Дјеца умиру у САД, запаљенски синдром повезан са короном

Троје деце у Њујорку умрло је од ријетког запаљенског синдрома за који се вјерује да је повезан са новим корона вирусом.

Свијет 09.05.2020 | 22:19
Дјеца умиру у САД, запаљенски синдром повезан са короном

Ово је данас изјавио гувернер Ендрју Куомо, што би могло указивати на поваћан ризик пандемије за дјецу.

Гувернер је данас на дневном брифингу рекао да је болест сада одузела животе најмање троје младих људи широм државе. Није изнио детаље о њиховом узрасту или околностима њихове смрти, јавља Ројтерс.

Синдром дијели симптоме са токсичним шоком и Кавасакијевом болешћу, која је повезана са грозницом, кожним осипом, отицањем жлезда, а у тежим случајевима упалом артерија срца. Научници још увијек покушавају да утврде да ли је синдром повезан са новим корона вирусом, јер нису сва дјеца која су га развила била позитивна на вирус.

Куомо, ипак, каже да је све забринутији што синдром представља новонастали ризик за децу, за која се раније мислило да су у великој мјери имуни на Ковид-19, респираторну болест коју изазва корона вирус.

Њујорк је епицентар пандемије у Сједињеним Државама, са више од трећине од укупно 77.313 смрти од ковида у САД, наводи агенција Ројтерс.

Куомо је рекао да је 226 Њујорчана умрло од ковида петак, у односу на 216 дан раније, док је тај број упола мањи у односу на податкле из претходне недеље.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Опа Бато

09.05.2020 20:42

Сад имамо и синдром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиленце

10.05.2020 10:57

Јос мало и надимање це бити повезано са ковидом. Бице сутра ако прднете у дану висе од петнаест пута имате корону. Јос да нам подјеле пластицне губе да поредамо по лицу и да казу нови синдром. Амери иду на одстету од кинеза и они це цуда да измисле само да наплате јер нема висе гдје да пљацкају и да зарате јер су прозрени. Ово је нови вид ратовања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

10.05.2020 12:37

Само измисљају којеста да наставе мјере и терорису и осиромасе народ. Да су паметни Амери латили би се орузја и поцистили глобалисте једног по једног.

ОДГОВОРИТЕ