СНСД се бори за кредите, СДС очекује смјене у СМ

- Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ очекује да ће на наредној сједници овог дома посланици дати сагласност за ратификацију неких важних међународних уговора, попут Уговора о финансирању између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке – Мјере заштите од поплава Републике Српске.

Босна и Херцеговина 12.05.2020 | 07:39
СНСД се бори за кредите, СДС очекује смјене у СМ

Она је као примјер навела и Уговор о финансирању /Водовод и канализација у Републици Српској два/ између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке, као и Уговор о финансирању /Коридор "Пет це" – средњи дио/ између БиХ и Европске инвестиционе банке.

"Надам се да ће се отворити и квалитетна расправа о Приједлогу закона о избору судија Уставног суда БиХ које је претходно бирао предсједник Европског суда за људска права", рекла је Бурсаћева Срни.

Она је додала да ће сигурно бити доста покушаја од опозиционих странака да добију политичке поене на популистичким иницијативама којима желе да привуку медијску пажњу.

Шеф Клуба посланика СДС-а и ПДП-а Мирко Шаровић рекао је да на наредној сједници очекује смјене министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара и замјеника министра цивилних послова Сташе Кошарца и Синише Илића због кршења мјера донесених с циљем сузбијања епидемије вируса корона, наводећи да је за ову иницијативу прикупљен довољан број потписа посланика.

"Мислим да је ријеч о озбиљним кршењима и повредама закона и стога сматрамо да то мора бити санкционисано", рекао је Шаровић, оцијенивши да није довољно да странке из којих долазе Кошарац и Илић "цијелу ствар сведу на неке партијске казне".

Он је напоменуо да парламент дјелује у специфичним околностима с обзиром на парламентарну већину која је, како је навео, доста флуидна и дјелује од случаја до случаја, што ће се, вјероватно, и наставити.

За редовну сједницу Представничког дома парламента БиХ која је планирана за петак, 15. маја, предложено је низ тачака дневног реда, а у међувремену су предложене и различите иницијативе посланика опозиције међу којима и она за смјену министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташе Кошарца и замјеника министра цивилних послова Синише Илића.

(Срна) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Неупућен

12.05.2020 06:03

Прво извршите притисак на Тужилаштво КС које је надлежно јер ја Кошарац починио дјело на територији ФБиХ и које је описано у КЗ ФБИХ па онда тражите смјену у ВМ. Ваљда је закон за све исти, али ми се чини да има привилегованих. Све остало је политиканство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реља

12.05.2020 10:07

Погле цубана како прстом погадја слова на тастатури хахаха цобан увијек цобан

Name

Милован

12.05.2020 06:30

Прво промијенити Заком о савјету министара с циљем да српске министре бирају искљуциви срби у ПД вецином гласова и послије тога одмах смијенити Косарца и све на цији рад срби имају примједбу. Нека свако бира своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

12.05.2020 11:47

Цубриловица треба одма смијенити

Name

Маскенбал

12.05.2020 06:36

Овдје је политицка сцена, са својим играцима привилегована, поготово са онима на власти. За њих не вриједе никакви закони, раде ста хоце, без имало, икакве одговорности, кревеље нам се у лице,... ваљда поносни на своје нецасно, неморално, бахато понасање, играјуци тако деценијама на сцени, сустински исто, а мијењајуци по потребу, маске И костиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

12.05.2020 06:55

Власт би само не домаћинским понашањем да се задужују до бесвијести, задужујући и десето кољено, страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чисто

12.05.2020 07:02

Све чисто , видјеће се да ли закон вриједи за све или су Додик +Бакир исти , то јест ако Бакир не подржи смјену Кошарца онда је свим грађанима у Босни и Херцеговини јасно да годинама остају на власти лажима и манипулацијом народа . Све ће коначно испливати однос Додик -Бакир .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

12.05.2020 07:07

Ако се Клошарац не смијени све је отишло у п.м , онда треба позвати све грађане БиХ да ништа не поштују ни закон ништа и да раде шта хоће , да не плаћају порезе да ништа не плаћају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

12.05.2020 07:14

Погле мрцине трази смјену под условомда њега поставе за министра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп

12.05.2020 08:46

Он тражи да поставе њега или си ти сањао.

Name

Ре Коле

12.05.2020 08:48

А сто се трази смјена? Дал има разог?