Дервента: Прва ванредна сједница локалног парлемента

У општини Дервента план капиталних улагања у овој години износи 1.831.000 КМ, а подршку одборника на данашњој, првој ванредној сједници локалног парламента, добио је и Програм субвенције пословним субјектима за ублажавање економских посљедица насталих усљед појаве вируса корона.

Република Српска 11.05.2020 | 17:04
Дервента: Прва ванредна сједница локалног парлемента

Начелник општине Дервента Милорад Симић рекао је да је одобрење за одржавање ванредне сједнице дало ресорно министарство и Влада Републике Српске.

"Поента је да не чекамо јер је тешко замислити до ког периода ће трајати ова пандемија и одређена ограничења, а живот, ипак, мора тећи. Наша локална заједница има непуна два милиона КМ на располагању и данас смо у једној тачки дневног реда у одлуци о извршењу буџета констатовали да је негдје оперативних пара 1,2 милиона КМ, ми то кажемо суфицит или вишак из прошле године", рекао је Симић новинарима након ванредне сједнице.

Симић је навео да се о расподјели вишка прихода од прошле године није расправљало, али јесте о нешто више од 1,8 милиона КМ капиталних улагања.

Буџет се лоше пуни и видимо каква је ситуација, али је битно да имамо одлуке и да нешто животно почнемо радити".   Подстицај пољопривреде неће бити упитан у овој години, као ни стипендије, и за тај дио чувамо суфицит", рекао је Симић.

На данашњој сједници усвојен је И програм  о субвенцијама пословним субјектима којима је био забрањен или ограничен рад због вируса корона.

 "То се односи на субвенције за износ комуналне таксе за истицање пословног имена, накнаде за заузимање јавне површине и о ослобађању плаћања закупнине у времену од 15. марта до 30. априла".

Подршку одборника добио је  и програм санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ухх

11.05.2020 16:21

Сада це као по обицају. Уоци избора сеоски путеви насипати. А када продју избори,народ гледај од цега цес зивјети или бјезати вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМ

11.05.2020 16:51

И ја идем на посао.

ОДГОВОРИТЕ