Osobe u izolaciji se žale na testiranje i tretman u Domu

Ne jenjava nezadovoljstvo osoba koje su smještene u Srednjoškolskom domu u Banjaluci. Nakon saznanja da je među njima bio zaraženi muškarac, požalili su se na način testiranja, ali i na cjelokupni tretman tokom devet dana koliko već borave u ovom karantinu. 

Republika Srpska 09.05.2020 | 18:26
Osobe u izolaciji se žale na testiranje i tretman u Domu

Nakon što je kod jednog muškarca koji je bio smješten u Srednjoškolskom domu potvrđeno prisustvo virusa korona, osobe koje su boravile sa njim u karantinu negodovale su zbog načina testiranja.

U telefonskoj izjavi BN TV Vladimir Radomir iz Banjaluke naveo je da im je rečeno da će rezultati testova biti poznati sutra. Traže i objašnjenje zašto će njihov boravak biti  produžen za još najmanje devet dana.  

"Nas sedam danas je trebalo izaći iz karantina, međutim, jedan od nas je navodno pozitivan i sve se to odgodilo i nastala je ova frka. Naš izlazak je zaustavljen. Testirani smo opet i naše uzorke su odnijeli. Nijedan uzorak nije testiran pred nama da mi vidimo ko je pozitivan, a ko je negativan. Uzorci su ko zna gdje i mogu biti kompromitovani“, pojašnjava Vladimir Radomir.

Iz Doma zdravlja Banjaluka potvrđeno nam je da je danas Higijensko–epidemiološka služba uzela 20 uzoraka briseva za testiranje na Covid- 19 osobama koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim pacijentom, te da su uzorci proslijeđeni dalje na testiranje.

„Takođe, Higijensko-epidemiološka služba je u toku dana izvršila i dezinfekciju svih prostorija u Srednjoškolskom domu, te dala preporuke za dalje postupanje.

Inače, jučerašnji potvrđeni pozitivni nalaz na Covid-19 je i prvi u ovom tipu karantina koji se nalazi na području Banjaluke“, navode iz Doma zdravlja.

Sagovornici iz Srednjoškolskog doma žale se i na ljekarske usluge, kao i na obroke koje dobijaju.

Za to vrijeme iz Civilne zaštite Banjaluka poručuju da je do sada preko 130 osoba boravilo u ovom karantinu, te da im se niko nije žalio na uslove. 

"Dođu izmjere nam temperaturu i odu. To je sva ljekarska pomoć. Nikakvih doktora nema. Ovdje imamo jednog čovjeka sa pejsmejkerom i niko ga ništa nije pitao. Imamo jednog čovjeka sa trombozom. Nekoliko dana čovjek nije dobio nikakve lijekove. Noga od koljena mu je modra i nikom ništa. Stalno traži ljekarsku pomoć, oni popišu lijekove i okrenu se i odu. Ovo nije vidjelo karantina, ovo je ogromno uzimanje para na osnovu nas koji ovdje ležimo“, priča Radomir.

On navodi da je do 1. maja obavljao poslove montera u Njemačkoj, nakon čega se uputio ka Republici Srpskoj. Osobe sa kojima boravi u izolaciji takođe su doputovale iz inostranstva. Radi se o građevinskim radnicima koji su bili zaposleni u Sloveniji, Austriji, i Njemačkoj, a od porodica su odvojeni više od dva mjeseca. 

BN TV

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Skeptik

09.05.2020 16:43

Šutite, dobro da ne počnu testiranja iz matematike.

ODGOVORITE
Name

Laki

09.05.2020 16:52

Ma kakve matematike? Ti na vlasti bjeze od knjiga kao djavo od krsta, sve same dokupljene kvalifikacije (citaj diplome)!

Name

re laki

10.05.2020 03:59

A da ti malo nabrojim opozicionare sa kupljenim diplomama.

Name

bl

09.05.2020 17:02

"Nijedan uzorak nije testiran pred nama da mi vidimo ko je pozitivan, a ko je negativan. " Jel oni misle da se popisas na test i on ti pokaze da li si pozitivan il ne?

ODGOVORITE
Name

Рв

09.05.2020 17:37

Ваљда су ту здрави, тако бар причају, па се питам шта ће вам доктори.

ODGOVORITE
Name

kiza

09.05.2020 17:41

Rasulo ali vocnjaci rastu samo je pitanje da li ce roditi. Ako ne rode prointer ce naravno dobiti pomoc od drzave kako bi jadni opstali

ODGOVORITE
Name

BLuka

09.05.2020 17:42

Paze Age na svoju raju, respekt. Ovi naši zlo.

ODGOVORITE
Name

sucim pred milosa

09.05.2020 17:57

Sa cime da testiraju one bolje testove su prodali a ovi kinesk iod stotinu jeda kaze istinu

ODGOVORITE
Name

Decko

09.05.2020 18:14

Druzite se tamo, dijelite cigarete i opijate se, zivite kao da ste u kuci Big Brothera, a sad kad je jedan pozitivan odmah pitanja "kako" i "zasto"! Tako i zato!!

ODGOVORITE
Name

Novljanka

09.05.2020 18:43

Ma zar je moguce!? Nas nacelnik prica kao da u Novom Gradu karantim hotel sa 5 zvijezdica

ODGOVORITE
Name

bentli

09.05.2020 20:53

Sram da vas bude, takvu hranu , toliko soka i takvu higijenu nemate kod svoje kuce. Ja sam boravio u domu i mogu da kazem sve pohvale za hranu i smjestaj. Sve pohvale za momka iz Civilne zastite,direktora i svo osoblje.

ODGOVORITE
Name

Re bentli

10.05.2020 06:24

Ti mora da si komsija i sofer direktora doma , stalno se vuces za njim ko stanlio i olio izgledate. Profitirate na ljudskoj nevolji upravo preko tih obroka , pazite da ne budete protjerani sa lausa...

Name

Nikolica -Glamocki Semberac.

10.05.2020 07:20

Meni je bilo super u domu.Onaj lik sto radi kao cuvar je ekstra lik voli popiti ako na njega mislite, al slabo igra tenis.

Name

B L

09.05.2020 23:27

Re bentli ili blenti Pa sto si isao kuci,sto nisi trazio da jos ostanes kad je tako dobro!?!?

ODGOVORITE
Name

Toliko o sagovorniku

10.05.2020 04:59

O koeficijentu inteligencije vašeg sagovornika govori njegova izjava da nikoga nisu testirali na licu mjesta... Hahaha koliko je glup lik, pa nije to test za trudnoću... Baš vam je relevantan sagovornik, čak mu je neko i rekao da upotrijebi termin "kontaminacija" da bi izgledao pametnije, a u redovnom stanju ruke vjerovatno pere samo kada baš mora.... Hahaha kakav lik

ODGOVORITE
Name

Sagovornik

10.05.2020 08:51

Ovi ljudi su uglavnom neobrazovana radna snaga. Oni ne znaju nista o testiranju i nije im zamjeriti. Medju njima ima i osudjivanih lica i svega i svacega.