Особе у изолацији се жале на тестирање и третман у Дому

Не јењава незадовољство особа које су смјештене у Средњошколском дому у Бањалуци. Након сазнања да је међу њима био заражени мушкарац, пожалили су се на начин тестирања, али и на цјелокупни третман током девет дана колико већ бораве у овом карантину. 

Република Српска 09.05.2020 | 18:26
Особе у изолацији се жале на тестирање и третман у Дому

Након што је код једног мушкарца који је био смјештен у Средњошколском дому потврђено присуство вируса корона, особе које су боравиле са њим у карантину негодовале су због начина тестирања.

У телефонској изјави БН ТВ Владимир Радомир из Бањалуке навео је да им је речено да ће резултати тестова бити познати сутра. Траже и објашњење зашто ће њихов боравак бити  продужен за још најмање девет дана.  

"Нас седам данас је требало изаћи из карантина, међутим, један од нас је наводно позитиван и све се то одгодило и настала је ова фрка. Наш излазак је заустављен. Тестирани смо опет и наше узорке су однијели. Ниједан узорак није тестиран пред нама да ми видимо ко је позитиван, а ко је негативан. Узорци су ко зна гдје и могу бити компромитовани“, појашњава Владимир Радомир.

Из Дома здравља Бањалука потврђено нам је да је данас Хигијенско–епидемиолошка служба узела 20 узорака брисева за тестирање на Цовид- 19 особама које су биле у блиском контакту са зараженим пацијентом, те да су узорци прослијеђени даље на тестирање.

„Такође, Хигијенско-епидемиолошка служба је у току дана извршила и дезинфекцију свих просторија у Средњошколском дому, те дала препоруке за даље поступање.

Иначе, јучерашњи потврђени позитивни налаз на Цовид-19 је и први у овом типу карантина који се налази на подручју Бањалуке“, наводе из Дома здравља.

Саговорници из Средњошколског дома жале се и на љекарске услуге, као и на оброке које добијају.

За то вријеме из Цивилне заштите Бањалука поручују да је до сада преко 130 особа боравило у овом карантину, те да им се нико није жалио на услове. 

"Дођу измјере нам температуру и оду. То је сва љекарска помоћ. Никаквих доктора нема. Овдје имамо једног човјека са пејсмејкером и нико га ништа није питао. Имамо једног човјека са тромбозом. Неколико дана човјек није добио никакве лијекове. Нога од кољена му је модра и ником ништа. Стално тражи љекарску помоћ, они попишу лијекове и окрену се и оду. Ово није видјело карантина, ово је огромно узимање пара на основу нас који овдје лежимо“, прича Радомир.

Он наводи да је до 1. маја обављао послове монтера у Њемачкој, након чега се упутио ка Републици Српској. Особе са којима борави у изолацији такође су допутовале из иностранства. Ради се о грађевинским радницима који су били запослени у Словенији, Аустрији, и Њемачкој, а од породица су одвојени више од два мјесеца. 

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Скептик

09.05.2020 16:43

Шутите, добро да не почну тестирања из математике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

09.05.2020 16:52

Ма какве математике? Ти на власти бјезе од књига као дјаво од крста, све саме докупљене квалификације (цитај дипломе)!

Name

ре лаки

10.05.2020 03:59

А да ти мало набројим опозиционаре са купљеним дипломама.

Name

бл

09.05.2020 17:02

"Ниједан узорак није тестиран пред нама да ми видимо ко је позитиван, а ко је негативан. " Јел они мисле да се пописас на тест и он ти показе да ли си позитиван ил не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

09.05.2020 17:37

Ваљда су ту здрави, тако бар причају, па се питам шта ће вам доктори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

09.05.2020 17:41

Расуло али воцњаци расту само је питање да ли це родити. Ако не роде проинтер це наравно добити помоц од дрзаве како би јадни опстали

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛука

09.05.2020 17:42

Пазе Аге на своју рају, респект. Ови наши зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

суцим пред милоса

09.05.2020 17:57

Са циме да тестирају оне боље тестове су продали а ови кинеск иод стотину једа казе истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

09.05.2020 18:14

Друзите се тамо, дијелите цигарете и опијате се, зивите као да сте у куци Биг Бротхера, а сад кад је један позитиван одмах питања "како" и "засто"! Тако и зато!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новљанка

09.05.2020 18:43

Ма зар је могуце!? Нас нацелник прица као да у Новом Граду карантим хотел са 5 звијездица

ОДГОВОРИТЕ
Name

бентли

09.05.2020 20:53

Срам да вас буде, такву храну , толико сока и такву хигијену немате код своје куце. Ја сам боравио у дому и могу да казем све похвале за храну и смјестај. Све похвале за момка из Цивилне застите,директора и сво особље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бентли

10.05.2020 06:24

Ти мора да си комсија и софер директора дома , стално се вуцес за њим ко станлио и олио изгледате. Профитирате на људској невољи управо преко тих оброка , пазите да не будете протјерани са лауса...

Name

Николица -Гламоцки Семберац.

10.05.2020 07:20

Мени је било супер у дому.Онај лик сто ради као цувар је екстра лик воли попити ако на њега мислите, ал слабо игра тенис.

Name

Б Л

09.05.2020 23:27

Ре бентли или бленти Па сто си исао куци,сто ниси тразио да јос останес кад је тако добро!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Толико о саговорнику

10.05.2020 04:59

О коефицијенту интелигенције вашег саговорника говори његова изјава да никога нису тестирали на лицу мјеста... Хахаха колико је глуп лик, па није то тест за трудноћу... Баш вам је релевантан саговорник, чак му је неко и рекао да употријеби термин "контаминација" да би изгледао паметније, а у редовном стању руке вјероватно пере само када баш мора.... Хахаха какав лик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саговорник

10.05.2020 08:51

Ови људи су углавном необразована радна снага. Они не знају ниста о тестирању и није им замјерити. Медју њима има и осудјиваних лица и свега и свацега.