Миса у Сарајеву подло лукавство усташких идеолога

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић позвао је на опрезност грађане Сарајева, коментаришући најаву одржавања мисе у сарајевској катедрали.

Босна и Херцеговина 09.05.2020 | 17:22
Миса у Сарајеву подло лукавство усташких идеолога

Комшић је позвао грађане Сарајева да не насједају на подло лукавство усташких идеолога.

Он је казао да се организатори мисе и обиљежавања Блеибурга радују протестима, па и нередима јер грађане Сарајева желе представити као противнике католичанства и Хрвата.

"Позивам Сарајлије да не будемо наивни! Они који организују обиљежавање Блеибурга и укључујући и оне који организују мису у сарајевској катедрали, која иде само њима на срамоту, више желе и радују се протестима и нередима пред катедралом него што желе саму мису! Заправо им је циљ показати Сарајево и Саралије као непријатеље католичанства, католичке цркве па и Хрвата", рекао је Комшић.

"Ми у Сарајеву знамо да то није тачно. Сарајлије и Сарајево никада нису били нити против неког народа нити против било које религије. Напротив, у Сарајеву су увијек сви били своји на своме", рекао је Комшић за Ослобођење.

"Међутим, с обзиром на могућност да се међу правдољубивим грађанима и антифашистима нађу подметнути провокатори који имају за циљ изазвати хаос, позивам грађане Сарајева да не насједају на ово подло лукавство усташке идеологије, идеолога тог усташтва и његових сљедбеника и изврсилаца", казао је Комшић.

"Морамо имати довољно мудрости те не оставити нимало простора непријатељима Сарајева и државе БиХ да праве било какве накнадне конструкције, а желе их правити као што су и раније жељели. Увјерен сам да нас на крају неће надмудрити, а усташе у нашем граду немају никакве шансе још од 1945.", навео је Комшић у изјави сарајевском листу.

(БН)