Ugljevik: Dodijeljeni plastenici poljoprivrednicima

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić potpisao je ugovore o izgradnji plastenika za 24 korisnika sa područja ove opštine.

Republika Srpska 11.05.2020 | 15:08
Ugljevik: Dodijeljeni plastenici poljoprivrednicima

Opština Ugljevik zajedno sa sarajevskom nevladinom organizacijom „Muslim aid“ dodijelila je plastenike sa sistemom za navodnjavanje korisnicima ukupne vrijednosti 65.000 КM.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je iz budžeta ove opštine izvdojeno 27.848 КM dok je nevlladina organizacija donirala 24.000 КM. 

„Ovaj projekat podrazumijeva plastenik površine 100 kvadratnih metara sa navodnjavanjem,  rasadnim materijalom uz edukaciju naših domaćina“, rekao je Perić.

Perić je podsjetio da je konkursom na ovaj projekat bilo predviđeno 20 plastenika, te da se  prijavilo se 24 korisnika i opština Ugljevik je to prihvatila.

„Hrana kao resurs je jedna od najbitnijih za opstanak cjelokupnog čovječanstva. Važno je da određena domaćinstva treba da proizvodi hranu za sebe a tu bude i tržišnih viškova i to je povećavanje obima proizvodnje u oblasti poljoprivrede a naša potreba i želja je da ovakvih projekata bude što više“, rekao je Perić.

On je najavio da će opština Ugljevik u narednom periodu dodijeliti plastenike korisnicima preko lokalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Svaki poljoprivredni proizvođač koji je dobio plastenik imao je obavezu da učestvuje sa 20 odsto vrijednosti plastenika a to je 548 КM.

„Ovo je prvi put da smo nabavili plastenik, a na domaćinstvu imamo 45 grla stoke, a bavimo se isključivo poljoprivrede, i ova donacija nam mnogo znači“, zahvalila se korisnica Nada Ješić. 

Načelnik Odjeljena za poljoprivredu opštine Ugljevik Hajrija Bubić izrazila je zadovoljstvo sprovođenjem ovog projekta i pojasnila da je Opština Ugljevik finasnirala je sa 40 odsto ukupne vrijednosti 20 plastenika te da je isto toliko je učestvovala Nevladina organizacija „Muslim aid“, a za preostala 4 plastenika opština Ugljevik učestvovala je sa 80 odsto.

Bubićeva je napomenula da je opština Ugljevik dodjeljivala  materijal za proljećnu sadnju  sadnju koja je izvršena na površini od 4.548 hektara zamljišta. 

 

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jing jang

11.05.2020 21:15

Hmm 24 plastenika 65000KM,gdje li Mile nadje onaj skupi od 4 mil. A pardon ,kod nas se to zove mobilna bolnica.

ODGOVORITE
Name

Јована

11.05.2020 21:45

Исплати ти начелниче породиљама по 400 км што дугујеш годину дана...

ODGOVORITE