“Постоји ризик од пребрзог отварања привреде”

Могло би доћи до веома озбиљних посљедица уколико се САД пребрзо отворе након пандемије вируса корона, упозорио је данас водећи стручњак за заразне болести Ентони Фаучи.

Свијет 12.05.2020 | 21:36
“Постоји ризик од пребрзог отварања привреде”

Он је у обраћању посланицима у Сенату нагласио да, уколико државе пребрзо и преобимно покрену привреду, при том не поштујући упутства администрације, ризикују поновну појаву пандемије. 

Фаучи је истакао да би то могло довести до непотребних смртних случајева и додатног успоравања економије.

– Постоји реалан ризик да би се могла покренути епидемија који можда нећемо моћи контролисати – навео је Фаучи.

Његови коментари објављени су након што је неколико америчких држава кренуло у дјелимично отварање економије и не поштују одреднице пошто стопа заражених није у паду у интервалима од по 14 дана.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Андриц

12.05.2020 19:42

Па не мозе се вирус побиједити затварањем.Знаци,мора се ици напријед и напријед,попустати мјере једну по једну.Али тако морају поступати и када остане само једна мјера,и њу након одредјеног времена треба укинути па покусати,инаце никад неце сазнати праву истину о сирењу вируса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

12.05.2020 22:55

Па напријед не постоји.. од куд ти идеја да свијет иде напред. кад не иде напред него назад са загађењем од нафте и цо2 и пластике и вируса и ратова... баш безвезе кад неко користи те манипулаторске флоскуле и фразе напретка.. вријеме само тече ништа друго.. све остало се квари.. а природа се обнавља споро а човјек се брзо размножава и узима све што стигне... нема напретка само све у круг испочетка поново

Name

Ре

13.05.2020 00:24

Надам се да це вас Трамп згазити као мраве због таквих идиотских процјена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто се тице израелца..

13.05.2020 05:55

Цовјек се само рекао истину. Такав је ток зивота. Срање цисто.