Без окупљања до краја маја, нисмо побиједили корону!

Предсједник Србије Александар Вучић позвао је вечерас грађане, посебно чланове СНС и присталице своје странке, да се не окупљају, попут вечерашњег скупа пред скупштином, бар до краја маја, јер, истиче, још није завршила епидемија вируса корона.

Србија 11.05.2020 | 21:15
Без окупљања до краја маја, нисмо побиједили корону!

"За нас данас, у условима када нисмо завршили са епидемијом корона вируса, иако је ситуација боља него пре пар недеља, недопустиво је да своје грађане излажемо здравственој опасности”, објаснио је он.

Пренио је да се, према подацима надлежних служби, тренутно испред скупштине Србије одржава скуп на којем је 5. 790 присталица углавном СНС-а и око 65 присталица покрета Двери.

"Ово не говорим да бих се хвалио, већ, напротив, да би замолио те људе да се бар до краја маја не окупљају. Знам да није формални организатор СНС, већ неко удружење или асоцијација... Много волим те људе, а знам да није било одговорно понашање општинских одбора, који су позвали људе да дођу", нагласио је он.

Вучић је истакао да мора да се штити здравље људи, да напредњацима није потребно пребројавање, већ јединство, заједништво, јер знају ко је већина у Србији.

"Волим их бескрајно и захвалан сам што показују срце, али мој позив њима је да пре свега сачекамо крај маја. Верујем да ће у јуну бити повољнија ситуација, и да ћемо имати прилике да се окупимо на већем простору, али у сагласности са препорукама лекара. Морамо да се односимо одговорно", подвукао је он.

Вучић је подсјетио да је данас од укупног броја новозаражених у Србији двије трећине у Београду.

"Морамо да чувамо наше најстарије", апеловао је он.

Насиљем се у српској политици ништа неће постићи 

Насиљем се у српској политици ништа неће постићи, поручио је вечерас предсједник Србије и додао да никада неће пристати на уцјене и пријетње.

"Што се тиче штрајка глађу једног од опозицоних посланика опозиције (Обрадовића), позивао сам на разговоре безброј пута и говорили су да се са мном не може разговрати и да то није потребно. Десетине пута су то понављали, позвао сам их да дођу у понедељак на разговоре када су били и други предстанвици опозиционих странака и то сам јавно учинио на конференцији за новинаре", рекао је Вучић.

Додаје да нису жељели и да он, Вучић, не може, нити му пада на памет да прихвати да раговора уцјенама и пријетњама.

"Никад нисам то прихватао и кад су близу Председништва лупали, нисам се плашио, мене то не занима. Насиљем се у спрској политици ниста неће постићи, та времана су прошла", поручио је Вучић.

Предсједник је, како је рекао, жестоко осудио насиље испред скупштине и бруталан напад на Маријана Ристичевића.

Вучић је изразио наду да нико неће примјењивати насиље и поручио да ће држава реаговати.

Такође, затражио је од људи да не нападају новинаре без обзира шта мисле о њиховом раду.

Вучић је саопштио и да је ухапшен Д.Г. из Новог Сада (1979. годиште) који је пријетио на рачун новинарке Времана Јоване Глигоријевић из Времена и процесуирање је у току.

"Наш посао је да обезбедимо да држава Србија функционише без насиља. Веома сам упалшен и забринут, а ово нема везе са СНС и СзС, што видим да страховито јачају ултратдесничарски и фашитички покрети са суманутим идејанам. Надам се да ће наше друштво имати снаге да се озбљно и са одговрношћу супротстави антицивлизацијим идејама из времан 15, 16. и 17. века, из времена инквизиције и да ћемо се као друштво супроставити на миран и цивилизован начин", поручио је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ИМ

11.05.2020 19:26

Браво за Хрвате први су отворили границе,а ви само неста забрањујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипе

11.05.2020 19:42

Отворили границу за Хрвате из других земаља,за све друге јок

Name

глас разума

11.05.2020 19:45

Хрвати отворили јер без туризма иду у банкрот. Људи већ сада се неозбиљно понашамо, данас сам разговарао са пријатељем који је прележао корону. Као од брда одваљен Крајишник, каже да га је дијелило мало од респиратора као да га је прегазио воз. Ово је још све непознаница, не зјалите по кафанама, послушајте љекаре ако нећете политичаре.

Name

ММ

11.05.2020 19:34

Цуј, прво их позове да се окупе,па их моли да се разидју.Гдје је полиција И војска са дугим цјевима да их растјера? Који је то глумац.Спреман је цак И да падне крв да би побједио.Јад И цемер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лудило

11.05.2020 19:58

Чиме си народ и опозицију уздрмо и довео до тога да се окупљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцк

11.05.2020 21:57

Насиљем се у српској политици неце ниста постици. Па у српској политици једино насиље уроди плодом. Доказано кроз историју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избјеглица

12.05.2020 01:24

Код овога све побједа. Срби стално несто побједјују, а губе од Косова па на даље. Да цовјеце нормално изјави. Јос није безбједно или тако несто. Какве висе побједе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

12.05.2020 03:49

ХАЛО ПАМЕТНИ, КОРОНА СЕ МОЗЕ ИЗЛИЈЕЦИТИ ИЛИ СПРИЈЕЦИТИ, О КАКВОЈ ТИ ПОБЕДИ, СТА ЈЕ СА ТОБОМ.

ОДГОВОРИТЕ