SNSD se bori za kredite, SDS očekuje smjene u SM

- Šef Кluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać očekuje da će na narednoj sjednici ovog doma poslanici dati saglasnost za ratifikaciju nekih važnih međunarodnih ugovora, poput Ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke – Mjere zaštite od poplava Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 12.05.2020 | 07:39
SNSD se bori za kredite, SDS očekuje smjene u SM

Ona je kao primjer navela i Ugovor o finansiranju /Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva/ između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke, kao i Ugovor o finansiranju /Кoridor "Pet ce" – srednji dio/ između BiH i Evropske investicione banke.

"Nadam se da će se otvoriti i kvalitetna rasprava o Prijedlogu zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH koje je prethodno birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava", rekla je Bursaćeva Srni.

Ona je dodala da će sigurno biti dosta pokušaja od opozicionih stranaka da dobiju političke poene na populističkim inicijativama kojima žele da privuku medijsku pažnju.

Šef Кluba poslanika SDS-a i PDP-a Mirko Šarović rekao je da na narednoj sjednici očekuje smjene ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i zamjenika ministra civilnih poslova Staše Кošarca i Siniše Ilića zbog kršenja mjera donesenih s ciljem suzbijanja epidemije virusa korona, navodeći da je za ovu inicijativu prikupljen dovoljan broj potpisa poslanika.

"Mislim da je riječ o ozbiljnim kršenjima i povredama zakona i stoga smatramo da to mora biti sankcionisano", rekao je Šarović, ocijenivši da nije dovoljno da stranke iz kojih dolaze Кošarac i Ilić "cijelu stvar svedu na neke partijske kazne".

On je napomenuo da parlament djeluje u specifičnim okolnostima s obzirom na parlamentarnu većinu koja je, kako je naveo, dosta fluidna i djeluje od slučaja do slučaja, što će se, vjerovatno, i nastaviti.

Za redovnu sjednicu Predstavničkog doma parlamenta BiH koja je planirana za petak, 15. maja, predloženo je niz tačaka dnevnog reda, a u međuvremenu su predložene i različite inicijative poslanika opozicije među kojima i ona za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Кošarca i zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića.

(Srna) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Neupućen

12.05.2020 06:03

Prvo izvršite pritisak na Tužilaštvo KS koje je nadležno jer ja Košarac počinio djelo na teritoriji FBiH i koje je opisano u KZ FBIH pa onda tražite smjenu u VM. Valjda je zakon za sve isti, ali mi se čini da ima privilegovanih. Sve ostalo je politikanstvo.

ODGOVORITE
Name

Relja

12.05.2020 10:07

Pogle cubana kako prstom pogadja slova na tastaturi hahaha coban uvijek coban

Name

Milovan

12.05.2020 06:30

Prvo promijeniti Zakom o savjetu ministara s ciljem da srpske ministre biraju iskljucivi srbi u PD vecinom glasova i poslije toga odmah smijeniti Kosarca i sve na ciji rad srbi imaju primjedbu. Neka svako bira svoje.

ODGOVORITE
Name

Slavica

12.05.2020 11:47

Cubrilovica treba odma smijeniti

Name

Maskenbal

12.05.2020 06:36

Ovdje je politicka scena, sa svojim igracima privilegovana, pogotovo sa onima na vlasti. Za njih ne vrijede nikakvi zakoni, rade sta hoce, bez imalo, ikakve odgovornosti, krevelje nam se u lice,... valjda ponosni na svoje necasno, nemoralno, bahato ponasanje, igrajuci tako decenijama na sceni, sustinski isto, a mijenjajuci po potrebu, maske I kostime.

ODGOVORITE
Name

Vječiti opozicionar

12.05.2020 06:55

Vlast bi samo ne domaćinskim ponašanjem da se zadužuju do besvijesti, zadužujući i deseto koljeno, strašno.

ODGOVORITE
Name

Čisto

12.05.2020 07:02

Sve čisto , vidjeće se da li zakon vrijedi za sve ili su Dodik +Bakir isti , to jest ako Bakir ne podrži smjenu Košarca onda je svim građanima u Bosni i Hercegovini jasno da godinama ostaju na vlasti lažima i manipulacijom naroda . Sve će konačno isplivati odnos Dodik -Bakir .

ODGOVORITE
Name

Ako

12.05.2020 07:07

Ako se Klošarac ne smijeni sve je otišlo u p.m , onda treba pozvati sve građane BiH da ništa ne poštuju ni zakon ništa i da rade šta hoće , da ne plaćaju poreze da ništa ne plaćaju.

ODGOVORITE
Name

Kole

12.05.2020 07:14

Pogle mrcine trazi smjenu pod uslovomda njega postave za ministra

ODGOVORITE
Name

Op

12.05.2020 08:46

On traži da postave njega ili si ti sanjao.

Name

Re Kole

12.05.2020 08:48

A sto se trazi smjena? Dal ima razog?