“Postoji rizik od prebrzog otvaranja privrede”

Moglo bi doći do veoma ozbiljnih posljedica ukoliko se SAD prebrzo otvore nakon pandemije virusa korona, upozorio je danas vodeći stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči.

Svijet 12.05.2020 | 21:36
“Postoji rizik od prebrzog otvaranja privrede”

On je u obraćanju poslanicima u Senatu naglasio da, ukoliko države prebrzo i preobimno pokrenu privredu, pri tom ne poštujući uputstva administracije, rizikuju ponovnu pojavu pandemije. 

Fauči je istakao da bi to moglo dovesti do nepotrebnih smrtnih slučajeva i dodatnog usporavanja ekonomije.

– Postoji realan rizik da bi se mogla pokrenuti epidemija koji možda nećemo moći kontrolisati – naveo je Fauči.

Njegovi komentari objavljeni su nakon što je nekoliko američkih država krenulo u djelimično otvaranje ekonomije i ne poštuju odrednice pošto stopa zaraženih nije u padu u intervalima od po 14 dana.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Andric

12.05.2020 19:42

Pa ne moze se virus pobijediti zatvaranjem.Znaci,mora se ici naprijed i naprijed,popustati mjere jednu po jednu.Ali tako moraju postupati i kada ostane samo jedna mjera,i nju nakon odredjenog vremena treba ukinuti pa pokusati,inace nikad nece saznati pravu istinu o sirenju virusa...

ODGOVORITE
Name

izraelac

12.05.2020 22:55

Pa naprijed ne postoji.. od kud ti ideja da svijet ide napred. kad ne ide napred nego nazad sa zagađenjem od nafte i co2 i plastike i virusa i ratova... baš bezveze kad neko koristi te manipulatorske floskule i fraze napretka.. vrijeme samo teče ništa drugo.. sve ostalo se kvari.. a priroda se obnavlja sporo a čovjek se brzo razmnožava i uzima sve što stigne... nema napretka samo sve u krug ispočetka ponovo

Name

Re

13.05.2020 00:24

Nadam se da ce vas Tramp zgaziti kao mrave zbog takvih idiotskih procjena

ODGOVORITE
Name

Sto se tice izraelca..

13.05.2020 05:55

Covjek se samo rekao istinu. Takav je tok zivota. Sranje cisto.