Djeca umiru u SAD, zapaljenski sindrom povezan sa koronom

Troje dece u Njujorku umrlo je od rijetkog zapaljenskog sindroma za koji se vjeruje da je povezan sa novim korona virusom.

Svijet 09.05.2020 | 22:19
Djeca umiru u SAD, zapaljenski sindrom povezan sa koronom

Ovo je danas izjavio guverner Endrju Kuomo, što bi moglo ukazivati na povaćan rizik pandemije za djecu.

Guverner je danas na dnevnom brifingu rekao da je bolest sada oduzela živote najmanje troje mladih ljudi širom države. Nije iznio detalje o njihovom uzrastu ili okolnostima njihove smrti, javlja Rojters.

Sindrom dijeli simptome sa toksičnim šokom i Kavasakijevom bolešću, koja je povezana sa groznicom, kožnim osipom, oticanjem žlezda, a u težim slučajevima upalom arterija srca. Naučnici još uvijek pokušavaju da utvrde da li je sindrom povezan sa novim korona virusom, jer nisu sva djeca koja su ga razvila bila pozitivna na virus.

Kuomo, ipak, kaže da je sve zabrinutiji što sindrom predstavlja novonastali rizik za decu, za koja se ranije mislilo da su u velikoj mjeri imuni na Kovid-19, respiratornu bolest koju izazva korona virus.

Njujork je epicentar pandemije u Sjedinjenim Državama, sa više od trećine od ukupno 77.313 smrti od kovida u SAD, navodi agencija Rojters.

Kuomo je rekao da je 226 Njujorčana umrlo od kovida petak, u odnosu na 216 dan ranije, dok je taj broj upola manji u odnosu na podatkle iz prethodne nedelje.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Opa Bato

09.05.2020 22:42

Sad imamo i sindrom.

ODGOVORITE
Name

Pilence

10.05.2020 12:57

Jos malo i nadimanje ce biti povezano sa kovidom. Bice sutra ako prdnete u danu vise od petnaest puta imate koronu. Jos da nam podjele plasticne gube da poredamo po licu i da kazu novi sindrom. Ameri idu na odstetu od kineza i oni ce cuda da izmisle samo da naplate jer nema vise gdje da pljackaju i da zarate jer su prozreni. Ovo je novi vid ratovanja

ODGOVORITE
Name

Ma

10.05.2020 14:37

Samo izmisljaju kojesta da nastave mjere i terorisu i osiromase narod. Da su pametni Ameri latili bi se oruzja i pocistili globaliste jednog po jednog.

ODGOVORITE