Rusija neće potpuno otvarati granice do 2021. godine?

Prelasci preko ruske granice mogli bi se vratiti u normalu tek 1. januara 2021. godine, sudeći prema predsjednicima Ruskog saveza turističke industrije (PCT) i Ruske hotelske asocijacije (RGA), prenosi Rusija Danas.

Svijet 13.05.2020 | 20:21
Rusija neće potpuno otvarati granice do 2021. godine?

U pismu koje su Andrej Ignatijev (PCT) i Genadij Lamšin (RGA) poslali ministru ekonomskog razvoja Maksimu Rešetnikovu i šefu Ruske Federalne turističke agencije Zarini Doguzovoj, sugerisano je da bi turizam u zemlji trebalo da bude dozvoljen od 1. juna 2020. "barem između regiona sa niskim nivoom slučajeva Covid-19".

Autori pisma predložili su da se međunarodni turizam obnovi od 1. jula, ali da se prihvataju samo turisti iz zemalja sa manje slučajeva virusa korona.

Rusija bi vremenom počela da prihvata turiste iz sve više i više zemalja, s tim da bi putovanja tek 1. januara 2021. dostigla nivo prije virusa korona.

Ruska turistička industrija snažno je pogođena od početka epidemije.

Vlada je od 27. marta suspendovala gotovo sav međunarodni avio-prevoz, što bi moglo biti pogubno za turistički sektor.

U aprilu je Rostourism objasnio da će finansijski gubici zbog Kovid-19 biti najmanje 300 milijardi rubalja (4 milijarde USD) kvartalno.

Doguzova je 7. maja ukazala da je turizam jedan od glavnih ekonomskih pokretača Rusije, naglasivši kako postupni izlazak iz karantinskih mjera neće pomoći samo industriji koju ona predstavlja, već i mnogim drugim sektorima.

"Oko 60 miliona ljudi svake godine putuje po zemlji, ostavljajući nekoliko milijardi rubalja u regionalnim ekonomijama i stvarajući oko 2,5 miliona radnih mjesta", rekla je ona.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pa kako ovo?

13.05.2020 22:33

Pa zar Bog ne čuva Ruse? Svi su redom zakleti pravoslavci i redovni u crkvama... Pa ako to ne pomaže, čemu svrha crkava, te pravoslavlja i hrišćanstva?

ODGOVORITE
Name

Re

13.05.2020 22:45

Neko iz mase reče da je korona obična gripa??Danas sam čitao,žena 31 god,59 dana već ima koronu.Testali je i kućna izolacija.Diše na škrge kao riba.28 simptoma ima...suhi lašalj,bolove u glavi,bolove u mišićima,visoku temperaturu,vodene plikove po tijelu,bolove u kostima,aritmiju srca,nemože da spava,izgubila osjećaj za miris,gubi orjetanciju itd.Plače kao malo dijete...

Name

Re

14.05.2020 09:28

Čitao ili vidio lično? Naslov teksta ukazuje da Rusija dobija te godine vakcinu, odnosno pola godine prije nego otvori granice.