Русија неће потпуно отварати границе до 2021. године?

Преласци преко руске границе могли би се вратити у нормалу тек 1. јануара 2021. године, судећи према предсједницима Руског савеза туристичке индустрије (ПЦТ) и Руске хотелске асоцијације (РГА), преноси Русија Данас.

Свијет 13.05.2020 | 20:21
Русија неће потпуно отварати границе до 2021. године?

У писму које су Андреј Игнатијев (ПЦТ) и Генадиј Ламшин (РГА) послали министру економског развоја Максиму Решетникову и шефу Руске Федералне туристичке агенције Зарини Догузовој, сугерисано је да би туризам у земљи требало да буде дозвољен од 1. јуна 2020. "барем између региона са ниским нивоом случајева Цовид-19".

Аутори писма предложили су да се међународни туризам обнови од 1. јула, али да се прихватају само туристи из земаља са мање случајева вируса корона.

Русија би временом почела да прихвата туристе из све више и више земаља, с тим да би путовања тек 1. јануара 2021. достигла ниво прије вируса корона.

Руска туристичка индустрија снажно је погођена од почетка епидемије.

Влада је од 27. марта суспендовала готово сав међународни авио-превоз, што би могло бити погубно за туристички сектор.

У априлу је Ростоурисм објаснио да ће финансијски губици због Ковид-19 бити најмање 300 милијарди рубаља (4 милијарде УСД) квартално.

Догузова је 7. маја указала да је туризам један од главних економских покретача Русије, нагласивши како поступни излазак из карантинских мјера неће помоћи само индустрији коју она представља, већ и многим другим секторима.

"Око 60 милиона људи сваке године путује по земљи, остављајући неколико милијарди рубаља у регионалним економијама и стварајући око 2,5 милиона радних мјеста", рекла је она.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Па како ово?

13.05.2020 20:33

Па зар Бог не чува Русе? Сви су редом заклети православци и редовни у црквама... Па ако то не помаже, чему сврха цркава, те православља и хришћанства?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.05.2020 20:45

Неко из масе рече да је корона обична грипа??Данас сам читао,жена 31 год,59 дана већ има корону.Тестали је и кућна изолација.Дише на шкрге као риба.28 симптома има...сухи лашаљ,болове у глави,болове у мишићима,високу температуру,водене пликове по тијелу,болове у костима,аритмију срца,неможе да спава,изгубила осјећај за мирис,губи орјетанцију итд.Плаче као мало дијете...

Name

Ре

14.05.2020 07:28

Читао или видио лично? Наслов текста указује да Русија добија те године вакцину, односно пола године прије него отвори границе.