Đoković opet šokirao: Po 16 sati ne jedem!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je na Instagramu snimak razgovora sa profesorom dr Draganom Ivanovim, koji je specijalista interne medicine i profesor na Visokoj školi za obrazovanje pedagoga u Novom Sadu.

Tenis 12.05.2020 | 18:48
Đoković opet šokirao: Po 16 sati ne jedem!

Đoković je tokom razgovora otkrio da ne konzumira hranu 16 sati u poslednjih godinu i po dana.

- Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 - 8 je popularna, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to ja primenjujem, osetio sam u poslednjih godinu i po dana koliko to praktikujem, dosta poboljšanja u sistemu za varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova - rekao je Đoković.

Profesor Ivanov, koji je vegetarijanac od rođenja, imao je opširnu analizu.

- Šta je autofagija? Ako ništa ne unosimo 12 sati, naš mozak gleda gde može da pronađe neku rezervu. Onda nađe neki mikroorganizam, patogenu bakteriju i razori je i reciklira, onda nađe neku mutiranu ćeliju, i od razgrađenih materijala napravi ekstra energiju, pa imamo dodatno gorivo, jer smo imali ćelije i strukture koje su nam bile nefunkcionalne i tu ćeliju uzme za stvaranje novih mladih, zdravih ćelija.

Ako mi ručamo u 2 ili 3 sata popodne, u 2 do 3 sata posle ponoći se aktivira autofagija i ona će očistiti naš organizam od mikroorganizama, arterosklerotskih naslaga na zidovima krvnih sudova, od malignih ćelija. Ona će nam očistiti organizam i pripremiti gorivo za sutradan, ali mora da prođe 12 do 16 sati – rekao je Ivanov. 

(Srbija Danas)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ime

12.05.2020 19:02

Napuko si ti brale

ODGOVORITE
Name

Z

12.05.2020 19:08

Njemu je baš dosadno

ODGOVORITE
Name

Da nebudem ciničan..

12.05.2020 19:16

Ovo izgleda ko recept protiv korone samo što puno ljudi praktizira metodu već godinama.

ODGOVORITE
Name

Devijant

12.05.2020 19:32

Ne znam šta ovde ima šokantno.To je već poznato, a ima dosta pobornika ovakvog režima ishrane koja nesumnjivo ima svoje koristi.Ali ne treba zanemariti raznovrsnost ishrane, ako gladuješ 16 sati a u onih 8 gledaš što više da pojedeš, onda je to takođe štetno.

ODGOVORITE