Derventa: Prva vanredna sjednica lokalnog parlementa

U opštini Derventa plan kapitalnih ulaganja u ovoj godini iznosi 1.831.000 КM, a podršku odbornika na današnjoj, prvoj vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta, dobio je i Program subvencije poslovnim subjektima za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pojave virusa korona.

Republika Srpska 11.05.2020 | 17:04
Derventa: Prva vanredna sjednica lokalnog parlementa

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je odobrenje za održavanje vanredne sjednice dalo resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske.

"Poenta je da ne čekamo jer je teško zamisliti do kog perioda će trajati ova pandemija i određena ograničenja, a život, ipak, mora teći. Naša lokalna zajednica ima nepuna dva miliona КM na raspolaganju i danas smo u jednoj tački dnevnog reda u odluci o izvršenju budžeta konstatovali da je negdje operativnih para 1,2 miliona КM, mi to kažemo suficit ili višak iz prošle godine", rekao je Simić novinarima nakon vanredne sjednice.

Simić je naveo da se o raspodjeli viška prihoda od prošle godine nije raspravljalo, ali jeste o nešto više od 1,8 miliona КM kapitalnih ulaganja.

Budžet se loše puni i vidimo kakva je situacija, ali je bitno da imamo odluke i da nešto životno počnemo raditi".   Podsticaj poljoprivrede neće biti upitan u ovoj godini, kao ni stipendije, i za taj dio čuvamo suficit", rekao je Simić.

Na današnjoj sjednici usvojen je I program  o subvencijama poslovnim subjektima kojima je bio zabranjen ili ograničen rad zbog virusa korona.

 "To se odnosi na subvencije za iznos komunalne takse za isticanje poslovnog imena, naknade za zauzimanje javne površine i o oslobađanju plaćanja zakupnine u vremenu od 15. marta do 30. aprila".

Podršku odbornika dobio je  i program sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Uhh

11.05.2020 16:21

Sada ce kao po obicaju. Uoci izbora seoski putevi nasipati. A kada prodju izbori,narod gledaj od cega ces zivjeti ili bjezati vani.

ODGOVORITE
Name

DM

11.05.2020 16:51

I ja idem na posao.

ODGOVORITE