Ђоковић опет шокирао: По 16 сати не једем!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић објавио је на Инстаграму снимак разговора са професором др Драганом Ивановим, који је специјалиста интерне медицине и професор на Високој школи за образовање педагога у Новом Саду.

Тенис 12.05.2020 | 18:48
Ђоковић опет шокирао: По 16 сати не једем!

Ђоковић је током разговора открио да не конзумира храну 16 сати у последњих годину и по дана.

- Дотакао бих се теме аутофагије. Колико је битна, та врста поста 16 - 8 је популарна, 16 сати се не једе, 8 сати се једе, то ја примењујем, осетио сам у последњих годину и по дана колико то практикујем, доста побољшања у систему за варење, боље спавам, имам већу енергију током дана, имам мање тих падова - рекао је Ђоковић.

Професор Иванов, који је вегетаријанац од рођења, имао је опширну анализу.

- Шта је аутофагија? Ако ништа не уносимо 12 сати, наш мозак гледа где може да пронађе неку резерву. Онда нађе неки микроорганизам, патогену бактерију и разори је и рециклира, онда нађе неку мутирану ћелију, и од разграђених материјала направи екстра енергију, па имамо додатно гориво, јер смо имали ћелије и структуре које су нам биле нефункционалне и ту ћелију узме за стварање нових младих, здравих ћелија.

Ако ми ручамо у 2 или 3 сата поподне, у 2 до 3 сата после поноћи се активира аутофагија и она ће очистити наш организам од микроорганизама, артеросклеротских наслага на зидовима крвних судова, од малигних ћелија. Она ће нам очистити организам и припремити гориво за сутрадан, али мора да прође 12 до 16 сати – рекао је Иванов. 

(Србија Данас)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Име

12.05.2020 17:02

Напуко си ти брале

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

12.05.2020 17:08

Њему је баш досадно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да небудем циничан..

12.05.2020 17:16

Ово изгледа ко рецепт против короне само што пуно људи практизира методу већ годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Девијант

12.05.2020 17:32

Не знам шта овде има шокантно.То је већ познато, а има доста поборника оваквог режима исхране која несумњиво има своје користи.Али не треба занемарити разноврсност исхране, ако гладујеш 16 сати а у оних 8 гледаш што више да поједеш, онда је то такође штетно.

ОДГОВОРИТЕ