Болница и старачки дом под истрагом због короне

Након интрахоспиталне инфекције на Интерном одјељењу у ЈЗУ Болница “Свети апостол Лука” Добој и Дому за старије особе ”Златни Луг” Дервента, Окружно јавно тужилаштво (ОЈТ) Добој отворило је истрагу у овом случају.

Република Српска 11.05.2020 | 19:47
Болница и старачки дом под истрагом због короне

Информацију потврдила је Жељка Радовић, тужитељка ОЈТ Добој, преноси Клиx.

– За сада нико није осумњичен, у току су провјере, односно чекамо да се достави документацију из болнице “Свети апостол Лука” и из Дома за старија лица “Златни Луг”, а иста још није достављена.

Свему је претходило објављивање у неким медијима након посјете министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића. Тражимо да се достави сва папирологија како би се утврдило шта се тачно догодило и како би се предузели даљњи кораци у овом предмету – казала је Радовић.

Подсјећамо, прошле седмице директор ЈЗУ Болница “Свети апостол Лука” Добој Младен Гајић рекао је како је до интрахоспиталне инфекције на Интерном одјељењу дошло преко заражених пацијената који нису показивали никакве симптоме, ни повишену температуру, ни кашаљ, али како ће Комисија за спречавање и сузбијање интрахоспиталних инфекција Болнице Добој утврдити да ли је било евентуалних пропуста у раду.

Додао је и то да је урађена идентификација медицинског особља и пацијената позитивних на коронавирус с Интерног одјељења.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је казао да здравствени радници који су заражени нису бјежали од посла него су лијечили пацијенте не само из Добоја него и из других осам општина које покрива добојска Болница и на послу су заражени.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ра

11.05.2020 18:06

Треба овог неспособног јеринића избацити наглавачке из канцеларије градоначелника ја се само питам ко је њему дао глас какав народ такав градоначелник добојлије су издали своју странку за коју су гласали двадесет година а сад прешли у ову секту жалосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

11.05.2020 18:40

Мујо од добоја, турска опстина, ста јос.

Name

Борац

11.05.2020 18:47

Тако се то десава где папци воде власт. Исти је и стевандиц,радојциц...

Name

Ана Ре борац

11.05.2020 18:55

Има ли неко да вам ваља, наведите пар људи па да се смијемо , јер је јасно ко је ,по вама , добар .

Name

Ре: за Ану

12.05.2020 07:31

Догађаји свједоче истину, а истина је суморна. Ако то разумијете!

Name

добојлија

12.05.2020 08:20

за јеринића уопште није гласао народ већ су покрали изборе, то је таква превара била да су се и сами занијели у крадји гласова, испала излазност скоро 100%. народ никад не би гласао за таквог човјека он је то знао па је ангажовао своје активисте да максимално покраду гласове

Name

ДД

11.05.2020 19:07

Владајуца фарса.Уј'о вук магаре.

ОДГОВОРИТЕ