могле избјећи да је Кина одговорно поступила чим се вирус појавио у Wухану.

У разговору за Фоx Бусинесс од четвртка он је рекао да је "јако разочаран" понашањем Пекига и одбацио идеју директног разговора с кинеским предсједником Си Ђипингом како би се ублажиле напетости.

"Требам бити у добрим односима с њиме, али у овом тренутку не могу с њиме разговарати", изјавио је.

На питање о разним мјерама одмазде о којима је размишљао, Трамп је рекао да они могу учинити пуно тога, као и прекинути сваки однос".

"Што би се догодило да то учинимо? Уштедјели бисмо 500 милијарди долара кад би прекинули сваки однос", истакао је. "Они су могли зауставити вирус у Кини, од куда је стигао", додао је Трамп.

Сенатори Трамповог републиканског табора у уторак су предложили закон који би омогућио предсједнику да уведе санкције Кини ако не буде потпуно транспарентна у погледу поријекла болести.

Wашингтон је у сриједу оптужио Пекинг за покушај крађе података о истраживању цовида-19.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Хм

15.05.2020 03:20

Баш ћеш га насикирати. Колико би живота било спашено да се Амееика одговорно понашала, само у Ираку, а да заборавио сам они су имали атомску бомбу и хемијско оружје које не пронађоше али шта је оар стотина хиљада Ирачана наспрам једног Амера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјецак из Сијетла

15.05.2020 05:49

Трамп је добар цовјек . Зато му стално праве завјере и раде му о глави владари из сјене . Они су мислили да је он обицан клован и изненадили се када је побједио на изборима . Од тад су владари из сјене у проблемима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко год...

15.05.2020 06:58

Ко год је "намјестио" корону, треба одговарати: била то Кина,Америка, или било ко? То би била БОЖИЈА ПРАВДА!

Name

Ре

15.05.2020 07:10

Тако је. То је права истина.

Name

ре Дјецак из Сијетла

15.05.2020 22:21

Тако је... и зато се сада свим силама труде да Трамп не добије други мандат...али није ни он наиван... мислим да це успјети...

Name

логика

15.05.2020 21:57

Каква нација - такав предсједник. Правило за све народе - државе.

ОДГОВОРИТЕ