"Миса за усташе досипање соли на ране невиних"

Савић каже да је најава одржавања мисе за усташке војнике у Сарајеву досипање соли на ране свих невино пострадалих. 

Република Српска 13.05.2020 | 11:20
"Миса за усташе досипање соли на ране невиних"

- Одржати мису у част војницима НДХ страдалим у Другом свјетском рату и непосредно после рата, не само данас него и у сваком будућем времену, значи позивање на нови Јасеновац, Глину, Јадовно, Корићке јаме – истакао је Радо Савић, замјеник предсједника Српске демократске странке (СДС). 

Савић каже да је најава одржавања мисе за усташке војнике у Сарајеву досипање соли на ране свих невино пострадалих. 

„Очигледно је Хрватска извезла актелни проблем Босни и Херцеговини јер званична Хрватска под притиском Европе не смије да слави злочинце на својој територији. Политички представници хрватског народа али и свих других народа који кокетирају са екстремним идеологијама не могу имати свијетлу будућност“, поручио је Савић. 

 Он наглашава да је из Републике Српске изостала адекватна реакција на најаву одржавања мисе за припаднике НДХ. 

„Скоро смо одали пошту жртвама усташког терора у Јасеновцу и Доњој Градини. Очекивао сам много снажнију поруку наших институција, коју су изгледа зауставили СНСД-ХДЗ интереси, па на дјелу данас имамо гласно ћутање СНСД-а", казао је Савић.

Он је упозорио носиоце власти у Републици Српској да не смију краткорочни политички интереси бити изнад оних друштвено темељних вриједности. 

Замјеник предсједника СДС каже да нас хришћанска вјера учи да праштамо али да не заборављамо.

„Како заборавити на стотине убијених припадника свештенства, на стотине хиљада побијене дјеце, одојчади, мајки, очева, дједова и бака... У овом времену кад је због короне искреним вјерницима наложеним мјерама органа отежано да се моле у црквама за своје невино страдале, дозволити мису злочинцима вјештачке творевине НДХ било би заиста превише“, закључује Савић. 

(БН)