Угљевик: Додијељени пластеници пољопривредницима

Начелник општине Угљевик Василије Перић потписао је уговоре о изградњи пластеника за 24 корисника са подручја ове општине.

Република Српска 11.05.2020 | 15:08
Угљевик: Додијељени пластеници пољопривредницима

Општина Угљевик заједно са сарајевском невладином организацијом „Муслим аид“ додијелила је пластенике са системом за наводњавање корисницима укупне вриједности 65.000 КМ.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да је из буџета ове општине извдојено 27.848 КМ док је невлладина организација донирала 24.000 КМ. 

„Овај пројекат подразумијева пластеник површине 100 квадратних метара са наводњавањем,  расадним материјалом уз едукацију наших домаћина“, рекао је Перић.

Перић је подсјетио да је конкурсом на овај пројекат било предвиђено 20 пластеника, те да се  пријавило се 24 корисника и општина Угљевик је то прихватила.

„Храна као ресурс је једна од најбитнијих за опстанак цјелокупног човјечанства. Важно је да одређена домаћинства треба да производи храну за себе а ту буде и тржишних вишкова и то је повећавање обима производње у области пољопривреде а наша потреба и жеља је да оваквих пројеката буде што више“, рекао је Перић.

Он је најавио да ће општина Угљевик у наредном периоду додијелити пластенике корисницима преко локалне агенције за развој малих и средњих предузећа.

Сваки пољопривредни произвођач који је добио пластеник имао је обавезу да учествује са 20 одсто вриједности пластеника а то је 548 КМ.

„Ово је први пут да смо набавили пластеник, а на домаћинству имамо 45 грла стоке, а бавимо се искључиво пољопривреде, и ова донација нам много значи“, захвалила се корисница Нада Јешић. 

Начелник Одјељена за пољопривреду општине Угљевик Хајрија Бубић изразила је задовољство спровођењем овог пројекта и појаснила да је Општина Угљевик финаснирала је са 40 одсто укупне вриједности 20 пластеника те да је исто толико је учествовала Невладина организација „Муслим аид“, а за преостала 4 пластеника општина Угљевик учествовала је са 80 одсто.

Бубићева је напоменула да је општина Угљевик додјељивала  материјал за прољећну садњу  садњу која је извршена на површини од 4.548 хектара замљишта. 

 

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јинг јанг

11.05.2020 21:15

Хмм 24 пластеника 65000КМ,гдје ли Миле надје онај скупи од 4 мил. А пардон ,код нас се то зове мобилна болница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

11.05.2020 21:45

Исплати ти начелниче породиљама по 400 км што дугујеш годину дана...

ОДГОВОРИТЕ